Болно дете без помощи! Гледат го баба му и дядо му

Такава подкрепа получават само родители или осиновители
2 юни 2017 21:50,
8
Болно дете без помощи! Гледат го баба му и дядо му
Снимка: flickr

Бабата и дядото на дете с детска церебрална парализа не могат да получават държавна помощ. Причината е, че такава подкрепа могат да получават само родители или осиновители. Така 9-годишният Ангел не може да получава месечна помощ от 930 лева, а семейството оцелява трудно. Те разчитат на добрината на хората.
 
Ангел се ражда преди 9 години. Малко след това родителите му го изоставят и оттогава за него се грижат баба му и дядо му.
 
"Така се случиха обстоятелствата, че бащата и майката се отказаха от него, че е болен. Аз се принудих да напусна работа, беше детето на 1 година и два месеца, когато започнах да го гледам. С майката нямам никакъв  контакт. От една година съм пълноправен попечител по законов път", разказва бабата Лиляна пред "Дарик".

"Много красиво дете, много е кротък. Не е агресивно дете. Аз си го обичам, и аз, и дядото. Аз не го знам като първороден внук, а като мой син. Не е важно кой те ражда, важно е кой те гледа", казва още бабата.
 
Тя получава 200 лв. като асистент на Ангел, а на детето държавата отпуска 490 лв. месечно.
 
"Живее се трудно с болно дете със специални нужди. Недостигат средства. Благодарение на хората сега ще започнем лечение с рехабилитатори, ще тръгнем по лекари", споделя още Лиляна и казва, че никога не си е представяла да го остави на произвола на съдбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсурдна държава - абсурдни закони. Така е когато законотворците отиват с нагласата да си гребат от народната паничка, вместо да огледат проблемите в държавата. И да ги решат естествено. Ама за това се иска ум и много работа. Но като гледам калинките в правителството ме съмнява, че нещо ще се промени в положителна посока
6
0
 
13
 
! Отговори
ЗАЩОООО? преди 6 години
БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА ИСКА ДА СИ ИЗХВЪРЛЯМЕ БОЛНИТЕ, НЕДЪГАВИТЕ, СТАРИТЕ И НЕМОЩНИТЕ ДЕЦА, БЛИЗКИ ХОРА КАТО НЕНУЖНИ ВЕЩИ И УЛИЧНИ *** НА УЛИЦАТА, НА ПРОИЗВОЛА, ЗАЩОТО Е МНОГО УДОБНО ДА СИ ГЬОН СУРАТ И ДА ВЗИМАШ ЗАПЛАТА В СОЦИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ, А НИКАКВА ДА НЕ Я ВЪШИШ, КРИЕКИ БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ В БУКВИТЕ НА НЕСЛОПОСНИТЕ НИ ЗАКОНИ, ЗАЩОТО ТУК НЕВАЖАТ МИЛОСЪРДИЕТО И ЧОВЕКОЛЮБИВИТЕ НОРМИ И ПОРЯДКИ...
5
0
 
11
 
! Отговори
n.d преди 6 години
Дайте телефон да се свържем с бабата и който както може да помогне
4
1
 
10
 
! Отговори
n.d преди 6 години
Дайте телефон да се свържем с бабата и който както може да помогне
3
2
 
12
 
! Отговори
Нина преди 6 години
ГЕРБ ГЕНОЦИД....Обединени "Патриоти"=Съучастници.Срамота че гласувах за тези предатели.... Защо мразят обикновения беден българин ?Майка нямат ли ?
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мъката е господаря на тоя свят". А бих добавил, че безхаберието е пръв нейн помощник.
1
0
 
28
 
! Отговори
Циник преди 6 години
3 000 000 $ за СирияНашите деца - кучета ги яли!