МВнР със съвет: Ако ще пътувате по месец Рамадан – внимателно!

Сънародниците ни да проявяват постоянна бдителност, искат от Външно
41
МВнР със съвет: Ако ще пътувате по месец Рамадан – внимателно!
Снимка: МВнР

МВнР излезе със специални съвети във връзка с продължаващия до 24 юни Свещен месец Рамадан за мюсюлманите и повишените нива на терористична заплаха в редица страни.

Външното ни министерство препоръчва на българските граждани, които възнамеряват да пътуват през посочения период или се намират на територията на други държави, да проявяват повишено внимание при посещението на религиозни церемонии, храмове и паметници.

Сънародниците ни следва да проявяват постоянна бдителност, особено на места с големи струпвания на хора, като централни градски части, градски транспорт, гари, летища, концертни зали, туристически и търговски центрове и други, се посочва в препоръките на Министерството на външните работи, публикувани на официалния сайт на ведомството.

Като напомня, че в страните от мюсюлманския свят е важно да се проявява уважение към традициите, нормите на поведение и съществуващите ограничения в периода на празника, МВнР препоръчва на пътуващите в чужбина български граждани:

- да се съобразяват в максимална степен с въвежданите допълнителни мерки за сигурност в страната на пребиваване, както и да следват стриктно препоръките на местните власти в тази насока;

- да следят внимателно всяка информация, свързана със сигурността, в местните средства за масово осведомяване;

- да не обсъждат публично, на висок глас, религиозни въпроси или да водят религиозни спорове; да се съобразяват с повишено внимание с местните традиции и порядки по отношение на облеклото и поведението;

- предварително да се снабдят с координати на най-близкото задгранично представителство на България и/или на друга страна член на Европейския съюз;

- да се информират предварително от страницата на МВнР за общите препоръки за пътуване и особеностите на дестинацията, която смятат да посетят, както и за свързаните с нея рискове за сигурността и поведение при евентуални кризисни ситуации.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция „Ситуационен център“ на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mail: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.

При планирани пътувания зад граница се препоръчва на българските граждани да се възползват от възможността за регистрация при пътуване в чужбина в електронната система на МВнР .


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 Както си ходиш през месец февруари: треперещ
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 и 29--- предупрежденията и съветите са за българите а не за,, българите"
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 14 преди 1 година
Мераклиите като тебе им показахме при Шипка, Ст. Загора, Плевен, Одрин и тн как се правят някои работи. И ако не бяха господарите ви Англия и Франция, щяхте като мишки да си показвате муцунките от Анадола.
24
3
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
СУС ВА ЧЕНГЕНЕ!КЬОПЕК!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това предупреждение дали могат да го прочетат нашите "българи". Доколкото разбирам, четат на шльоковица/вж. коментар 18/. Пък и по изборите ги видяхме
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ТАЗИ ОГРОМНА СГРАДА С ОГРОМЕН БРОЙ НЕНУЖНИ ХАЙЛАЗИ ВЪТРЕ
МОЖЕ ДА СЕ НАСТАНИ НАЦИОНАЛНИЯ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ.
Да не бият път хората до Витоша.
21
0
 
5
 
! Отговори
от вътрешно преди 1 година
До От Външно предупреждението е за а за българите християни!
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koga schte
Nadejda migailova nenska sega schte vraschtate v bg nai slavata bg nekadarna poslani4ka maga i varti dalaveri s turzite.
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До do 8

Ами отивай да живееш някъде където не се празнува този "гнусен" празник, никой не те задържа насила в България, прав ти път и много ти здраве. В България правата на мюсюлманите са гарантирани и който не харесва мюсюлманските празници да се изнася да живее в друга държава.
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами внимателно по време на рамадана, защото "религията на мира и любовта" може да ви демонстрира тия си черти. Щом Външно министерство ви предупреждава за исляма, значи има нещо наистина кофти в тая "религия".
17
7
 
15
 
! Отговори
Гюнтер преди 1 година
За турците е Рамазан по лесно им е от лингвистична гледна точка ,за арабите,Рамадан! За Християните просто АМАН!!!
16
9
 
18
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Месец Рамадан
Откога има такъв месец в календара.Нещо съм пропуснал
15
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
няма бьлгари по ислямските земи така че заплаха за тях няма
14
17
 
21
 
! Отговори
tur4in преди 1 година
4ESTIT RAMAZAN BAYRAM NA VSI4KI MUSULMANI
13
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще бъде първата мюсюлманска страна в Европа. България е с най-голям процент мюсюлмани в Европа, с най-голям брой джамии на глава, десетки пъти повече от Германия, Франция и Англия. Който не му харесва - прав му път, да напуска България и никой не се интересува от него, да върви където ще.
12
11
 
24
 
! Отговори
От Външно преди 1 година
Тези който мислят да пътуват за Месец Рамадан ги призовавам въобще да не се връщат!!!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно бълсатком са на рамадан по селата баце
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"26 май 2017. Най-малко 106 цивилни, сред които 42 деца, са убити при въздушни удари в сирийския град Маядин, нанесени от оглавяваната от САЩ многонационална коалиция. "

Тези деца защо не ги посъветваха а вземат мерки, не ги предупредиха, че ще ги взривяват?
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може ли да ядем череши, или е по-добре да не дразним другите религии?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не се отвори и резервният парашут ще дойдат с една джипка......