Парите vs. човечността: Дъщерите на камериерката към Рагин

Нима искаме агресивни и склонни към насилие туристи?
8 юни 2017 17:15,
117
Парите vs. човечността: Дъщерите на камериерката към Рагин
Снимка: архив Булфото

"Господин Рагин, искаме ли в България агресивни и склонни към насилие туристи или можем да се доверим на по-голямата част от хората, че могат да си изградят собствено мнение и да решат къде да прекарат почивката си", питат в отворено писмо до Dnes.bg двете дъщери на жената, която пострада от шведски турист в Слънчев бряг.

Дъщерите на Деяна Петкова бяха провокирани от вчерашното му изказване, в което той настоя, че "бедна България не може да си позволи да изгуби шведския пазар".

Жените питат: "Нима бихме искали да бъдем страна, в която подобни престъпления биват омаловажавани или искаме да бъдем страна, в която законите важат за всички, включително и за туристите".

Още по темата

"Според нас една такава страна ще бъде много по-атрактивна и привлекателна, което би донесло на България повече туристи и пари", посочват дъщерите на жената.

"Но за Вас много по-маловажни са физическите и психически страдания и нараненото достойнство на майка ни, предизвикани както от това престъпление, както и от Вашето изказване, отколкото опасенията Ви за финансовите загуби, които ще претърпи българският туризъм от "чувствителните скандинавци", обръщат се към подалия оставка от поста председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

"За Вас тя може да е само "ритнатата камериерка", но за нас е майка", посочват те.

"Накрая Ви пожелаваме, господин Рагин, никога да не попадате в подобна ситуация, защото може би тогава бихте съжалили за направеното от Вас изказване", завършват отвореното си писмо двете жени.

Шведът Ралф Георг Сундберг, който на 3 юни изрита 65-годишната камериерка в хотел в Слънчев бряг, днес беше оставен в ареста от Районния съд в Несебър.

Пред съда той обясни, че е бил пиян и не помни нищо от инцидента.

Прокуратурата обаче поиска най-тежката мярка - задържане под стража, като посочи, че действията му са дръзко и брутално незачитане на правовия ред и законите в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Въпрос:Отдавна българското законодателство отхвърли опиянението от алкохол или наркотици като намаляващо вината или оправдаващо обстоятелство. Да е мислил кpeтенът, когато е тръгнал за България, пиян като cвиня. Много започнаха да ни подценяват носителите на "европейските ценности", ама вината си е у нас, щом им се подложихме и им дадохме нашите ценности, каквито те не са и мислели. Дори реалния си суверенитет.
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без лустрация няма демокрация, това е ! докато на българина не му дойде акъл в главата и не разбере, че на хор,а които са имали взимане даване с БКП-то не може да им се има доверие, нема се оправиме
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Из коментарите днес срещнах какви ли не изрази с които бива описван този, но един много ми допадна - "Стара комунистическа чанта" Чудя се как е възможно един от важните икономически сектори в страната се ръководи от такива "чанти"? Но резултата е видим, по-голямата част от платежоспособните българи избират Гърция за своята лятна почивка. Лично за мен черноморието е поле за работа, понеже живея край морето, но ако трябва да сме честни то е тегаво да се работи тук а какво да говорим да се почива
43
1
 
16
 
! Отговори
ОбяДава преди 6 години
Тър си се хотел с услуга ритникамериерка. Осугурено плащане от Оправата.
42
0
 
8
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
До ШведаСмешно се изказваш .А колкото до умиране от глад България може и без комплексирани личности ,каквато по коментара ти мисля ,че си .Сигурно живееш в Швеция където бирата е 10 Евро , три шота 65 Евро .Приятен ден и първо мисли после пиши.
41
0
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Този тип ако получи същия ритник по главата както горката жена едва ли ще мисли по същия начин !!!
40
0
 
24
 
! Отговори
Палмето преди 6 години
И този имал хотели,където ходят и Българи ? На тази *** не и пука за Българите в хотелите му,а ако на някой Българин му се случи подобно нападение в негов хотел ,и реши да търси правосъдие,....ами просто не ми се мисли какво ще му се случи на този случаен почиващ,то ще е съветване ,съветване .... бухалки,и пак съветване,само и само бизнесът да върви.
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по просто племе от българското.Факт, който се доказва ежденевно.
38
1
 
8
 
! Отговори
Kelner. преди 6 години
Ragin li e Magin li e da mu udarya edin Yak shut v glavata na toya dart kumaniz.Sled tova damu dam 100 leva.Da ne go izgubya kato klient
37
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30 и 31Не БОЙКОТ, СЪД за Рагин!!! Стига вече cвинари на ръководни места! От къде се е взел пък тоя с физиономия, ум и култура от едни мултипликационни филми... Трябва да го съди БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Къде е прокуратурата? Къде сте хиляди НПО-та? Къде сте "патриоти"? Случаят показва състоянието на държавата!!! Къде е логорейната министърка! Това е проблем и на МС! И на Парламента! Пребита е българка!!! А не да говорят празни неща и да отвличат внимането от същността.
36
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** трябва да се национализира цялото до последния хотел и таксата сянка да отпадне морето и плажа са на всички.
35
13
 
8
 
! Отговори
Шведа преди 6 години
Така е. Като искате демокрация - сега ще траете да ва ритат по кратуните за жълти стотинки. Щото иначе ще умрете от глад.Първо почваме с ритане по главите, после и други неща ще ви правим. Спокойно, ще претръпнете. Още някоя и друга годинка.
34
2
 
25
 
! Отговори
Въпрос: преди 6 години
"Пре съда той обясни,че е бил пиян и не помни нищо от инцидента".Класиката в жанра!Дежурното обяснение на всички провинили,пропили,пропаднали и провалили се ***!Питам аз,добре де,след като се е напил,като ***,не отиде да се удави,обеси или хвърли под влака,а посяга на други,невинни или непознати хора?!?!?!Тъкмо ще отърве нас и себе си от присъствието си!!!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До слугин-рагин-аж ..Малмьо...........????
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова противен и мазен гребераст трудно може да се срещне.
31
3
 
17
 
! Отговори
слугин-рагин-аж преди 6 години
До СТИГА ГЛУПОСТИРагинаж, в Швеция няма 50 000 ***, а не повече от 5 000. И всички те там са по-тихи от водата, по-ниски от тревата. Щото преди 15-тина години един кaтун се бе разпищолил и опита да безчинства, както са свикнали у нас - с размах, безнаказани, свободни с по 30 висящи дела, дундуркани от фалшивата ни власт и тъnо общество та белким най-после за 5-600 години се интегрират, ама ВАЙКИНГИТЕ БЪРЗО ГИ ИНТЕГРИРАХА БАРАБАР С ЮРГАНИТЕ И ЛЪЖИЦИТЕ, и - на САМОЛЕТА ДИРЕКТНО ЗА БЪЛГАРИЯ.
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този хотелиер не може ли да бъде съден? Въпросът ми е към правистите. Все пак апелира публично за неспазване на закона от страна на чуждестранните туристи. Това си е подбуда към престъпление. Не е ли подсъдимо, особено когато е публично? Иначе предложението на "Пълен Бойкот" по-долу е много готино. Малка държава сме, така че ако решим, ще разберем кои са обектите на хотелиера за часове. Който се чувства българин, да не стъпва там, а който може, дори да пише антирекламни коментари в нета на англ.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква "държава" сме се вижда по държането на хората в нея. Чалга, свинщина, ***, матвриална и умствена мизерия. Нормлно е човека е дошъл в клоаката да си пие и да рита, да не е тръгнал за Дубай, да ходи там да ритне някоя местна жена, до 1 година ще увисне на въжето. И не никой не иска да сме нормална държава, включително и зверски простия народ в нея!!!
28
4
 
37
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Удивително е какво правят медиите, ако нямаше запис сигурно изобщо нямаше да разберем за случая. А между другото дъщерите на клетата жена са в чужбина - така че е ясно, че отдавна са разбрали къде е по-добре да се живее.
27
4
 
14
 
! Отговори
Tc преди 6 години
Когато има новини за Турция под нея има 400- 500 коментари, а при новини с пострадали наши сънародници има 30-40 коментари.