Ритната камиерка: Още съм в шок! Как ще се оправя?

Наглият швед Ралф Сундберг – общ работник и пияница
8 юни 2017 08:44,
107
Ритната камиерка: Още съм в шок! Как ще се оправя?
Ритната камериерка. Снимка: "24 часа"

"Когато изгледах клипа и видях отстрани себе си как шведът ме рита и падам, се уплаших още повече. Изглежда много страшно. В шок съм, не знам как ще се оправя психически. Физическата болка вече отшумя, но не и психическата. Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо. Колеги са ме намерили и са ме сложили на един фотьойл. Към 23:30 ч ме откараха с линейка в бургаската болница".

Това разказва пред "24 часа" камериерката Деяна Петкова, която на 3 юни вечерта тя бе брутално изритана в главата без никаква причина от 53-годишния шведски турист Ралф Георг Сундберг.

"Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо"

Инцидентът стана в хотел "Марвел" в Слънчев бряг минути след пристигането на шведа на почивка.

Запис на охранителна камера, който стана достояние и на световните медии, разкри зверството на чужденеца. От видеото се вижда как едрият мъж бута куфара си по коридора, в който чисти камериерката.

Шведът спира до нея, привежда се и с всичка сила я рита в главата.

53-годишният Ралф Георг Сундберг пристига в Слънчев бряг заедно с брат си, видимо пияни. По време на разследването е установено, че той се е наливал с алкохол през дългото си пътуване към България. Мъжът живеел в отдалечена от летище провинция.

Адресната му регистрация е в град Бисгордън. Оттам Ралф и брат му хванали влак, в който пили вино. Пътували с часове до летището, от което излетели към България.

Още по темата

В самолета пили бира и уиски, а щом кацнали на българска земя, наели такси. В него също се наливали с алкохол, който извадили от личния си багаж. Ралф и брат му пристигнали в Слънчев бряг като индивидуални туристи.

53-годишният швед, който все още е в ареста, е със средно образование. Работел във фабрика за млечни продукти като общ работник.

Пред разследващите говорил объркано, твърдял, че не помни нищо от инцидента. Шведът дори не помнел, че е срещнал камериерката. На няколко пъти казал пред полицаите и прокурорите, че съжалява за стореното.

"На мен той не е дошъл да се извини. Не очаквам нищо добро от него", казва битата камериерка. Тя обмисля да заведе паричен иск срещу шведа.

"Вероятно искът ще е символичен, но като знак на протест, че не може чужденци да се държат така с нас", казва Деяна Петкова.

Тя е с висше икономическо образование, но от няколко години не работи по специалността си.

Хваща се на сезонна работа в Слънчев бряг за втора година. С нея работи и по-малката ѝ дъщеря, а голямата живее във Виена.

Жената е изключително благодарна на колегите и управата на хотела, които ѝ се притекли на помощ. Не е взела болнични след инцидента.

Хотелиери обаче са възмутени от безобразния инцидент, който потресе не само България, но излезе и извън пределите на страната ни.

Дали 53-годишният Ралф Сундберг ще остане в ареста, ще се реши днес, когато в районния съд в Несебър ще се гледа делото за мярката за задържане на чужденеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Разбрахте ли,да някога ще си променим имиджа,но не в близките години,преди месец,вицепремиер ,също раздаваше ритници,но ние му ръкопляскахме,едва ли не,го направихме национален герой,защото бил ритнал възрастна кадъна,която е гражданка на България.
69
0
 
10
 
! Отговори
ДО 64 преди 6 години
На ММА боеца му носихме куфарите до летището,ся на шведа не знам,най-вероятно и него ще го изпратим с питка със сол и с бъклица вино!
68
0
 
51
 
! Отговори
Разбрахте ли преди 6 години
Объркана държава е България, един общ работник от Швеция може да си позволи почивка на морето, а камариерката е с висше образование. Затова голямата и дъщеря е във Виена, подобно на много други млади хора напускащи лошо управляваната ни държава.А иначе виждате какви *** идват у нас на евтин алкохол и...Ще успеем ли един ден да променим имиджа на родината си ?
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКогато дадат думата и на адвоката на шведа, ще останете изненадани.....................Крала ли е? Ако е така и се докаже КЪДЕ ПИШЕ ЧЕ ТОЙ МОЖЕ ДА Я РИТА? ЗАЩО НЕ СА Я УВАЛНИЛИ ТОГАВА И МНОГО ДРУГИ.Нема да останем изненадани, спокойно, освен ако не отърват шведа и да ни наложат поредната глоба от Страсбург че сме му нарушили некави права. но това че тук вишисти роботят камериери без договори и осигуровки не стреска никой съдКво ще ни изненада?D
66
1
 
23
 
! Отговори
БХК преди 6 години
веднага да бъде номиниран за човек на годината. България да бъде съдена за потъпкване на правата на човек от ЕС
65
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера гледах коментарите в няколко шведски сайта за тоя психопат. Като цяло и там искат да го линчуват пр*стака.
64
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
яжте демокрация, ***
63
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тръгвате да пишете със същата ярост за всичките "случки" които са дело на хилядите руснаци на Слънчака и Сл. Бряг ще имате по 25 статии на час.
62
0
 
43
 
! Отговори
Шведски Коментари преди 6 години
от чужд новинарски сайт:Mikael Albertsson : Аз съм от Швеция и се надявам този да прекара бавно времето си в Български затвор.Sebastian Johansson: Той трябва да прекара дълги години в наш затвор а Швеция трябва да плати на Българската държава затова че го е имало в България.Bjorn Magnusson: Надявам се този да получи тежка присъда в България.Gremlin: Просто Българите да изкопаят дълбока дупка край плажа и да го пъхнат във нея.
61
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както шведите, така и българите които "летуват" на това място са от същия "тип". Спрете с тая истерия с тая Швеция.
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По дискотеките всеки ден се потрошават лапетията ама за там няма искове,няма камери,няма прокуратура,данъчни нищо.БГ винаги ще е на втора ,трета скорост в ЕС защото територията ни влиза в зона гангстер.Меркел оня ден казва на тиквун за съдебната система а той пак щял да си напише домашното ,ама това домашно тиквун го пише от 10 години,даже беше на една боя разстояние.Всичко лошо в държавата е в следствие на руския модел КОЙ
59
2
 
33
 
! Отговори
Ива преди 6 години
Първо, отвратително и нечовешко отношение от този швед. Дано да си получи заслуженото!!Второ: ако шведите като общи работници и пияници могат да дойдат на почивка в Слънчев бряг, а аз със стабилна работа в столицата, високо платена за българските стандарти, и без кредити, не мога да си го позволя, има нещо сериозно сбъркано!!! Край! Само да падната визите за Канада, и дим да ме няма от тази сбъркана държава.
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ММА боец преди две години помните ли надрусан се би с полицаи,блъсна няколко коли и какво стана,ами по живо по здраво го пуснаха,сега и този ще го изпратим с извинения,щот да не разваляме бизнес средата и да не предизвикаме криза във българошведските отношения.Явно това да пускаме чужди престъпници е философия на външната ни дипломация,радвайте се ,че не е турчин щот Бойко вече щеше да е привикан в Анкара
57
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Серизно ли това е основна тема вече 3-ти ден !? Някаква откачалка рита камериерка в хотел и ние вече 3-ти ден дъвчем темата...*** трябва да си получи заслуженото, но това няма да стане със статии за него през 20 минути. Темата е напълно изчерпана! Смотаните медии ви отвличат вниманието от важните теми, занимавайки ви със някакви криминални хроники. Имайте малко информационна хигиена и не си губете времето коментирайки безсмислени неща.
56
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вероятно искът ще е символичен,............СИМВОЛИЧЕН ? защо ? той СИМВОЛИЧНО ли и разкърти челюстта ? я марш в затвора,да си отработва символичното,нищо,че е от " ЧУВСТВИТЕЛНИЯ " шведски народ,както се изрази рагин. всяка ЧУВСТВИТЕЛНА *** може да идва тук да ни прави на нищо,а после се сърдим,че сме били втора ръка. ами от такива като рагин....
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Партиен членЧакай, БХК ще се намеси, ще измъкнат шведа, даже може и наградата Човек на годината да му дадат.Седи гледай...
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглият швед Ралф Сундберг общ работник и пияница..........не така де ! шведите са чувствителн народ,ще ги обидим. така каза рагин. а щом той казва.....
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотите няма ли да протестират пред шведското посолство?
52
0
 
13
 
! Отговори
така се прави преди 6 години
Един българин направи нещо подобно в Германия, сигурно още е в затвора и присъдата му ще е от 10м до 10г.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изрита ме като футболна топка