НПО-та срещу Симеонов: Не очакваме еволюция от него!

Не искат той да отговаря за демографията и малцинствата
27
НПО-та срещу Симеонов: Не очакваме еволюция от него!
Снимка: архив, БулФото

Близо 400 граждани са се подписали под искане до премиера да бъде освободен Валери Симеонов като вицепремиер по демографски въпроси и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси. Сред тях са университетски преподаватели, журналисти, правозащитници.

Още по темата

Миналата седмица Фондация "Рома - Лом" напусна в знак на възмущение и несъгласие с определянето на Симеонов за председател на този съвет.

Главният аргумент, с който се иска отстраняването на Валери Симеонов, е отношението, което е показвал в миналото към малцинствата.

"До този момент няма никаква реакция от страна на институциите, които адресирахме, което ни разочарова без съмнение, но не ни обезверява", каза адвокат Даниела Михайлова от неправителствената организация "Инициатива за равни възможности" пред БНР.

Тя допълни, че подписването на писмото продължава. То ще бъде закачено и като онлайн петиция, за да може да улесни подписите.

"Фондация "Рома - Лом" не е единствената организация, която напусна Националния съвет за интеграция. Напуснаха също Националната мрежа на здравните медиатори, която е една много сериозна организация, както и редица други организации обмислят да напуснат", каза Михайлова.

Тя обясни, че Националният съвет за интеграция би следвало да организира изпълнението и да извършва мониторинг на изпълнението на Националната стратегия за интеграция на ромите. Това е официален документ, който е приет от Народното събрание и по който следват да бъдат внасяни ежегодни доклади в Народното събрание за това как върви неговото изпълнение.

По думите на адвоката има нужда от такъв орган, но в момента той не работи както трябва.

От неправителствената организация не се надяват на еволюция в мнението на Валери Симеонов по темата за малцинствата и интеграцията.

"Това не е просто негова лична позиция, а и на партията, която представлява", каза Михайлова.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах, НПО-тата не искат!
А един ритник малко по-долу от гърба искат ли?
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Палеонтолог е сигурно, само, че трябваше да го нарече вулгарозавър. Ха-ха-ха
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
19, какво е това животно вулгаромавър? Антрополог ли си?
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно чувство за хумор с това назначение. Малко на черен хумор избива.
17
4
 
4
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 1 година
В Русия хората са много по-бели от вас, вулгаромаврите, като този на снимката, пък и там с местните роми не са толерантните като при вас! И Путин е много по бял от вашите управници-вулгаромаври!
16
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
абе тая адвокатка с акъла си ли е,тя не вижда ли какви поразии правят,че е тръгнала да плаче за тях,сигурно не са я избомбили още,но никога не е късно
15
3
 
4
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 1 година
До 14 жалък анонимник. Новината касае Симеонов, а не Борисов! Ама ние червените гаддове да си плюем по презумция против Боко, без значение каква е новината, нали? Какви сте ми смешни, лузъри.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самозваните "патриоти" дошли при нас от руските земи, са обявили половината българи за турци, а другата половина за "безродници" !
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симеонов да товари манголите на кораби и в Раша при дъртия монгол Путин. Там той ще им даде земя и пари във Владивосток. Живот ще си живеят и за всяка ***, Путин ще им плаща по 10000 долара. Чайя шукарие!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквун е нетолерантен!!!
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е готин и с невероятно чувство за хумор!
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След този вицепремиер и демографската му политика България ще намалее с още един милион българи, не от онези "българи" обаче.
9
6
 
5
 
! Отговори
Тиквун преди 1 година
Този вицепремиер щял да се бори с демографската криза като ограничава раждаемостта на определени групи. Аланкоолу, демографска криза се бори с насърчаването на раждаемостта, не с ограничаването и! Мисли как да насърчил тези които не раждат, тези които раждат борят демографския срив!!
Направо заслужаваш ника ми
8
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Само такива, като В. Симеонов ще въведат ред и дисциплина след ц.ганите и ще ги накалат да спазват законите и правилата, както ги спазват всички останали български граждани!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам защо да не отговаря за т.нар. малцинства, след като те в момента са в такъв бурен възход и еволюция, че нито Хитлeр, нито испанската муха може да ги спре. Този човек просто ще стои и ще си гледа как българите изчезват. Малцинства?
6
5
 
2
 
! Отговори
Тиквун преди 1 година
Да съм казал някъде че имам нещо против татаромонголите?
5
3
 
9
 
! Отговори
До тиквун преди 1 година
Че си празна тиква си личи и по това, че си противоречиш. Какво против имаш татарите и монголците, още повече, че са едно и също.
4
14
 
9
 
! Отговори
абсурд преди 1 година
Кога е искрен Симеонов? Когато блъска възрастна жена на границата или когато ще защитава малцинствата? То бива, бива - демагогия , лицемерие , брутална и войнстваща простащина , ама чак толокова.............
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-доброто място з роми,
турци и т. н. са сащ и великобритания.
Купувайте си билети и натам.
2
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди всичко Симеонов трябва да си обръсне мустака!Знае се,че изкуствените бради и мустаци са не по-лоши "инструменти" за "прикриване" на лицето на личността от фереджетата,забрадките и т.н. Дори Левски го е правил тоя номер! В този смисъл трябва да спре да се "маскира" и да застане пред народа в образа,в който баща му го е "направил" и майка му го е родила...И да започне да прави нещо съществено за народа,а не непрекъснато да дрънка простотии и оправдания по кабеларката си