Парите vs. човечността: Дъщерите на камериерката към Рагин

Нима искаме агресивни и склонни към насилие туристи?
8 юни 2017 17:15,
117
Парите vs. човечността: Дъщерите на камериерката към Рагин
Снимка: архив Булфото

"Господин Рагин, искаме ли в България агресивни и склонни към насилие туристи или можем да се доверим на по-голямата част от хората, че могат да си изградят собствено мнение и да решат къде да прекарат почивката си", питат в отворено писмо до Dnes.bg двете дъщери на жената, която пострада от шведски турист в Слънчев бряг.

Дъщерите на Деяна Петкова бяха провокирани от вчерашното му изказване, в което той настоя, че "бедна България не може да си позволи да изгуби шведския пазар".

Жените питат: "Нима бихме искали да бъдем страна, в която подобни престъпления биват омаловажавани или искаме да бъдем страна, в която законите важат за всички, включително и за туристите".

Още по темата

"Според нас една такава страна ще бъде много по-атрактивна и привлекателна, което би донесло на България повече туристи и пари", посочват дъщерите на жената.

"Но за Вас много по-маловажни са физическите и психически страдания и нараненото достойнство на майка ни, предизвикани както от това престъпление, както и от Вашето изказване, отколкото опасенията Ви за финансовите загуби, които ще претърпи българският туризъм от "чувствителните скандинавци", обръщат се към подалия оставка от поста председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

"За Вас тя може да е само "ритнатата камериерка", но за нас е майка", посочват те.

"Накрая Ви пожелаваме, господин Рагин, никога да не попадате в подобна ситуация, защото може би тогава бихте съжалили за направеното от Вас изказване", завършват отвореното си писмо двете жени.

Шведът Ралф Георг Сундберг, който на 3 юни изрита 65-годишната камериерка в хотел в Слънчев бряг, днес беше оставен в ареста от Районния съд в Несебър.

Пред съда той обясни, че е бил пиян и не помни нищо от инцидента.

Прокуратурата обаче поиска най-тежката мярка - задържане под стража, като посочи, че действията му са дръзко и брутално незачитане на правовия ред и законите в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля медиите дайте списък хотели управлявани или собственост на тая отрепкаа и никой да не ходи там
25
4
 
32
 
! Отговори
Насран Гавазов преди 6 години
Още едно доказателство че политиците ни са за разтрел и публично унижение,тези уруди не мислят за държавата.
24
5
 
39
 
! Отговори
Пълен Бойкот преди 6 години
Моля, някой да даде достоверна информация за хотелите/ресторантите, които са собственост на Рагин или се управляват от него.Тези хотели/ресторанти трябва да влязат в черен списък и да не се посещават до пълният им фалит. ВСЕКИ ХОТЕЛ И РЕСТОРАНТ ИМА КОМЕНТАРНА ЧАСТ В ИНТЕРНЕТ - ПИШЕТЕ НА АНГЛИЙСКИ, ЧЕ СОБСТВЕНИКА/УПРАВИТЕЛЯ НА ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ ИМА ИЗЯВЛЕНИЯ ЗА ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. ПЪЛЕН БОЙКОТ!
23
3
 
20
 
! Отговори
ПРАВИ СА преди 6 години
Тоя Шведски швед да лежи в Затвора .А този *** рагин да го наемат като боксова круша и да му плащат по 50 000 евро за счупено чене или за изтръгнат гръклян в някой Хотел .
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ръгин незабавно да бъде отстранен от длъжност, освен за пълна неспособност и малокултурие за поста, но сега особено, за незачитане на човешкото достойнство и пренебрежение на националния престиж. Неговото изсазване разкрива незачитане на наемния работник и поставянето му в ситуация на роб. Та ако ние не се самоуважаваме и не държим на нашите граждани, как и кой външен ще ни уважава, дори и да не е *** - алкохолик като оня швед-престъпник. И МВнР трябва да си свърши работата.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до ТурчинЕто заради такъв манталитет и с такова мислене никога няма да помиришете ЕС.
20
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя родоотстърник имуществото му да се национализира и продаде от парите да се дадат една част на пострадалата жена да се лекува и да му се отнеме българското гражданство. Значи шведите могат да ни ритат за пари а Рагин м ъ р ш о няма живот вече за тебе тука.
19
1
 
36
 
! Отговори
Revolution_ преди 6 години
До ТурчинЗа вас се знае, че сте ур,оди, но в другите страни си има закони. Тоя швед трябва да лежи 3 години в затвора и да плати обезщетение на жената.
18
1
 
9
 
! Отговори
До турчин преди 6 години
Овцата си ти!
17
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъщерите на госпожата обръщат прекалено голямо внимание на тоя.За сведение, най-високото му постиение е Техникум по Обществено Хранене, а той е работил като сервитьор преи да влезе в перачницата на пари. Все пак е унижение да се дискутира нещо с тоя. С него трябва да се занимае Икономическа Полиция и да влезе в кауша ако не може да докаже приходите си.
16
1
 
53
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
До ШведГрешиш , другарят Рагин е заслужил деятел на социалистическия , а сега капиталистически ченгеджийски труд. Пералните Индезин нищо не струват пред него.
15
1
 
47
 
! Отговори
Другаря Рагин преди 6 години
"" Господин Рагин, искаме ли в България агресивни и склонни към насилие туристи ... ""................Искам повече туристи в моите хотели без значение какви ... и да ми работите без пари искам ... а че ви ритат на кой му пука.
14
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Рангу отгърмя в небитието -искам да станат известни и хотелите му -за да му спретнем една антиреклама след ,което и роден *** швед няма да стъпи там !
13
1
 
44
 
! Отговори
Bg преди 6 години
Ама защо тоя мерзавец Швед,не изрита някой българин 2м,120кг,а рита жена на 65г. Нали бил пиян,защо не си е избрал такава жертва да рита???
12
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нелепо е изобщо да се коментира дали да има наказание или не. нелепо е. просто не мога да повярвам, че това се обсъжда, сякаш е възможно и нещо друго. недоумявам -21 век, цивилизация, евросъоюз, ценности, ценността "човек", морал, християнство, чест, достойноство.....стотици векове се бъхтим да се развиваме, за да се чудим сега какво да правим с шведа-побойник!
11
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако майката или съпругата на господин хотелиера е ритана така, дали ще продължи да пее същата песен?
10
1
 
50
 
! Отговори
Швед преди 6 години
Този Рагин е само едно л***йняно ***- плод на алчни западни "демокрации"Той си няма понятие от Швеция и шведския менталитет. Шведите винаги изхождат от своите закони а те са по строги от на българското "правораздаване"
9
2
 
58
 
! Отговори
МАНЧО преди 6 години
СЛАДУР! Погледнете му мутрата.Типичен кадър на ПАРТИЯТА МАЙКА! Преуспял бизнесмен от назначените от ДС. А само този ли е за определението ***? Някой оглеждал ли се е за заобикалящите ни ГОЛЕМИ бизнесмени????
8
1
 
16
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
На туй нящо се казва, духовно "бирпарче"!
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТИГА ГЛУПОСТИ