Ритната камиерка: Още съм в шок! Как ще се оправя?

Наглият швед Ралф Сундберг – общ работник и пияница
8 юни 2017 08:44,
107
Ритната камиерка: Още съм в шок! Как ще се оправя?
Ритната камериерка. Снимка: "24 часа"

"Когато изгледах клипа и видях отстрани себе си как шведът ме рита и падам, се уплаших още повече. Изглежда много страшно. В шок съм, не знам как ще се оправя психически. Физическата болка вече отшумя, но не и психическата. Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо. Колеги са ме намерили и са ме сложили на един фотьойл. Към 23:30 ч ме откараха с линейка в бургаската болница".

Това разказва пред "24 часа" камериерката Деяна Петкова, която на 3 юни вечерта тя бе брутално изритана в главата без никаква причина от 53-годишния шведски турист Ралф Георг Сундберг.

"Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо"

Инцидентът стана в хотел "Марвел" в Слънчев бряг минути след пристигането на шведа на почивка.

Запис на охранителна камера, който стана достояние и на световните медии, разкри зверството на чужденеца. От видеото се вижда как едрият мъж бута куфара си по коридора, в който чисти камериерката.

Шведът спира до нея, привежда се и с всичка сила я рита в главата.

53-годишният Ралф Георг Сундберг пристига в Слънчев бряг заедно с брат си, видимо пияни. По време на разследването е установено, че той се е наливал с алкохол през дългото си пътуване към България. Мъжът живеел в отдалечена от летище провинция.

Адресната му регистрация е в град Бисгордън. Оттам Ралф и брат му хванали влак, в който пили вино. Пътували с часове до летището, от което излетели към България.

Още по темата

В самолета пили бира и уиски, а щом кацнали на българска земя, наели такси. В него също се наливали с алкохол, който извадили от личния си багаж. Ралф и брат му пристигнали в Слънчев бряг като индивидуални туристи.

53-годишният швед, който все още е в ареста, е със средно образование. Работел във фабрика за млечни продукти като общ работник.

Пред разследващите говорил объркано, твърдял, че не помни нищо от инцидента. Шведът дори не помнел, че е срещнал камериерката. На няколко пъти казал пред полицаите и прокурорите, че съжалява за стореното.

"На мен той не е дошъл да се извини. Не очаквам нищо добро от него", казва битата камериерка. Тя обмисля да заведе паричен иск срещу шведа.

"Вероятно искът ще е символичен, но като знак на протест, че не може чужденци да се държат така с нас", казва Деяна Петкова.

Тя е с висше икономическо образование, но от няколко години не работи по специалността си.

Хваща се на сезонна работа в Слънчев бряг за втора година. С нея работи и по-малката ѝ дъщеря, а голямата живее във Виена.

Жената е изключително благодарна на колегите и управата на хотела, които ѝ се притекли на помощ. Не е взела болнични след инцидента.

Хотелиери обаче са възмутени от безобразния инцидент, който потресе не само България, но излезе и извън пределите на страната ни.

Дали 53-годишният Ралф Сундберг ще остане в ареста, ще се реши днес, когато в районния съд в Несебър ще се гледа делото за мярката за задържане на чужденеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99 а ти що си неграмотен?Тебе кой те рита ***!
89
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятели българи!\u000d\u000aИзлез сега този бандит Ралф Джордж S. Сложете го в вашия най-трудните затвор, където той ще се научите да знаете хижа!\u000d\u000aНие не го искам обратно към Швеция поне през следващите 10 години.\u000d\u000aТой може да не плати обезщетение за чисти Деяна Петкова, налагат за този шведски държавни пари или заподозрения на мъжа застрахователна компания.\u000d\u000aДеяна, от всички мъдри шведски мъжете ви Извиняваме се за Ralphs поведение и малтретиране от вас!\u000d\u000a\/Thomas G., Стокхолм, Швеция
88
0
 
12
 
! Отговори
Г-жо Д.Петкова, преди 6 години
никакъв СИМВОЛИЧЕН ИСК! Това е глава: след години може да има последствия! НАЙМАЛКО Ще искате 50 000Е, защото трябва да си направите скенер, комп. томография, да не се навеждате- не може да вършите тази работа : сега е тежка за Вас.не забравяйте"от мозъка идва всичко". Едно ритнато коляно ви "изхвърля" от нормален живот, а какво остава за главата: а психическата травма! НЕ ГО ЖАЛЕТЕ! Отнесете се до Страсбург! Колко хора ритата човек на РАБОТНОТО МЯСТО в ГЛАВАТА? НЕ БИВА да ПРОСТИТЕ и да ПРЕМЪЛЧ
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 91пич, дори и да казва нещо... трябва да я рита в главата ли? Мисля, че отдавна не живеем в средновековието.
86
0
 
11
 
! Отговори
справедливост преди 6 години
Каквото и да му е казала ,каквото и да ни е нивото-жената не заслужава ритник в главата. Съд ,наказание и обещетение-да се научи и да е за урок на тия ,които идват.
85
1
 
28
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Курортите ни се пълнят от хора под средното ниво. На слънчака идват мизерници от Англия за да се натряскат безпаметно. От Германия и Швеция идват пенсионери или безработни на социо, търсещи евтини забавления.Прелагаме бетон и фекални води, алкохол и к..рви почти без пари, не можем да чакаме елитни туристи!Толкова ни е нивото!
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз мисля, че нещо се крие. Шведът със сигурност не беше мъртво пиян, макар че това не пречи да е бил пиян и надрусан. И на видеото ясно се вижда, че си казват нещо един на друг. Най-вероятно той е искал секс, тя му е казала да се разкара, и той след това я е ритнал. Случаят трябваше да се реши мълниеносно - прокуратурата завежда дело за между лека и средна телесна повреда, жената - граждански иска за нанесената физическа и морална травма и точка. Както би било във всяка друга страна.
83
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нешо много претупват видеозаписа. Ясно се видя, че тя му казва нещо преди това и той тогава се връща. Пак почва да мирише нещо.
82
1
 
18
 
! Отговори
Владек преди 6 години
А мен ми харесва да живея в България! Живях в Англия, Швеция, Германия. Но си купих тук къща и ми харесва. Хората тук са много приятни. Поздрави!
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
случеи, като този не са чести но ги има, всичко трябва да бъде дискретно, потърпевшият да получи подобаващо обезщетение, а виновният строго наказание! но всичко става без племето да бъде подробно информирано и въпроса да получава медийно разискване. много е деликатно, тва е туризъм, има световен опит и подход към подобни случай, а не прокурорски изявления и дипломатически ноти! пак не спазихме никакви мерки, дейсваме като аборигени и по-зле! как па всички се оказахте опълченци ...
80
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Швестера хич не ми приличаше на мъртво пиян на клипа както се изкарва! Ако действително е изпил такова количество алкохол за каквото разправя то това означаваше че трябваше да лази като .. по земята! А на клипа се вижда че си ходи като напълно трезвен и разбиращ какво се случва в момента. Дали пък ние сме толкова задръстени че да незнаеме какво означава препил пияница? Този *** си беше напълно трезвен и знаеше какво прави. Мислите ли че ако беше пиян щеше да я уцели? За луди ли ни има?
79
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 81Точно това са руско-азиатски ценности. Да се нальокаш като казак и да не знаеш какво правиш.
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ритната камиерка: ... не си ли четете текстовете? Какво е камиерка?
77
0
 
3
 
! Отговори
Бушидо сан преди 6 години
Ако беше се взривил някой тарамбука и да затрие некой човек, нямаше да са толкова възмутени хората, щото ония и без това така си правят. Ама това не е нормално.
76
28
 
2
 
! Отговори
хаха преди 6 години
тая сега ша стане алчна за мангизи, ще измисли кво ли не само и само да измъкне стотинки от пияндето щвед
75
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои сигурно си мислят че на територията на Мутрите ще дойдат истински туристи ли? Истинските туристи са в Гърция и на Адриатическо море. Десета година ходя на Адриатика и мога да ви кажа че там има туристи в истинският смисъл на думата. Няма да видите пияни дрогирани и тем подобни издънки. Болшинствато от туристите на Адриатика са млади семейства с деца. На черно море да сте видяли семейства с деца? Не сте няма и да видите ще гледате само пияници и дрогирани това са ви туристите!
74
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 81==============Аман от червена пропаганда, постъпката на "шведа" няма нищо общо с европейските ценности, тя е точно обратното на тях!
73
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този И З Р О Д показва ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННТОСТИ. Заслужава престой в Централния Софийски Затвор, показан по германската телевизия като "най-опасния" затвор в Европа.
72
0
 
19
 
! Отговори
въпроси..въпроси.. преди 6 години
Въпросите ,които ме интересуват в този казус е-Този мъж явно има проблеми с алкохола.Както е известно,под въздействие на алкохола падат доста задръжки. Той има ли други прецеденти с насилие върху обслужващи лица .Ако няма ,да се запитаме -в пияно състояние би ли изритал камериерка в британски или френски хотел ,например? Би ли изритал куче в Германия ,да речем. Ако ли -не .Смятайте как ни оценява ..
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че е бил пиян, ако не и по-зле - дрогиран...Имам приятел, който заработваше лятото с пренос на багаж от летището на Бургас до Слънчев бряг и ми е разказвал, че много често са се чудили кого да пренасят, куфарите или собствениците им. Имало е случаи, когато такива "туристи" са вдигали скандали и са си искали парите обратно, така и не разбрали от пиянстване, че са били седмица или две на "почивка" на Слънчев бряг...Е, какво може да се очаква от такива "туристи"?