Рагин, и българите сме чувствителни, но за човещина

Не се ли притесняваш за родния бойкот?
165
Рагин, и българите сме чувствителни, но за човещина
Снимка: Булфото

Не познавам г-н Благой Рагин и някак това ме радва. Защото не искам да имам нищо общо с човек, който ме докара дотам да изпитам гняв към него, наравно с този към шведския изрод, изритал камериерка в Слънчев бряг.

Курортите ни са такива, че в част от тях се събира най-ниската прослойка туристи. Дошли у нас да не изтрезнеят, защото бутилка алкохол им струва колкото билета за метрото. Всяка година се дивим на въргалящи се по улицита хора. В нощните клубове се вихрят оргии, алкохол се налива през фунии, наркотиците са в излишък. И който се прави, че това го няма е слепец. И инциденти има всяка година.

И вместо случаят с камериерката да остане криминален, да вкарат зад решетките шведа и да усети комфорта на родния затвор, на сцената излезе г-н Рагин. Председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Наговори толкова глупости, че членовете на тази асоциация трябва спешно да му купят еднопосечен билет за някоя дестинация и повече по никакъв начин да не се свързва с този бизнес.

Човечецът се притесни не толкова от бруталния случай, а какво ще си кажат гордите шведи. Дали няма да ни подминат с туристическите пакети.

"Скандинавските туристи, които са по-горди, могат да решат да бойкотират страната ни заради задържането на сънародника им, изритал камериерка в главата. Тази година в туризма ни ще се влеят 250 милиона евро от скандинавските туристи, и то само от пакетите".

Г-н Рагин, трябва да се притеснявате за здравето на жената. Не само физическото, но и психическото. Но най-вероятно тя попада във вашите графи като персонал и незначителна пионка, която няма нищо общо с печалбите на края на сезона.

"Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие".

Г-н Рагин, ако някой чужд турист е дошъл да убива в България, няма значение никакъв бойкот. Ако шведите бойкотират - да са живи и здрави, да си ходят навътре в тяхното си море и да се наливат с алкохол по кораби. Най-неприятното е, че с подобни действия през годините вие изгонихте българския турист. Който оставя много над 250 милиона евро само в Гърция. Защото кланяте главица на всеки чужденец, а родният турист е третиран като втора ръка. Също като камериерката... Защото пакетът на шведа е по-евтин от пакета за българина. Защото сме си купували пакети "по втория начин" от чужбина, за да опитаме от благинките на чуждия турист, които на нас не се предлагат или пък е на доста по-завишени цени. Всъщност, трябва да ви притеснява българския бойкот, не шведския. 

"Заради този призив хората ме обвиняват във форумите, обиждат ме по телефона, наричат ме родоотстъпник, че мразя България. Не, не е така, не съм такъв и много я обичам. Просто колегите, които работят с шведския пазар са притеснени, че могат да си изгубят бизнеса. Някои ни казват, че сме чорбаджии, изедници, че само за пари мислим. Истината е, че колегите плащат данъци, осигуряват работни места и без бизнеса не може".

Г-н Рагин, тук не става въпрос за патриотизъм или чорбаджии. Тук става въпрос за човещина. При вас я няма. Загубихте и най-важното за всеки човек - достойнството си. В ума ви цъкат левове, евро, печалби, статистика. Само това не стига за добрия бизнесмен - попитайте успешните хотелиери във вашата асоциация. Впрочем и те сигурно се червят от вашите медийни изяви. Всяко стадо има мърша - така е. Както българите не се асоциираме с изрода, който ритна жена в берлинското метро, така и не може да се сложи равенство на шведския изрод с шведите. Чудя се коя е мършата в Асоциацията ви...

"Все пак аз бих се извинил на тази камериерка от името на моите колеги. На 19 юни пристига най-голямата шведска фирма да награди пет хотела за лоялност и заслуги за бизнеса, който са реализирали през 2016 г. Те искат да работят с нас. Помолих шведите да поканят пострадалата българката, да й се извинят, да се даде някаква сума, но не като подкуп, а като жест към нея, защото тя не е виновна. Просто е станала жертва на този вандализъм".

Все пак?! Не било подкуп? Г-н Рагин, за два дни наговорихте толкова глупости, че предлагам да се събере за вас една сума. Но като подкуп - да се ометете от туристическия бизнес.

Защото всяка година държавата отделя милиони от хазната, където са и моите данъци, за да рекламира туризма. Аз не съм съгласен да се дават пари, за да може те да влизат и във вашия джоб.

И за финал. Г-н Рагин пет години си търсил заместник на шефското място в асоциацията на хотелиерите, но видите ли - трудно се намирали подходящи за поста кадри. Ако вие сте най-подходящият наистина - закривайте я!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Благой Рагин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
23
 
! Отговори
боян преди 6 години
мазна cвиня, има една много полезна поговорка за твоя случай:по-добре да си траеш и да те мислят за ***, отколкото да се обадиш и да разсееш всякакви съмненияОСТАВКА, пoмияр!!!
100
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно Вие за какви имате шведите, аз мога да Ви кажа че те също толкова се възмущават от подобни случай, и въобще в Швеция се гледа с много лошо око над насилието над жени, особенно на работното място, и независимо дали тоя швед ще бъде осъден в България или не тов Швеция ще му се наложи да посещава психолог с години, отделно едва ли ще му е лесно да си намери каквато и да е работа. Едва ли някой швед би бойкотирал нашите курорти за това че един техен сънародник престъпил закона е осъден
99
2
 
11
 
! Отговори
111111 преди 6 години
Някой знае ли какво разпореди съдът в Несебър относно мярката на шведа?
98
2
 
46
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Сбъркана пародия на държава: камериерката с висше икономическо образование, останала без работа и чисти тоалетни за 500-600 лв., Рагин - със СПТУ по готварство - т.е. учил за готвач или сервитьор, но някак си станал собственик на хотели, работодател на много по.образовани и кадърни хора! И тоз умник-председател на не знам какво си, че и заместник не можел да си намери!? Това никъде го няма в нормалните страни, никъде! И толкова ***, че вместо да се скрие, той пак ръси простотиите си!
97
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведите може да бойкотират да идват в България само като разберат какъв над*пен **** тук ни ръководи туризма и защитава доказани рецидивисти.
96
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичак комунист завзел туризма в България, та затова и туризма е на нивото от 1977-*** и мърдане и няма докато такива като този продажник и безхаберник са начело.После хотелиерите ще ми ревът по телевизиите, че нямало качествени кадри, еми няма да има понеже всички сте дърти комунисти или техните отрочета - мутри и престъпници !
95
2
 
32
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Г-н Раги що не ме цунете по пакета, туристическият де!
94
2
 
37
 
! Отговори
димитър преди 6 години
Благой Рагин отдавна трябваше да се кротне в родното си Ярлово и да си гледа пенсията, а не да ръси глупости по телевизията! От такива "специалисти" като него туризмът ни е на това дередже! Махни се, бе Рагин, скрий се, бе *** гол! Не те ли е срам, децата ти не се ли срамуват, че имат за баща такова мекотело, как те търпи жена ти, ***?!
93
3
 
16
 
! Отговори
Мade in Japan преди 6 години
Браво на г-н Александьр Попов за репликата срещу eвреина рагин, доносника на( мутрите).
92
25
 
6
 
! Отговори
До автора преди 6 години
"Защото всяка година държавата отделя милиони от хазната, където са и моите данъци, за да рекламира туризма."Туризма е най-доходоносния отрасъл на България, респективно най-големият вносител на данък в хазната. Ако държавата отделя част от този данък за туристическа реклама, то тогава може да излезе, че част от твоята заплата идва именно от туризма, а данъка който плащаш се връща като другата част от заплатата ти ! PS: Злобата е лош съветник
91
2
 
30
 
! Отговори
Профи преди 6 години
ПРОСТАЩИНА + ЦИНИЗЪМ = РАГИНИЗЪМ
90
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това било "български бизнесмен"; Тази номенклтурна ***, комунистическа *** няма право да се нарича българин. Нека се иницира национална подписка до президента за отнемане българското гражданство на този ***.
89
1
 
32
 
! Отговори
голю босев преди 6 години
Хотелите на мутри и крадци, шефа на асоциацията анти българин.
88
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рагин, когато се случи онова в Берлин, как реагираха българите? Реакцията беше, естествено възмущение, макар че беше дело на един не съвсем българин, но все пак български гражданин. Ако видеото с действието на шведския гражданин се покаже на шведите, как мислите, дали ще ръкопляскат или ще възроптаят срещу постъпката на техния сънародник, дали ще изпитат гордост или срам от действията на съгражданина им? Аз мисля, а има и вече много реакции в полза на второто, така че какъв бойкот сънувате?
87
1
 
29
 
! Отговори
бг преди 6 години
На този фосилизиран тоталитарен екскремент мястото му е в музея ,макар че и там ще вони на тъпотия и алчност.
86
3
 
17
 
! Отговори
Илия преди 6 години
Много точен коментар г-н Попов.Браво.
85
1
 
43
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Рагин ще оставям на ден по 1000 лв в твоя хотел ако всяка вечер ти забивам по един ритник в мутрата!!!!Писах ти вече на фирмения ти Е-майл.Кво се бавиш.Чакам отговор.Айде с една торба пари и метални кубинки ще дойда!!!
84
1
 
34
 
! Отговори
оле преди 6 години
Къде е оня продажник от БХК или той реве само в защита на престъпници и *** ? Къде са великите " патриоти " , дето "страдат" за българското ?
83
1
 
38
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Много хубава статия супер и сега по въпроса. Рагин да плати 50 000 евро на камериерката и да лежи 3 г за опит за убийство, хулигански прояви и там по закона, вместo побойника Ралф за да не обидим шведите.
82
1
 
36
 
! Отговори
чудо преди 6 години
В хотелския бранш приходите са огромни а заплатите най ниски в страната!?