Земеделското министерство държи на БДС-то за киселото мляко

"Всяко изменение ще доведе до промяна в микробиологията"
8 юни 2017 12:15, Елка Василева
12
Земеделското министерство държи на БДС-то за киселото мляко
Снимка: архив, Булфото

Министерството на земеделието, храните и горите не подкрепя предложението за промяна на БДС за киселото мляко.

Това становище ще бъде изпратено до Българския институт по стандартизация, където на технически комитет на 16 юни ще бъде разгледано предложението, съобщиха от МЗХГ.

Още по темата

Министерството изразява позиция, че количеството на двата основни щама в българското кисело мляко - лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус, трябва да остане без промяна, така както е записано в действащия БДС.

Причината е, че всяко изменение ще доведе до промяна и в микробиологията на киселото мляко по стандарт.

Министерството на земеделието, храните и горите държи на запазването на традиционния характер на българските млечни продукти, които са познати в цял свят със своето качество и уникалност още от древността, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Може ли ми обясниш,защо се изхвърля тонове мляко?Преди датата, за да финансирате фирмите за ***? Докато,старческите домове са под всякаква критика и домовете за деца лишени от родителски права.На тях Кой им прави благоволение!?Ако решиш да направиш благотворителност с храна има милион и двеста изисквания.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще се промени микробиологията?Няма да издържа две седмици, три дни как си е реално.Сега е тъпкано с консерванти.
7
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Какво БДС ви гони,другари непоръбени?БДС може да има само за кисело мляко,което съдържа 100%прясно мляко,а не сухо мляко от неизвестен извършител-производител.
6
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Лора Пастухова-Джупарова и отговорните лица от БАБХ също да бъдат уволнени !Дори да не може да се докаже със сигурност са взели пари от Данон !
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** верно? Българска власт държи на български стандарт!? А що не каже това МЗХГ, където още дават акъл ония кадри, дето изпоклаха българските племенни стада, разните български породи и раси ***, дето дедите ни от залъка са си скъсали да ги опазят, а ние угодихме на стъклооките западноевропци, счели ги за "малоценни", че така им изнася.А дъртата вълчица, убила 4-те кончета преди месеци!Сега търговци се дерат, че продават "български домати", ама не казват, че са от полско и италианско семе.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Явно аз съм в грешка ... 3 минуса и 2 плюса .Не ,че ми е зор но явно хората си искат новите *** , не старото истинско кисело мляко !Да са ви сладки новите млека с палмово масло , нишесте , закваски от кол и въже , консерванти ( сещате ли се къде се отлагат )... Наслаждавайте се !
3
1
 
18
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Очаквам и разследване срещу предложилите промяната чиновници и връзките им с Данон.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай стига глупости !Те и сега повечето млека на пазара са някаква друга субстанция , но не и българско кисело мляко !Достатъчно съм стар за да помня млякото в стъклени буркани и целофанена капачка.От сутринта до вечерта и е кисело , до другата сутрин е оцет . Някой да ми покаже днес такова мляко !?!??!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРОБ искат да убият млечния бизнес, защото не кихат достатъчно. Hяма да платим нито стотинка рушвети, щом трябва ще фалираме на Тикви пари не даваме млякото от хиляди години тъй се прави. Махайте се Тикви съсипахте и окрадохте всичко.