Сгрешил и не платил? КАТ прибира книжки направо на пътя

Документът ще се връща едва след като задължението бъде покрито
Обновена: 2 юни 2017 07:01 | 2 юни 2017 07:00,
81
Сгрешил и не платил? КАТ прибира книжки направо на пътя
Снимка: архив "Булфото"

Катаджиите ще взимат шофьорски книжки направо на пътя на водачи, които имат нарушения, но не са патили глобите си за тях.

Свидетелството за управление ще бъде връщано, когато провинилият се шофьор се издължи.

Тази наказателна мярка ще започне да се прилага тогава, когато се постигне съвместимост между компютърните системи на КАТ и НАП, обясниха главният секретар на МВР Младен Маринов и шефът на полицията Христо Терзийски, пише "Труд".

Отнемането на книжката на пътя за нарушение е записано като принудителна административна мярка и сегашния закон за движение по пътищата. От КАТ обаче признават, че свидетелството за управление рядко се взима на пътя, освен на доказано големи “рецидивисти” с много глоби и нарушения.

Още по темата
В новите патрулни автомобили КИА са монтирани компютри, наричани работна станция за отдалечен достъп, обясни старши комисар Терзийски.

Всеки катаджия в патрулката ще прави справка дали проверяваният на пътя шофьор има неплатени глоби и дали знае за тях.Ако се окаже, че той е получил наказателно постановление от акт или електронен фиш, то ще му бъде разпечатано на принтер в колата и връчено.

В такива случаи книжката няма да се взема, а само ще се смята, че от този момент започва да тече и срокът за издължаване.

Това не се отнася за неплатени обикновени фишове, тъй като при съставянето им шофьорът трябва да ги е подписал.

Вчера новите патрулни автомобили на катаджиите влязоха в новините с това, че не са съвместени с мобилните снимащи радари. Проблемът е, че стъклата на новите автомобили "Киа" са с различен наклон и друг кварцов състав от тези на досегашните "Опел"-и.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
32
 
! Отговори
ok преди 6 години
тези *** дето стачкуват няма ли да спрат с абсурдните предложения
70
0
 
32
 
! Отговори
сравнение преди 6 години
Значи за да се подслушва телефона ти трябва разрешение от съда.А за да те снимат как шофираш-само желанието на полицая!Ама,че сме имали конституция в която пишело,че не могат да те снимат без твое желание-ГЕРБ това хич не ги е еня!Нали конституцията е основен закон.Или да я спазват или да се махат от властта!И полицаите да си знаят-докато са включени радарите им те изиграват ролята на пилето в микровълновата.И да си помислят ще се пенсионират ли или по скоро няма да дочакат.
69
1
 
33
 
! Отговори
Данчо преди 6 години
Ще взимат книжките директно - окей! Ама може ли в 21-ви век човек да не може да провери има ли няма ли глоби? Можеше да се спестят новите автомобили и да се вложат тия пари в нова система. Хората се научиха да си плащат глобите, поне да е по-удобно и прозрачно, в 21ви век сме.
68
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да
67
1
 
34
 
! Отговори
Lia преди 6 години
Ne e sigurno...Kat izmirat kato ednodnevki tesi dni.....
66
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герб третират гражданите като престъпници на 50г съм такъв терор и при кумунистите не е не имало
65
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това че са ти взели книжката не те прави неправоспособен.друг е въпроса ако има лишаване от правоуправление.
64
2
 
36
 
! Отговори
alek до 37, 47, 57 преди 6 години
изключително съм възмутен от мисленето ви,явно сте гербаджи,подкрепям хората които са за по свободен режи а не глоба за всичко ,българинът работи за много малко пари а искат отвсякъде в кат работят и хора с много ниско I Q затова казваам нна колеггите шофьори -обжалвайте в съд
63
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На някои от по долу коментиращите здраво им хлопат дъските.
62
5
 
35
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 6 години
Всички служители на МВР и КАТ издали НАгло престъпни незаконни актове да се УВОЛНЯТ .Прокарвалите НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ПРОЕКТО НАРЕДБИ ПРЕЗ парламента да с е вкарат в затвора за поне по 20 години до смърта..
61
6
 
41
 
! Отговори
Пазете се от КАТ преди 6 години
НЕ НОСЕТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ С ВАС>САМО ЛАМИНИРАНИ КОПИЯ С ПОДПИС ВЯРНО С ОРИГИНАЛА>Единствените терористи и убиици на пътя са с униформи на МВР В БЪлгария видите ли на пътя кола на КАТ и МВР риска от тежка трагедия е огромен..
60
4
 
36
 
! Отговори
ДПС убива БЪлгари преди 6 години
МВР да открие кои чужди шпиони прокарват НАГЛО ПРЕСТЪПНИ проекто наредби и да ги ликвидира..ПОчнаха да нареждат на катаджиите да убиват протестиращи срещу поредни нагло терористични НЕЗАКОННИ наредби.Нареждащите са от ДПС ..
59
7
 
35
 
! Отговори
КАТ в затвора преди 6 години
Всички актове съставяни на водачи на МПС са НАГЛО ПРестъПНИ НЕЗАКОННИ.Убииците от КАТ позлват терористични камери и скенери убиици за прецакване на милион водачи с цел СНИМАНЕ НА НАРУШЕНИЕ..Основния закон ЗАБРАНЯВА:чл.32 (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие Престъпниците от КАТ за по 200 000 години в затвора след смърта
58
9
 
35
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 6 години
Наглите терористи от КАТ са виновни за смърта на по 1000 човека минимум годишно.ВМесто да обезопасят пътищата тези убиици в униформи чакат в храстите да ограбят или осакатят гражданите.В Момента заради тях над 1 000 000 водачи на автомобили с а принудени да облъчват с включени фарове денем земята.Всички водачи имарт тежко увредено зрения.Убииците от КАТ принудиха милиони водачи да купуват тежко терористични холограмни оръжия .поразени са трайно над 3 000 000 човека..
57
1
 
41
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 6 години
Аз предлагам МВР, вкл. КАТ, да се глобяват с по 1 лев за всяко нарушение, което те не са санкционирали. По груби сметки това са 200 милиона нарушения всеки ден, което при 50 хилядната армия от непотребни фуражки, прави средно по 4000 лева на ден глоби за всяка фуражка.
56
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не съм срещу закона! Аз съм срещу този, който тълкува закона в своя изгода, за да рекетира и изнудва!
55
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРОБ ви докара милиционерска хунта! Мутромилиционерска хунта!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
54
0
 
45
 
! Отговори
Цеко преди 6 години
Така и не разбраха тея , че 10000 глоба да направят нищо няма да е промени докато полицаите се въртят настрани като мине джигит със скъпа кола
53
0
 
33
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
До РусенецЪобъркал си се, от януари ситуацията е друга... пробвай се
52
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Някой сиКви нормативи кви пет лева бе това да не ти е спортна школа или студио за манекени....аман от *** и коментари написани от компликсари