Открит урок: Добри или лоши се раждаме?

Нашият пример, не съветите ни, възпитават децата
1 юни 2017 13:23, Петя Славова
5

Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова от "Майко Мила" разказват за своя опит в правенето на добрини. А всъщност добри или лоши се раждаме е въпросът, който си задават от Holiday Heroes в Международния ден на детето.

"Едно е сигурно, всеки от нас се ражда с поне зрънце доброта в себе си. По-големият и по-важен въпрос е как да го "отгледаме", за да може не само да порасне, но и да се умножи", пише в публикацията.

Милосърдието започва от дома. Бихме добавили, че колкото по-рано започнем да го възпитаваме у малките, толкова по-добре.

"Най-големият учебник безспорно е личният пример. Децата успешно и с гордост имитират родителите си. Те попиват не само жестовете и поведението им, но и отношението им към близките, приятелите и непознатите", настояват от Holiday Heroes.

Най-доброто качество на доброто е, че ражда добро.

"Най-трудната и отговорна задача пред нас като общество е да повярваме, че всеки акт на милосърдие не е само капка в морето, а огромна стъпка към един по-добър свят. Грижата за децата, за околните и за света е единственият начин, по който можем да си осигурим бъдеще", заключават от Holiday Heroes.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Майко Миладобрини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 6 години
Затворите са пълни с бивши "добри" дечица!
3
0
 
5
 
! Отговори
а преди 6 години
раждаш се чист или неутрален, нямаш частици от нито едното или другото, после започваш да трупаш опит и информация от този свят и по своя път през живота правиш твоя избор дали да си добър или лош много пъти. и след като изкараш един живот в лъжа и си мислиш, че всичко ти е ясно изтърсваш нещо от рода,че еди кой си се е родил зъл или добър. няма добро или зло защото злото за един е добро за друг, всичко е въпрос на гледна точка:)))
2
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а геньт защо го забравяте убииците да не би да са вьзпитани да убиват геньт ев основата на всичко всичко друго е следствие
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умничките ми те. Нишо ново не ми казват.Да бяха написали трактат кое всъщност е "добро" и кое "лошо". Дефиниция няма. С това се занимава човечеството от цяла вечност.Затова се менят и законите, и нравите, и моралът през вековете