Парите vs. човечността: Дъщерите на камериерката към Рагин

Нима искаме агресивни и склонни към насилие туристи?
8 юни 2017 17:15,
117
Парите vs. човечността: Дъщерите на камериерката към Рагин
Снимка: архив Булфото

"Господин Рагин, искаме ли в България агресивни и склонни към насилие туристи или можем да се доверим на по-голямата част от хората, че могат да си изградят собствено мнение и да решат къде да прекарат почивката си", питат в отворено писмо до Dnes.bg двете дъщери на жената, която пострада от шведски турист в Слънчев бряг.

Дъщерите на Деяна Петкова бяха провокирани от вчерашното му изказване, в което той настоя, че "бедна България не може да си позволи да изгуби шведския пазар".

Жените питат: "Нима бихме искали да бъдем страна, в която подобни престъпления биват омаловажавани или искаме да бъдем страна, в която законите важат за всички, включително и за туристите".

Още по темата

"Според нас една такава страна ще бъде много по-атрактивна и привлекателна, което би донесло на България повече туристи и пари", посочват дъщерите на жената.

"Но за Вас много по-маловажни са физическите и психически страдания и нараненото достойнство на майка ни, предизвикани както от това престъпление, както и от Вашето изказване, отколкото опасенията Ви за финансовите загуби, които ще претърпи българският туризъм от "чувствителните скандинавци", обръщат се към подалия оставка от поста председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

"За Вас тя може да е само "ритнатата камериерка", но за нас е майка", посочват те.

"Накрая Ви пожелаваме, господин Рагин, никога да не попадате в подобна ситуация, защото може би тогава бихте съжалили за направеното от Вас изказване", завършват отвореното си писмо двете жени.

Шведът Ралф Георг Сундберг, който на 3 юни изрита 65-годишната камериерка в хотел в Слънчев бряг, днес беше оставен в ареста от Районния съд в Несебър.

Пред съда той обясни, че е бил пиян и не помни нищо от инцидента.

Прокуратурата обаче поиска най-тежката мярка - задържане под стража, като посочи, че действията му са дръзко и брутално незачитане на правовия ред и законите в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
Ст. Загора х.Верея преди 6 години
*** = плужеk
65
0
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
прасето грухти , тази *** се опитва да говори
64
0
 
16
 
! Отговори
Ст. Загора х.Верея преди 6 години
Типична стара номенклатура, разплут ш0пар с IQ20, aлчен и безочлив, за тва не върви туризъма посл 20 год, Хърватска е по-напред от нас.Тва като го видиш само и ти става ясно къв *** е, от мързел и ядене го мързи да си отвори очите повече.Не го показвайте повече, трябва да ям след малко
63
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рагин е второто лице на Бойко бОРИСОВ-Гербаджийска ***
62
0
 
9
 
! Отговори
Стига сте ни преди 6 години
занимавали с тоя ***! Просто спрете да говорите за него и да го показвате по телевизора и за 3 месеца, като мутра-вожд, ще се гътне сам, удавен в собствената си слюнка от яд. Циркаджии, без мозък и много простащина,към 99%, като водата в краставицата.
61
7
 
6
 
! Отговори
Емигрант в ЕС преди 6 години
Нали разбрахте че съм модерен четвъртополов емигрант в ЕС и много обичам бивши-настоящи комунисти като идола ви агент Буда-Тиквата-Мутрата-Простака-Слънцето-Футболиста-Тенисиста-Пианиста-*** Ви Бойко Борисов.
60
0
 
26
 
! Отговори
Справедливост преди 6 години
Съвсем ясно е, че шведът е пълен бokлуk, алкохолик и наркоман. Престъплението на Рагин е много по-тежко, тъй като той публично подбужда за нови престъпления, като в същото време пледира за прикриване на престъплението.Според мен - 3 години затвор за шведа с терапия за отказване от алкохола и дрогата, и 9 години затвор за Рагин, като всеки един от тях плати по 100 000 лева обещетение на жената.
59
0
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Значи шведа напил се- свършил мега простотията, не бих направил нещо подобно колкото и да съм пиян, но мога да си представя човек да изпадне в подобно положение.Този микроб обаче не го разбирам? Трезвен, би трябвало да е и помислил преди да се изкаже и да сътвори такъв гаф?! Ама така е, явно си е мижитур по душа.
58
8
 
10
 
! Отговори
Емигрант в ЕС преди 6 години
Дъррт комунист - нали такива ги харесвате, нали за БСП гласувате !Нали президент-комунист си избрахте ?Само лошо си постилате !
57
0
 
26
 
! Отговори
Затвор за двамата преди 6 години
Прокуратурата да се самосезира и да повдигне обвинение срещу Рагин за подбудителство към престъпления. Неговото наказание да бъде 3 пъти по-голямо от това на шведа и да лежат в обща килия. Пълна проверка на доходите на Рагин съгласно подадените данъчни декларации в последните 30 години. Конфискация на имуществото му в полза на държавата.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pismoto e do chitatelite na dnes,toia e tolkova dolen che izobshto niama da subudite choveka v nego.Samo sopata ima dva kraya za nego samo e taka shte razbere kvo mu pishete
55
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето го типичния български хотелиер!Затова няма да почивам на гаддното българско Черноморие!
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toia palyacho mi stana tolkova anti,che de go vidya e za shamari bez da go pitash,plyaaas za zdravei i po vrata kato na uchenik.
53
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Рагин е по-виновен от Ралф! Шведът бил пиян, може да проявим разбиране , да се покае извини и обезщети жената! Но за Рагинчо.......!!!
52
0
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Според последните новини, ислямска държава поема злодеянието на шведа върху себе си!
51
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Рагин.....аз съм Ръгин...ела ми!
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе няма лошо да попадне в подобна ситуация.Наследникът му тоже.А шведа ни показа какво е отношението на запада към нас.
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рагин и той е за ръгане в панделата !!
48
1
 
16
 
! Отговори
До 51: преди 6 години
Отдавна българското законодателство отхвърли опиянението от алкохол или наркотици като намаляващо вината или оправдаващо обстоятелство.======Едно допълнение - не е САМО българското законодателство, а законодателствата в ЦЯЛ СВЯТ. И в много случаи употребата на алкохол и наркотици е даже утежняващо вината обстоятелство.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50Аре стига бе, че то тогава нито на ГЕРБаджиите, нито на СДСарите и техните многобройни генни модификации, нито на патриотите не може да се има вяра. Леле, леле...