Ритната камиерка: Още съм в шок! Как ще се оправя?

Наглият швед Ралф Сундберг – общ работник и пияница
8 юни 2017 08:44,
107
Ритната камиерка: Още съм в шок! Как ще се оправя?
Ритната камериерка. Снимка: "24 часа"

"Когато изгледах клипа и видях отстрани себе си как шведът ме рита и падам, се уплаших още повече. Изглежда много страшно. В шок съм, не знам как ще се оправя психически. Физическата болка вече отшумя, но не и психическата. Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо. Колеги са ме намерили и са ме сложили на един фотьойл. Към 23:30 ч ме откараха с линейка в бургаската болница".

Това разказва пред "24 часа" камериерката Деяна Петкова, която на 3 юни вечерта тя бе брутално изритана в главата без никаква причина от 53-годишния шведски турист Ралф Георг Сундберг.

"Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо"

Инцидентът стана в хотел "Марвел" в Слънчев бряг минути след пристигането на шведа на почивка.

Запис на охранителна камера, който стана достояние и на световните медии, разкри зверството на чужденеца. От видеото се вижда как едрият мъж бута куфара си по коридора, в който чисти камериерката.

Шведът спира до нея, привежда се и с всичка сила я рита в главата.

53-годишният Ралф Георг Сундберг пристига в Слънчев бряг заедно с брат си, видимо пияни. По време на разследването е установено, че той се е наливал с алкохол през дългото си пътуване към България. Мъжът живеел в отдалечена от летище провинция.

Адресната му регистрация е в град Бисгордън. Оттам Ралф и брат му хванали влак, в който пили вино. Пътували с часове до летището, от което излетели към България.

Още по темата

В самолета пили бира и уиски, а щом кацнали на българска земя, наели такси. В него също се наливали с алкохол, който извадили от личния си багаж. Ралф и брат му пристигнали в Слънчев бряг като индивидуални туристи.

53-годишният швед, който все още е в ареста, е със средно образование. Работел във фабрика за млечни продукти като общ работник.

Пред разследващите говорил объркано, твърдял, че не помни нищо от инцидента. Шведът дори не помнел, че е срещнал камериерката. На няколко пъти казал пред полицаите и прокурорите, че съжалява за стореното.

"На мен той не е дошъл да се извини. Не очаквам нищо добро от него", казва битата камериерка. Тя обмисля да заведе паричен иск срещу шведа.

"Вероятно искът ще е символичен, но като знак на протест, че не може чужденци да се държат така с нас", казва Деяна Петкова.

Тя е с висше икономическо образование, но от няколко години не работи по специалността си.

Хваща се на сезонна работа в Слънчев бряг за втора година. С нея работи и по-малката ѝ дъщеря, а голямата живее във Виена.

Жената е изключително благодарна на колегите и управата на хотела, които ѝ се притекли на помощ. Не е взела болнични след инцидента.

Хотелиери обаче са възмутени от безобразния инцидент, който потресе не само България, но излезе и извън пределите на страната ни.

Дали 53-годишният Ралф Сундберг ще остане в ареста, ще се реши днес, когато в районния съд в Несебър ще се гледа делото за мярката за задържане на чужденеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя швед много прилича на един друг "швед" вицепремиер.
49
1
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Къде ще се укрие, в Швеция ли? И за какво му е да се укрива като за хулиганство и лека телесна повреда под въздействието на алкохол ще го глобят 500-1000 евро.
48
1
 
17
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Ако ритнатата беше от малцинството или от имигрантите първо БХК щеше да се намеси и след него всички други институции.Ако случая не беше отразен по телевизията щяха да го покрият.Най силно е мълчанието на БХК и на неговия председател.
47
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50 ритачи! По скоро кютекчии! А госпожата вместо да се погрижи да вкара шведа за дьлги години зад решетките, взела е решение знак на протест хм хм хм, да му отмькне някой лев! Типично по бьлгарски! Пардон.
46
0
 
9
 
! Отговори
ритачи преди 6 години
Светослав рита в Берлин а шведа в България , ама големи ритачи са и двамата
45
0
 
7
 
! Отговори
българина преди 6 години
Не българите са виновни, че викингите ги скопиха и бъдещето на дътжавата им е черно в прекия смисъл на думата.
44
6
 
9
 
! Отговори
Шумналия преди 6 години
Албена е корорта над 60% зелена територия ,прекрасен персонал и вкусна храна с просторни хотели на брега на прекрасния плаж.Няма Гърция няма Турция Албена е мястото.Само ,че свършват местата от пролет още....
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЪДЕ СА СЕГА СИНДИКАТИТЕ?
42
2
 
3
 
! Отговори
Ко каза Ко преди 6 години
До ЕвроатлантикПиши поне на руски ,че не ти се получава евро-българския...
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, стига толкова биг брадър драми. Напил се някакъв плеб, направил мизерия, да си носи отговорността. Дали е швед или българин няма никакво значение както и кой с какво образование е.
40
1
 
20
 
! Отговори
Комплексотерапия преди 6 години
Вишистка с икономическо -чистачка на подове.После нямало кадри ???Няма кадри с по 4 езика и магистратури за хигиенисти на 500 лв .май...
39
0
 
14
 
! Отговори
м преди 6 години
да хваща първия самолет за виена и да отива при дъщеря й, този ще го пуснат, бил е под въздействието на алкохол и не е знаел какво прави. несправедливо, но факт. късмет на жената и да превъзмогне шока!
38
7
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Веднага увольнение на камериерката,заради нарушения на правата на шведа
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Би било скандално ако съдът не остави в ареста този шведски изверг. Ясно е, че ако го пуснат той веднага ще напусне страната и ще се укрие.
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега, работодателите ѝ и българската държава трябва да застанат зад тази работеща жена и да съдят виновника до дупка, без да имат опасения, че ще загубят шведския пазар. Нормалните шведи едва ли имат такива предразсъдъци, нормалните не идват да бият хора, а да си гледат почивката! Съд и парично обезщетение за жената и работодателите ѝ!
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова нещо не може да се заплати .Не е въпрос само за травмата и шока ,но и за унижението.*** шведски.!!
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех, че в Слънчев бряг има "камИЕРКИ". Научете правописа!
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българското черноморие е доста пропаднала работа. Не случайно българите вече го избягваме. Мъкнат се всякакви *** и се наливат с менте алкохоли.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тва е проблемът на България ,че отпадъкът на човечеството идва да почива в България.Общ работник алкохолик хомосексуалист.Пълно е с такива.
31
0
 
17
 
! Отговори
Белия Данъкоплатец преди 6 години
Дупедавство,слагачество,преклонена главица.....И всичко в името на най-низшите прослойки хора които идват на почивка в България.Господа,дори нискобюджетните авиокомпании отдавна не са такива и са на принципа-като не ви отърва ходете пеш.само ние си *** сънародници туристи а на чуждите правим и фeдeроси само и само да идват.И днес бг-слаба граматика,слабо журналистическо ниво...и с това почнахме да свикваме.