Нарушения при санирането? 27 сигнала има в МРРБ

Повечето сигнали са в хода на изпълнението на обекта
16
Нарушения при санирането? 27 сигнала има в МРРБ
Снимка: архив, БулФото

27 сигнала за нарушения, свързани със санирането, са постъпили до края на миналата седмица в МРРБ при близо 400 завършени сгради и още 597 в изпълнение.

Още по темата

Част от сигналите не стигат до министерството, а само до общините или само до медиите, каза пред журналисти днес Малина Крумова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Тя увери, че се прави проверка на всеки един от сигналите заедно с общината, където е обектът.

По думите й винаги може да се въведат по-строги механизми за контрол в програмата за саниране на многофамилните жилища, предаде БТА.

Към момента всички участници в строителния процес имат своите отговорности - общината, строителен надзор и строителните фирми.

Проверките на МРРБ показват, че всички те по принцип изпълняват качествено дейностите. Има и отклонения и нарушения, но затова има контролни органи, които извършват проверки, добави Крумова.

Повечето сигнали са за нарушения в хода на изпълнението, тоест за неприключили проекти за саниране и те се отстраняват навреме - преди приемането на акт 16 за обекта.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: саниранеМРРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че целукупният бълг.народ пак го избра а че санирането е насиране всички го видяха .Състои се в залепяне на плоскости след което се боядисват да изглежда чисто о първия дъжд когато всичко прогизне а някой се пече на екзотично място
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бързо, бързо изживяхме Бой.ковия безплатен комунизъм. За малко има, но всички плащаме . Прочети кой санира в Благоевград , чия е фирмата с падналото скеле. На СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и Общинския Му съвет , начело с другаря КОМБИНОВ ! Ако Тиквата е казал ,, вие сте прости " , е за мак.етата е !
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро на един приятел му събориха панела на терасата! Човечеца си беше санирал апартамента преди години и сега е могъл да не подпише,ама хайде да не кърши хатъра на съседите...и те да разберат от държавна аванта,подписал. От фирмата уж помогнаха малко,ама от некъдърни ромеи кво да чакаш,та се набута здраво пича-туй санирени,тройно му легна.Да не говорим,че и с климатика нещо го изпързаляха!Та направо искам да се изходя по голяма у устите на инициаторите и изпълнителите на санирането!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думата' безплатно' за българин е заръбяващата, но при дивия капитализъм нищо няма безплатно'
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да стане с такива действия и манталитет :D Европейското ви развитие си е чиста бай Ганьовщина и ще съжалявате за това, че сте толкова пр0сти :D
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най-накрая тия където вярваха, че се случва нещо смислено и за развитието на България, ще стоят на уреденото си държавно кресло в някоя община и ще се чудят какво стана, къде отидоха всички, защо няма за пенсии, за няколко заплати обезщетение на полицаите, за по-високи заплати, за здравеопазване, инфраструктура, образование и т.н.?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая политическата мафия и масонски елит на бг ще стоят да развиват с 3% на година икономиката с ромите, те са мн грамотни в това отношение.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, за хвалене са, ама не им е и мн трудно да излъжат обикновения роб на системата, който явно е супер лесен за манипулиране. Жалко че заради такива действия след 10 години икономиката ще е един град, напълно буквално. Да правиш бизнес, ако не си част от върхушката ще става все по-трудно, а в провинцията малкия и среден бизнес ще фалира след еврофондовете, защото нищо смислено не се направи с всички тия пари, вместо да се помогне на свестните хора да се развиват, те ще фалират и ще избягат.
8
0
 
11
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа тия от ГЕРБ доста пари назобиха от това "саниране"! Дано някой от евросъюза не почне да прави проверки, че ше се окаже, че половината "санирани" згради са за събаряне а другата вече сами си падат! Ама за едно шапка им свалям това как без нищо откраднаха 2 - 3 милиарда лева! И даже има и ора дето вярват, че нещо е свършено! За това няма как да не ги похвали човек! Е и за магистралата де там откраднатото беше в пъти повече, при положение, че магистралата се развали още преди да я отворят!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се притеснявайте, след председателството те веднага ще изтеглят нов заем за да могат да продължат да санират безплатно за толкова пари, за колкото биха построили нова сграда. А след като минат еврофондовете и се разбере, че ес вече няма как и да дава така пари наляво и надясно, България ще фалира, защото ще се разбере, че няма никаква икономика, а демографската криза е мн по-сериозна от прогнозирането :D И този сценарий е на път да се материализира, защото бай *** е мн хитър.
6
4
 
3
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Кажи му българин и повече не го обиждай
5
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Санирането абсолютно незаконно. С данъците си пълним бюджета за да се финансират ОБЩИ на българите цели а не да се боядисат и изолират домовете на НЯКОЙ. Отделно от това санирането е КРАЖБА защото се прави по цени в пъти над пазарните.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е най-скъпото безплатно саниране на блокове с държавни пари, което автоматично означава твои и мои пари, докато цялата страна деградира прогресивно :Д Цената, за която се прави е минимум тройна :Д След 10 години не се чудете къде отидоха младите и защо само един град е цялата смехономика на България!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Белите Гълъби" на Яне и Румбалди санират най -качествено !
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Безплатен" обяд няма. И още една: чужда ръка гръб не чеше. Ако чеше, после....: )
1
3
 
21
 
! Отговори
Печални факти преди 6 години
Който се хвана на тази въдица,горчиво ще плаче.Българите ще платят жестока цена за своята безплатна наивност.........Жалко.