Честни ли сме: А ако видим портфейл на улицата? Взимаме, връщаме...

Експеримент с изпуснато портмоне и реакциите на хората
7 юни 2017 12:07, Петя Славова
30

Ученици от Шумен намериха портфейл с голяма сума пари и го върнаха. Вътре е имало банкноти от 100, 200 и 500 евро, български левове и турски лири. Шестокласниците предали портфейла на собственика му и отказали предложеното им възнаграждение.

Доблестната постъпка на учениците провокира Bulgaria ON AIR да направи социален експеримент. Ще върнем ли намерено на улицата портмоне с пари и документи?

Репортерът Валерия Цветанова влезе в ролята на разсеяната гражданка, която изпуска своето портмоне.

Първият положителен пример бе млад мъж, който се спря и веднага информира за изпуснатото портмоне. При втория опит по-възрастен господин погледна портфейла, но го подмина.

Младо момиче пък реагира светкавично и извика, че портмонето е паднало на земята. Тя увери пред камерата ни, че е имала намерение веднага да догони момичето, което го е изпуснало и да й го предаде.

"Случвало се е в метрото да ми кажат, че ми е отворена чантата", сподели момичето за "България сутрин". Според нея хората са вглъбени в своето ежедневие и по тази причина невинаги се спират при подобни случаи.

Следващото момиче, станало част от експеримента ни, също се спря и веднага върна портфейла на репортера под прикритие.

Трима мъже последователно спряха другия репортер на Bulgaria ON AIR, който участва в експеримента Борислав Петров, за да му кажат, че е изпуснал своето портмоне.

Млада дама също го догони и призна, че и друг път й се е случвало да връща портмонета и пари на граждани. Съвестен възрастен господин бе поредният, който и за миг не се замисли да върне "изгубената" вещ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един път ми откраднаха портфейла. За късмет точно тогава нямах нито стотинка вътре. Но имах лична карта. Един пенсионер ми се обади и ми го върна лично, за което съм му много благодарен.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Портфейла се връща, а парите се изпиват за здравето на собственика.
2
3
 
6
 
! Отговори
чичо Любо преди 6 години
Ако има документи или някаква информация за собственика връщам. Иначе задържам и част от сумата вътре се дава в църква.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм намирал 3 пъти портофейл, единия път даже го върнах лично, видях визитката вътре - оказа се на колега с който не работя пряко. Тоя после като ме срещаше, даже не ме поздравяваше?!Иначе жена ми е губила и портмонета и телефон и така и нищо не се намери.