Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!

Най-големият синдикат иска скок на възнагражденията с 15%
2 юни 2017 17:45,
242
Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!
Снимка: архив "Булфото"

Полицаите отново се готвят за протести. Най-големият синдикат в МВР обяви стачна готовност, ако не бъде прието искането за поне 15-процентно увеличение на заплатите на служителите от юли тази година.

В писмо до медиите от Синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че участниците в последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента са били единни, че системата на МВР се нуждае от нови кадри и от по-високи заплати.

Още по темата

Синдикатът обаче изразява тревога, че никой от управляващите досега не е опровергал изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че бюджетът на МВР ще бъде намален с 300 млн. лева от догодина.

Организацията предупреждава, че такива изказвания могат да взривят системата за сигурност. Синдикалистите застъпват и тезата, че парите за МВР не само, че не трябва да се намаляват, а напротив – трябва да се увеличават.

"Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите си купуват сами всички консумативи, включително и униформите", се казва още в позицията на синдиката.

Полицейският синдикат има опит в организирането на протести. През 2015 година беше организирано масово недоволство заради плановете за орязване на социалните придобивки на полицаите. Заради протестите, правителството оттегли промените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: протестзаплатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
9
 
! Отговори
АМАН От МВР преди 6 години
ДОсега на пътя единствените терористи и убиици които сме виждали са от мвр и КАТ.ЗАРАДИ НАГЛО ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ ДА С ЕЛИШАТ ОТ ПЕНСИИ.ВСИЧКИ съставени разорителни актове са нагло престъпни.ГЛОБИТЕ ДА СЕ УДЪРЖАТ в ДВОЕН РАЗМЕР от заплатите на полицаите и на техните НАЧАЛНИЦИ КОИТО СА ГИ РАЗПИСАЛИ>ЕДИН милиард годишно крадат от народа за издръжка на тези нагли престъпници застрашили живота на МИЛИОНИ в БЪлгария и целия свят.УБиват експерти по списъци тия терористи../имат групи за мръсни поръчк
123
6
 
4
 
! Отговори
Един от тези които п преди 6 години
До еми и ние за тебВИЕ СТЕ ХЕМ НЕДОВОЛНИ ХЕМ ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ, ОТ КОИТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ. КОЛКОТО И ЖЛЪЧ ДА БЪЛВАТЕ НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ. ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО МОЖЕТЕ Е ДА ПЛЮЕТЕ, НО НА МЕН НЕ МИ ПУКА ЗА ВАС. КАТО ПОПАДНЕТЕ В СИТУАЦИЯ РЕВЕТЕ КАТО ВДОВИЦИ ЗА ..., А АКО ПОСТРАДАТЕ ВЪРТИТЕ НА 112 И ПАК РЕВЕТЕ. ПРАВ Е БОРИСОВ МАТЕРИАЛА Е ТАКЪВ ТОЕСТ ВИЕ И ЗА ТОВА, ЗАЩО ДА МИ ПУКА ЗА ВАС? РЕВЕТЕ И ТОВА Е.
122
1
 
8
 
! Отговори
еми и ние за теб преди 6 години
Напускай
121
2
 
4
 
! Отговори
От 146 до 150 преди 6 години
Вече пет пари не давам за вас.
120
3
 
18
 
! Отговори
чета преди 6 години
нацупените писаници на ченгетата и няма как да не отбележа:Признавате си че е пълно с корумпета и скатавки. Но нищо не правите за да не е така. А искате увеличение на заплати и за тях. Нагло!Признавате , че хората дори не ви се обаждат. А защо е така, питате ли сеМи като си зеънвл няколко пъти и нищо не се е случило- преставаш да търсиш полицията. Файда нема.Прочетох много причини защо не работите и ни една как ше заработите по добреИ с двойни заплати да сте, все ще сте същите
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На какво отгоре ги искат. Спрели са кражбите, наркоманите, убийствата по пътищата ли. Като увеличат на тях да увеличат на всички държавни служители. Значи като са повече полицаите и учителите, и лекарите, могат да извиват ръце. А други които са по-малко не искат да имат доходи. Абсурдна държава е България, някой учен може да направи професура от абсурдите
118
9
 
5
 
! Отговори
cop преди 6 години
До Едно ченге 141Колега, какво да ти кажа освен, че си много прав. Заради черните овце в нашите редици отношението на хората е такова негативно към всички ни. Омръзна ми да плюят всички, защото знам, че не го заслужаваме, но хората са злобни и няма как да се променят. Понякога се чудя, защо все още им помагам и ако така продължава сигурно и аз ще се демотивирам и започна да не си давам зор и да си правя пълен пас. Каквото и да направиш за тях все ще са недоволни за това май ...
117
2
 
7
 
! Отговори
Едно ченге преди 6 години
Вярно е, сред нас има доста ***, но отношението на обществото и държавата към нас вече мина всякакви граници, за това и така стана, че и читавите вече много - много не ни пука... А това е най - лошото, защото в един момент пари и техника ще се намерят, но читави професионалисти и екипи от професионалисти много трудно се създават, трябват доста години, а на някои места и много сериозна и специфична подготовка.
116
5
 
4
 
! Отговори
cop преди 6 години
До Анонимен 136Четох,четох,четох и честно казано се чудя дали изобщо да ти отговоря на теб и на останалите "умници",което естествено разбирате и сте много "наясно" с работата на полицаите.Толкова глупости изчетох,че не знам дали да влизам в обяснителен режим или не.По скоро мисля да не ви се обяснявам,защото не вярвам,че ще има полза за вас.Вашата работа е като в онази приказка "Едно си баба знае едно си баба бае".Четох и разясненията на онзи бивш колега Момчил много верни неща и казал човека.
115
4
 
6
 
! Отговори
Едно ченге преди 6 години
Добре, всички искаме ред и сигурност, но как да стане... Имах преди години случай, едно момиче сума ти и време беше пищяло под терасите на цял вход и никой не се обади на 166 (още нямаше тел. 112). Сега всички ни псувате, ама като опънем двама двуметрови на платното, а за претърсването на автомобила им трябват две поемни лица, всички само гледат, ама да съдействат не щат. Яд ме е защото хората от които се учих вече минаха от другата страна, за да могат да си хранят децата, а нови читави няма...
114
7
 
5
 
! Отговори
Едно ченге преди 6 години
Не знам защо на нас българите все някой друг ни е виновен.Сега всички ни псувате и не вярвате, че читавите служители все още държим криво - ляво фронта, но истината е, че ниското заплащане и тоталния колапс на системата към който се отива, съвсем скоро ще ни разкара и нас. Добрия кадрови подбор, мотивация, подготовка и не на последно място доброто заплащане са задължителни, ако искате читава полиция. Освен това за да си свършим работата ни трябват и свидетели, поемни лица и т. н.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 136 Каква Академия има МВР. Преди повече от 25 години имаше Висша специална школа на МВР поне така официално. Сига я прекръстили на Академия ама без съдържание. Ами тогава СУ " Св. Климент Охридски" трябва да е академия на 10 степен.
112
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До copКакво бе пич,искаш да ти се възхищавам,че си полицай или някой твой близък е такъв?Я се вижте какви са ви събрали там? В прословутата ви Академия приемат само с физическо-колкото да видят дали не си с едно око,без крак или без ръка!Покажете си оценките от дипломите-едва ли някой може да се похвали с повече от добър успех или да е завършил престижно висше учебно заведение-всички сте възпитаници на т.нар."свободни" университети-демек магаре да се запише и то ще завърши..
111
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На какво отгоре бе господа полицаи?Поне 70% от вас въртят частен бизнес,коли,сергии,магазини,кафе машини,автокъщи и какво ли не още!Преди две години попитах един полицейски началник дали това е вярно,а той ми отговори:Еми аз не знам някой да не кара нещо частно!Поне половината от вас са пенсионери,а продължават да "работят"!понеже и децата са ви некъдърни за друго,правите вс.възможно да ги уредите на работа в МВР-то!Увеличение ли!? И това ви е много!
110
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията не защитава интересите на народа, съответно е НАГЛО народа да им плаща заплатите.Нека да не се позволи на държавн служител да получава повече от средната работна заплата за страната!
109
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите що не вземат да бачкат за МРЗ? Защо всички работещи за държавата не започнем да им плащаме само МРЗ? Според политиците и бизнеса МРЗ даже е висока.Като скочи МРЗ, ще скача заплатата на всички. Честно и справедливо. А по разчетите на политиците, ако се взема МРЗ не само няма да умреш от глад, ами и няма да си беден(линия на бедност - 280 лева/месец). На полицаите не им харесва това? Ами да не ги пазят тия политици от народната любов тогава! Или всеки за себе си?
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 129:ПРОДЪЛЖАВАМТЕ НАПРАВИХА НАРОДА ИЗКУСТВЕНО БЕДЕН И НЕСПОСОБЕН ДА ЗАПЛАЩА ИЗМИСЛЕНИТЕ ВИСОКИ ЦЕНИ,СЪОТВЕТНО ЗАПОЧВАТ "ПРЕПИТАНИЕ" С ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ,НАЙДОСТЪПНА Е ДРОГАТА,ОТ ТАМ ДРОГИРАНЕ НА НАРОДА НИ/дори децата в училище-7 годишни/,ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СЕ УМНОЖАВАТ ПОД ВЛИЯНИЕ НА ДРОГА ит.н.!В РОДОПИТЕ ИМА ЗАЛЕЖИ ОТ ЗЛАТО ЗА СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ДОЛАРАЗАЩО ДА СМЕ ТОЛКОВА БЕДНИ И ЗАЩО НЕ ПРАВЯТ НИЩО?!ИЛИ БГ Е ПРОДАДЕНА ВЕЧЕ ОТ СЪЩИТЕ УПРАВНИЦИЧУДОВИЩА,ПОДСИГУРЯВАЩИ СЕБЕ СИ! ДЕМОНИ!!!
107
1
 
8
 
! Отговори
8400 преди 6 години
Кви заплати бе, патрулките не мърдат, че нямало пари за бензин, тия заплати сънуват
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пижо;СЛЕД КАТО ТОЛКОВА МНОГО НАРОД СЕ ПРЕПИТАВА С ПЛАСИРАНЕ НА ДРОГА,РЕЗУЛТАТЪТ ЕДРОГИРАН НАРОД,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ В КОЯ СФЕРА НА ОБЩЕСТВОТО Е!НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ОРГАНИЗИРАТ ВСИЧКО ТОВА,КАКТО И МНОГО ДРУГИ НЕЗАКОННИ,КОНТРАБАНДНИ ДЕЙНОСТИ,ПРАВЕЩИ ТЕХНИТЕ МИЛИОНИ,МИЛИАРДИ СЪЩО!ЗАТОВА НЯМА ПРАВОСЪДИЕ,ЗАТОВА ПРЕСТЪПНОСТТА Е УНИКАЛНА ПО ВИД,СТЕПЕН,КОЛИЧЕСТВО НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО,ДОРИ СЕ РАЗРАСТВА/имат интерес от престъпни слуги и престъпен народ,ако изобщо има логика/,ПРЕСТЪПНИ ХОРА В ИНСТИТУЦИИТЕ...
105
0
 
14
 
! Отговори
Кого пази преди 6 години
Кого пази родната полиция...как кого....пази крадците и престъпниците....питайте полицая Благунов от 7 РПУ Младост София защо толерира софийските престъпници,крадци,*** долни.....такива плицаи на момента вънка и да идат да копат някъде