Чака ни дъждовна събота, жълт код в 24 области в страната

Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°
4
Чака ни дъждовна събота, жълт код в 24 области в страната
Снимка: Flickr

По-хладна и дъждовна ще бъде съботата, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

О североизток ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижат. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има краткотрайни, но временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра.

На отделни места ще има и условия за градушки.

Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, по морето 23 – 24°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевични бури, интензивни в следобедните часове. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Заради очакваните валежи и гръмотевична активност за 24 области на страната е обявен жълт код. Той не е в сила единствено в областите Бургас, Варна, Добрич и Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ееее познаха наи накрая...в 17 00 заваля наи после
2
1
 
5
 
! Отговори
не40 преди 6 години
обла4на да..в нета го даваха при нас от 11 00 да по4ва да вали..сега минава 14 00..няма и капка...за стара загора става въпрос...4е 4ак и с гръмотевици...спокоино и тихо и от време на време се показва и слънцето..кви жълти кодове кви пет лева ..яд ме е 4е ми объркаха плановете нашите специалисти..а то еи къде денят си заминава ве4е без капка дъжд
1
7
 
0
 
! Отговори
Засега няма радиация преди 6 години
ВЪВ връзка с предупреждение са падане на отровени дъждове направихме замерване на радиацията в 8.00 .Замерването е с уред използван за течности.Показва че ЗАСЕГА НЯМА повишение .Две замервания - около 13 микро ренгенчаса ./фонова след падане на проливен дъждЗамерването е в Троянски балкан.