Рагин, и българите сме чувствителни, но за човещина

Не се ли притесняваш за родния бойкот?
165
Рагин, и българите сме чувствителни, но за човещина
Снимка: Булфото

Не познавам г-н Благой Рагин и някак това ме радва. Защото не искам да имам нищо общо с човек, който ме докара дотам да изпитам гняв към него, наравно с този към шведския изрод, изритал камериерка в Слънчев бряг.

Курортите ни са такива, че в част от тях се събира най-ниската прослойка туристи. Дошли у нас да не изтрезнеят, защото бутилка алкохол им струва колкото билета за метрото. Всяка година се дивим на въргалящи се по улицита хора. В нощните клубове се вихрят оргии, алкохол се налива през фунии, наркотиците са в излишък. И който се прави, че това го няма е слепец. И инциденти има всяка година.

И вместо случаят с камериерката да остане криминален, да вкарат зад решетките шведа и да усети комфорта на родния затвор, на сцената излезе г-н Рагин. Председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Наговори толкова глупости, че членовете на тази асоциация трябва спешно да му купят еднопосечен билет за някоя дестинация и повече по никакъв начин да не се свързва с този бизнес.

Човечецът се притесни не толкова от бруталния случай, а какво ще си кажат гордите шведи. Дали няма да ни подминат с туристическите пакети.

"Скандинавските туристи, които са по-горди, могат да решат да бойкотират страната ни заради задържането на сънародника им, изритал камериерка в главата. Тази година в туризма ни ще се влеят 250 милиона евро от скандинавските туристи, и то само от пакетите".

Г-н Рагин, трябва да се притеснявате за здравето на жената. Не само физическото, но и психическото. Но най-вероятно тя попада във вашите графи като персонал и незначителна пионка, която няма нищо общо с печалбите на края на сезона.

"Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие".

Г-н Рагин, ако някой чужд турист е дошъл да убива в България, няма значение никакъв бойкот. Ако шведите бойкотират - да са живи и здрави, да си ходят навътре в тяхното си море и да се наливат с алкохол по кораби. Най-неприятното е, че с подобни действия през годините вие изгонихте българския турист. Който оставя много над 250 милиона евро само в Гърция. Защото кланяте главица на всеки чужденец, а родният турист е третиран като втора ръка. Също като камериерката... Защото пакетът на шведа е по-евтин от пакета за българина. Защото сме си купували пакети "по втория начин" от чужбина, за да опитаме от благинките на чуждия турист, които на нас не се предлагат или пък е на доста по-завишени цени. Всъщност, трябва да ви притеснява българския бойкот, не шведския. 

"Заради този призив хората ме обвиняват във форумите, обиждат ме по телефона, наричат ме родоотстъпник, че мразя България. Не, не е така, не съм такъв и много я обичам. Просто колегите, които работят с шведския пазар са притеснени, че могат да си изгубят бизнеса. Някои ни казват, че сме чорбаджии, изедници, че само за пари мислим. Истината е, че колегите плащат данъци, осигуряват работни места и без бизнеса не може".

Г-н Рагин, тук не става въпрос за патриотизъм или чорбаджии. Тук става въпрос за човещина. При вас я няма. Загубихте и най-важното за всеки човек - достойнството си. В ума ви цъкат левове, евро, печалби, статистика. Само това не стига за добрия бизнесмен - попитайте успешните хотелиери във вашата асоциация. Впрочем и те сигурно се червят от вашите медийни изяви. Всяко стадо има мърша - така е. Както българите не се асоциираме с изрода, който ритна жена в берлинското метро, така и не може да се сложи равенство на шведския изрод с шведите. Чудя се коя е мършата в Асоциацията ви...

"Все пак аз бих се извинил на тази камериерка от името на моите колеги. На 19 юни пристига най-голямата шведска фирма да награди пет хотела за лоялност и заслуги за бизнеса, който са реализирали през 2016 г. Те искат да работят с нас. Помолих шведите да поканят пострадалата българката, да й се извинят, да се даде някаква сума, но не като подкуп, а като жест към нея, защото тя не е виновна. Просто е станала жертва на този вандализъм".

Все пак?! Не било подкуп? Г-н Рагин, за два дни наговорихте толкова глупости, че предлагам да се събере за вас една сума. Но като подкуп - да се ометете от туристическия бизнес.

Защото всяка година държавата отделя милиони от хазната, където са и моите данъци, за да рекламира туризма. Аз не съм съгласен да се дават пари, за да може те да влизат и във вашия джоб.

И за финал. Г-н Рагин пет години си търсил заместник на шефското място в асоциацията на хотелиерите, но видите ли - трудно се намирали подходящи за поста кадри. Ако вие сте най-подходящият наистина - закривайте я!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Благой Рагин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
58
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Алчен ПУМИЯP е тва безсрамно човече.