Сгрешил и не платил? КАТ прибира книжки направо на пътя

Документът ще се връща едва след като задължението бъде покрито
Обновена: 2 юни 2017 07:01 | 2 юни 2017 07:00,
81
Сгрешил и не платил? КАТ прибира книжки направо на пътя
Снимка: архив "Булфото"

Катаджиите ще взимат шофьорски книжки направо на пътя на водачи, които имат нарушения, но не са патили глобите си за тях.

Свидетелството за управление ще бъде връщано, когато провинилият се шофьор се издължи.

Тази наказателна мярка ще започне да се прилага тогава, когато се постигне съвместимост между компютърните системи на КАТ и НАП, обясниха главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на полицията Христо Терзийски, пише "Труд".

Отнемането на книжката на пътя за нарушение е записано като принудителна административна мярка и сегашния закон за движение по пътищата. От КАТ обаче признават, че свидетелството за управление рядко се взима на пътя, освен на доказано големи “рецидивисти” с много глоби и нарушения.

Още по темата
В новите патрулни автомобили КИА са монтирани компютри, наричани работна станция за отдалечен достъп, обясни старши комисар Терзийски.

Всеки катаджия в патрулката ще прави справка дали проверяваният на пътя шофьор има неплатени глоби и дали знае за тях.Ако се окаже, че той е получил наказателно постановление от акт или електронен фиш, то ще му бъде разпечатано на принтер в колата и връчено.

В такива случаи книжката няма да се взема, а само ще се смята, че от този момент започва да тече и срокът за издължаване.

Това не се отнася за неплатени обикновени фишове, тъй като при съставянето им шофьорът трябва да ги е подписал.

Вчера новите патрулни автомобили на катаджиите влязоха в новините с това, че не са съвместени с мобилните снимащи радари. Проблемът е, че стъклата на новите автомобили "Киа" са с различен наклон и друг кварцов състав от тези на досегашните "Опел"-и.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще раздаваме правосъдие сами неграотниците горе по кабинетите страдат от шизофрения половината другата половина са фашисти Аз чантина Свинетки фърфълетки и подобни не купувам.
30
1
 
51
 
! Отговори
Няма да стане... преди 6 години
..., защото катаджиите са неграмотни! Веднъж ни спряха едни такива при Симитли и на 4- та им бяха нужни 15 минути, докато си подсказват един на друг, как точно да проверят дали имаме неплатени глоби!
29
4
 
60
 
! Отговори
Спенс преди 6 години
Кога ще можем да плащаме глобите онлайн, кога ще можем да си проверяваме начислените глоби, кога ще живеем в нормална европейска държава без Кат и полиция да се крият в храстите като шумкари ?
28
13
 
42
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Не забравяй, че живеем в малка държава и първо ще ти спукам китарата на пътя дорде ме осъдят ще минат години, а ти имаш семейство може после ниога да не ги видиш. Xайде малко помисли, а. После ела ми вземи книжката. Койтo служи на калинки става калинка в закона ясно е описано кога се взима книжка, не някакви калинки да ми казват аре ела ве д е б и л.
27
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брюксел няма ли да натисне милиционерите от ГЕРБ за селския им номер с камерите на патрулките.България е затънала в корупция вече трети мандат.Всеки нормален човек знае, че милиционерите саботират камерите за да могат да прибират бакшиши.Докога ще ги търпим да ни правят на май-му-ни ?
26
6
 
61
 
! Отговори
Луков преди 6 години
А като спукам гума или ми се повреди окачването в някоя от безбройните дупки по улиците кой ще плати: общината (длъжни са да поддържат улиците) или КАТ (длъжни са да информират общината за опасни участъци по пътя) ?То не може само да събират пари, трябва да вършат и полезна работа, а като не са я свършили да си носят отговорността .Къде са адвокатите ?Значи общината не ремонтира дупките защото :"Нямаме пари !"А шофьорите да плащат измислени глоби и като кажем "Нямаме пари !" още една глоба .
25
5
 
51
 
! Отговори
дааа преди 6 години
Боцмана на власт,рекет,законен.
24
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те повечето идиотчета си карат без книжки.
23
6
 
37
 
! Отговори
Ганьо до ганьовци преди 6 години
Путььььо, мислиш ли, че ще се спазва поредната глупост?
22
5
 
57
 
! Отговори
Ганьовци преди 6 години
Гледам, че е пълно с мнения на *** които се възмущават, че ще има държавност и вече няма да могат да си карат и да нарушават закона. ЕВАЛА !!!!
21
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува. Аз съм от на ГЕРБ и тези нещица неважат за мен! Вие офтси си опичайте пипето, че ви сваляме от каруцо!!!!!!
20
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сгрешил и не платил? КАТ прибира книжки направо на пътя--------------------------------------Даваш ДВАЕСЕ кинта и не ти взимат книжката :)
19
12
 
56
 
! Отговори
САШО+ преди 6 години
В смисъл:Спрели сте непозволено и имате глоба 50 лв.Не сте платили.КАТ ви спира, защото са проверили по номера, че дължите 50 лв. и ви взимат книжката, после с паяк ви преместват автомобила до паркинга до който живеете (едни 500 лв.) .Прилича на рекет. То Бойко Борисов си беше рекетьор в мутренска организация, какво друго да измислят горките. Ами ако съм нямал 50 лв. този месец и съм решил да платя другия, кредит ли да тегля защото общината няма свободни паркоместа .Африканска държава.
18
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът все още е в действие.
17
11
 
53
 
! Отговори
Платил преди 6 години
Ама как така ще ми я вземат? Аз съм си платил книжката /умпс/ и то в буквалният смисъл. 50 лв. мисля, че беше сумата. Е, след като съм си платил стока, услуга и тн., то те са мои. С други думи, КАТ ще отнемат мое имущество? Без съд и присъда?!?! Ехааа, Северна Корея ряпа да яде!
16
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И откогас такива като теб НЯМА КАК скоро да стане държава
15
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А aкo не си дадем книжката какво ще ни вземат който е гласувал за гробажиите да дава аз докумменти на тикви не давам .
14
2
 
38
 
! Отговори
kkk преди 6 години
След като банките могат да дават длъжниците на съдия изпълнители,защо не и как?
13
4
 
53
 
! Отговори
И откога преди 6 години
липсата на книжка е пречка да се шофира из територията?! Когато вземете масово да разстрелвате хванатите да карат без книжка или с отнета такава, на място, до автомобила, ще има управия и територията може и да заприлича на държава!
12
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната простотия на хартия! Вече няколко пъти ни отнимаха книжките "направо на пътя". Но когато разберът, че не пише вътре за Винету и веднага минаваме.