?50 000 обезщетение за камериерката? А шведът може в петък да излети!

Благой Рагин настоява: Не можем да загубим Скандинавския пазар
7 юни 2017 08:37,
300

53-годишен шведски турист ритна в главата камериерка, докато тя чисти фоайето в Слънчев бряг.

"Тази жена трябва да получи 50 хил. евро обезщетение!", настоя в студиото на "България сутрин" Румен Драганов от Института за оценки и анализи на туризма.

Още по темата

"Ако това се случи с който и да е в страната, от която идва чужденец, там той трябва да заплати 50 хил. евро", продължи Драганов, като подчерта, че не шведите са виновни, а нашата цяла правораздавателна система.

По думите му обществото ни трябва да има достатъчно силен натиск върху нея и българите да притежаваме силно достойнство да защитаваме всеки български гражданин.

Дъщерята на пострадалата жена обясни пред Dnes.bg, че днес предстои семейството да се срещне с адвокат. По думите й нападателят е задържан за 48 часа.

"Което означава, че ако не се повдигне ново обвинение утре ще го пуснат и в петък ще излети", смята жената.

Темата пред Bulgaria ON AIR коментира и Благой Рагин от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, който твърди, че този тип инциденти могат да се случат във всяка една страна.

"Скандинавците са чувствителни и колкото повече се отнасяме негативно към тях, толкова повече се страхувам да не ги загубим като туристи. Една бедна България не може да си позволи да загуби този пазар", смята Рагин.

Гостите коментираха и акцията на държавата, която обяви война на шумните заведения. С началото на летния сезон започват масови проверки по морските курорти, като акцията е насочена към тези заведения, които ще се опитат да нарушават спокойствието.

Румен Драганов даде пример с чуждестранните хотели, които в брошурата си ясно пишат: "Стаята ви се намира срещу заведение, в което се събират млади хора и се забавляват до късните часове".

"Когато сте избрали тази стая и, след като се приберете обратно в страната си решите да се оплачете, от хотела ви казват - прочетете си брошурата", заключи Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
4
 
0
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Такова е обсужването по нашите хотели камериерки и сервитьори не знаят 2 думи английски той я пита нещо а тя рови в плочките . Не се научихме да уважаваме клиентите и бум по главата от пян турист . Той ща затвора тя за уволнение
252
0
 
3
 
! Отговори
Eto gi boklucite преди 6 години
Благой Рагин- председател на УС на БХРА собственик на хотелски комплекс Жасмин, гр. София тел.:0888/ 51 21 65 1. Благой Рагин председател на БХРА собственик на хотелски комплекс Жасмин, гр. София тел.:0888/ 51 21 65 2. Елена Иванова заместник председател на БХРА собственик на Империал груп хотели, кк. Слънчев бряг и председател на СНЦ Съюз на собствениците Слънчев бряг 3. Ивелина Грозева заместник председател на БХРА директор финанси и развитие и председател на Съвета на директорите на Албена АД тел.: 0579/6 20 18 4. Катя Тодорова
251
1
 
2
 
! Отговори
ДАЛИ преди 6 години
В брошурите на чуждестранните хотели пише ясно - Забавляват се до КЪСНИТЕ Часове , не пише до РАННИТЕ Часове . Явно не разбират разликата .Последния *късен* час е 00,00 часа , след това става ранен час на новия ден .
250
0
 
2
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Хахаххаха какво 50 хиляди евро бе мизерници....да ги съди...искат извънсъдебно споразумение затова я дават тая мизерна сума....ако ги осъди минимум няколко стотин хиляди може и милион да стигне.В европа ако се подхлъзнеш на мокър под и заведението не е сложили знак мокър под дават повече от тая мизерна сума.
249
1
 
15
 
! Отговори
Турист преди 6 години
Този Рагун да плати на жената обещетение и да си подава оставката, че идвам... Да се заведе дело срещу шведа за опит за убийство и поне 5 години ефективно в български затвор.
248
1
 
16
 
! Отговори
BG преди 6 години
Мамка му на тоя ***. Как ще ритат така хората... Не трябва да го пускат, трябва да стои тук на топло за известно време да разбере какво е ритане
247
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ранчо теб да те ритнат в главата може и да ти дойде ума.след тези инциденти /Ау ми няма персонал./Няма и да има след като за вас продажниците е по важно да са ви пълни джобовете. Отколкото човешки живот.
246
1
 
9
 
! Отговори
БГ правосъдие преди 6 години
Всички , които се облагодетелстват от сегашната прокуратура , вкупом я бранят.За тях всичко е бетон , плащаш и си свободен , а за тези с нормални доходи(болшинството) жална им майка , ако и малко се издънят-тогава да видиш ти какво значи силата на закона , за назидание на всички бедняци , та да не надигнат главица.
245
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега шведите ще си кажат Ауууу тия българите колко са негостоприемни. Не ни дават да ги ритаме по главите.
244
1
 
40
 
! Отговори
Българин преди 6 години
БОЙКОТ на РАГИН и неговия бизнес. Да го разсипем този продажник .
243
1
 
23
 
! Отговори
Giro преди 6 години
! Средният ръкав на Халкидики е прекрасенБългарите там сме повече от гърците
242
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този Ralf Georg Sundberg телефонът му е 00 46 70 255 51 85.Адрес:Ringvagen 1484441 BispgardenSwedenРожденна дата: 6 декември 1963
241
1
 
30
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Ако този *** Рагин не подаде оставка -бойкот на скапаните ни курорти ! Средният ръкав на Халкидики е прекрасен.
240
1
 
14
 
! Отговори
271 преди 6 години
Можете да миете тоалетни, ясно, представете ми договора си в испания и аз ще ви дам повече! Ай, навитачка? И, не, няма да се морите да говорите на развален испански, ще си говорина на български диалект
239
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя в Испания,защото мога,а Вие г-не или г-жо понеже сте негоден-а си стойте в бг да Ви ритат по плавата.Не искам да обидя с нищо пострадалата жена-уважение към нея и работата й,дано получи поне добро обезщетение.
238
2
 
35
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
KAK ЩЕ ЛЕТИ БЕ?ЗАТВОР ЗА УРОДА!!!
237
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя камериерка в Испания(слава богу)Искам да изритам и шведа и г-нРагин с най-голямо удоволствие в топките-ако имат такива
236
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рагин е член на БСП! *** защо мълчи? ПОЗОРНО мълчи е червения кхмер Радев, прочут с липсата на собствено мнение
235
1
 
60
 
! Отговори
Нямам думи преди 6 години
Ако заради този представител на неолита загубим позиции в туризма (то, пък едни висини сме стигнали) ми, така да е, г-н Рагин! Щото до сега бяхме известни като дестинация за евтини пиянски изпълнения, сега вече може да включим и новата атракция - ритане на персонал без последствия! Можете да го добавите в следващата брошура. Ми, ако това ви е представата за добър туристически продукт - дерзайте! Срам и позор!
234
1
 
26
 
! Отговори
Фактолог преди 6 години
Според даните от Шведските данъчни тоя получава заплата 120 000 лв на година.5000Е на месец за ншите разбирания е нещо като крал значи.