Ралф – селяндур. Не пиел повече от другите, но излезел ли от Швеция...

Шведското общество е наясно с този тип туристи, отсече Мариела Нордел
9 юни 2017 10:07,
120

"Оказва се, че човекът е абсолютен селяндур. Живее в много малко селце, в което всички се познават. За него казват, че не пиел повече от другите. Но веднъж преминал шведската граница се превръща в звяр", разказа българската с шведско гражданство Мариела Нордел за Ралф Сундберг, който стана известен като "шведът с ритника".

Тя добави, че ако това се беше случило в Швеция, Ралф щяло да го споходи далеч по-мрачна съдба.

"Шведското общество е наясно с този тип туристи и няма как повече да бъдат дискредитирани, но ние самите трябва да вденем, че няма защо да им се прекланяме и, че те не са повече от нас. Ако това се беше случило в хотел в Швеция до минути хиляди организации щяха да се включат да го превъзпитават, обществото щеше публично да го порицае. Щяха да го разкъсат", поясни Нордел пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В разговора се включи и Светослава Петкова, дъщеря на пострадалата камериерка.

"Психическото състояние на майка ми се влошава. Водихме я само на съдебен лекар, но предстои и преглед при психолог в понеделник. Тя преди това не се е сблъсквала с нападателя. Той е минал покрай нея и е започнал да говори нещо много тихо, тя не го е разбрала попитала е "Какво?" (What?), а той я изритал. Тя ще се върне на работа в хотела. Случилото се е прецедент", разказа Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aбсолютна комплексарщина е да правим национален въпрос от най-обикновена хулиганска постъпка на чуждестранен турист. Такова нещо в нормална държава изобщо не би се чуло - виновникът мирно и тихо щеше да си получи наказанието, а пострадалият обезщетението, без да се налага намесата на "гражданското общество".
14
1
 
16
 
! Отговори
Един преди 6 години
Те и тук ще го превъзпитат, спокойно. В Бургаския зандан много обичат шведките, а отдавна не са им водили.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще призная, че сме махнали робските нагласи, като привикаме оня кънкьор Стависки и го бутнем в затвора в Бобов дол.
12
12
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Комунистката го е нападнала и Ралф при самозащита я блъснал без да иска.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведите искат съд.Българите в такъв случай щяха да почнат: ама то българин ли е, или е ром, ама образован ли е, ама гербер ли е, ама кво толкова станало, ама...
10
9
 
31
 
! Отговори
Т2 преди 6 години
Този пиян *** трябва да го пратят за няколко месеца в БГ затвор за да усети болката. Относно хотелиерският състав в БГ някой трябва да им каже, че примерно не се казва What? ако не разбираш, защото това е малко агресивен подход. На БГ звучи като Какво искаш бе?! Правилния въпрос е Beg your pardon? или по разговорното Sorry? Има си някой специфики които не са много но правят голяма разлика и могат да се избегнат неразбирателства.
9
1
 
33
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Знаете ли кога ще си позволи да ритне камериерка в Швеция колкото и да е пиян . Просто като дойдат тук и си мислят, че всичко им е позволено и могат да се гаврят наволя.
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И български мутри правят същото, ама на никой не му хрумва нито да ги критикува, нито да ги съди. Всичко живо мълчи и си натиска з*дниците. Тая държава ще стане нормална, когато и за нашенските мутри почнем да реагираме така, както за шведа. Даже съм против непрекъснато да говорим за този психопат като "шведа" все едно всичките 10 милиона са такива. А шведите са от най-нормалните народи на планетата. И както виждате шведите също искат ефективен затвор за психаря.
7
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като махнем робските нагласи, да почнем и руснаците да съдим?
6
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не ни интересува шведското общество, ценностите им и да не ни дават акъл и да не се бъркат във една суверенна държава. 3аконите и конституцията не се влият от шведските форуми. Като почнат да плащат данъци при нас тогава да се обаждат. Кой им дава право да ни обсъждат и да ни ритат а стига с тия робски нагласи не сте на по-високо ниво от Рагин умствено.
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето докъде води забраната на алкохола. Изводът: пийте редовно. По малко, но редовно. Че иначе като невидели. Наливат, наливат ... и забравят да спрат наливането... в дупки като слънчака
4
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случая вече започва да се преекспонира. Няма нужда от повече шум, властите този път реагираха адекватно, макар и под натиска на обществото, шведите също са откликнали на случая подобаващо. Просто вече не е нужен повече медиен шум. От тук нататък съда трябва да си свърши работата, а виновния да си понесе наказанието. Всъщност най-дразнещото в случая беше изказването на онзи предател Рагин, който дори не се усеща какви тъпотии издрънка.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля че със заглавието си искате да се харесате на повечето читатели, ама се излагате.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да го пратим в Швеция да го съдят тогава. Нещо на нашата правораздавателна система и нямам вяра. Не знам защо!
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редак.цията, падате все по-ниско с такива заглавия.