Българинът, пострадал в Лондон – в стабилно състояние

Българската гражданка също е жива и здрава, установила е контакт с близките
5 юни 2017 19:37,
7
Българинът, пострадал в Лондон – в стабилно състояние
Снимка: архив, Булфото

Преди няколко часа стана ясно, че има пострадал българин при терористичния атентат в Лондон. Той е в стабилно състояние, в една от болниците в Лондон. Това каза вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева пред bTV.

Още по темата
"Веднага след като българското посолство е уведомено от британските власти за това, нашият посланик е поискал разрешение да го посети в болницата, за да проверим дали има нужда от нещо и в какво състояние. До момента още чакаме", посочи министър Захариева. 

По думите ѝ информацията, с която разполага Министерството на външните работи е, че пациентът е стабилен и няма опасност за живота. 

"Знае се кой е този човек, но няма да го кажа. Британските власти са открили информационна система и сайт, като е съобщено само едно име. Нека да оставим това решение на човека, който е ранен", коментира тя. Според нея най-важното е, че е в стабилно състояние и няма опасност за живота. 

Друга информация от днес е, че българската гражданка, за която имаше сигнал от роднини, че може да е пострадала по време на нападенията в Лондон, е жива и здрава, съобщиха преди минути от  Министерството на външните работи. 

Министърът на външните работи коментира атентата в Кабул, станал в близост до българското посолство там, като посочи, че няма пострадали наши граждани и служители на посолството, но има щети по сградата, като за ремонта ѝ ще се наложи наемането на местна фирма. 

"Командироваме двама служители там за морална подкрепа. Всеки ден се чувам с изпълняващия длъжността там", каза тя, предаде "Фокус".

Според нея има тревога сред европейската общественост във връзка със зачестилите атентати. 

"Най-важните изводи, които сме си направили - т.нар. мека сигурност. Това означава сближаване. Трябва да се съдейства по всякакъв начин за изкореняване на групировките, които са свързани с тероризъм. Означава и образование, по-голяма свързаност, възпитание в толерантност към различията и към религиите", коментира Захариева. Тя посочи още, че е важно да бъдат прекратени източниците на финансиране на терористичните групировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са търсили в тая мрачна Англия заедно с хилядите пакистанци
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От бугарино по смотан нема.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не съобщавате какво още е казала Захариева? Ули от руското посолство са наложили цензура!
1
6
 
3
 
! Отговори
ДЕДО ПОП преди 6 години
Со бугарин каквото е търсил,го е намерил!