Няма как да сме слугинаж на чужденците, отсече Ангелкова

Няма данни за отказали се да посетят страната ни шведски туристи
10 юни 2017 14:32, Елка Василева
55
Няма как да сме слугинаж на чужденците, отсече Ангелкова
Николина Ангелкова. Снимка: архив, Булфото

"Няма как да бъдем слугинаж или чуждопоклоници на чуждестранни граждани, независимо за какво идват те в нашата страна“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Дарик радио.

„Всеки, който посещава България, е длъжен да се съобразява с традициите, културата и най-вече със законите в нашата страна. На първо място е законността. Така че всеки, който е посетил нашата страна било то турист, било бизнесмен или по някакъв друг повод, веднъж стъпил в България, трябва да спазва нашето законодателство и оттам, когато наруши закона, трябва да бъде съден както всеки друг гражданин",  каза министърът по повод шокиращото нападение на шведски турист над камериерка в курорта "Слънчев бряг" и последвали реакции.

Вече бившият вече шеф на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин призова да не се шуми около случая и да не се преекспонира, за да не секнат посещенията на туристи от скандинавската страна.  След предизвикалото скандал изказване на Рагин министърът посочи, че е морално и редно той да се оттегли. Рагин подаде оставка в четвъртък.

Още по темата

"Човек, който формира мнението в сектора, какъвто е Благой Рагин като председател на БХРА, е длъжен да се държи на положение и най-малко от него следва да се очакват подобни изказвания, защото на първо място това е защитата на българските граждани, които работят в сектор туризъм", аргументира Ангелкова призива си за оставката на Рагин.
 
"90 на сто от услугата в сектора се формира от тези хора, които работят като камериери, сервитьори, готвачи, пикола, бармани, рецепционисти. Това са хората, които ние като стъпим в един хотел, първо виждаме тях, те ни посрещат. Затова и не само затова е важно ние да защитаваме техния интерес и да може да ги насърчаваме да работят в сектора", каза министърът.

Тя припомни, че има проблем с кадрите в туризма, който по думите й е огромен. "Ами представете си, шефът на хотелиерите казва един вид "Ами, дайте да сведем глава, защото туристи". Ами като не дойдат тези, ще дойдат други", каза Ангелкова.

Хората отиват на места, където има спокойствие, където справедливостта е гарантирана, където законите се спазват, защото са сигурни, че не дай си Боже, ако нещо подобно се случи, може да се случи на тях, тогава и техните права ще бъдат гарантирани и спазени, защото се действа принципно, напомни Ангелкова.
 
Няма данни за отказали се да посетят страната ни шведски туристи, каза още министърът. Миналата година страната ни е посетена от 38 000 шведи. Тази година от януари до април туристите от скандинавската страна са около 4200.

Ангелкова е категорична, че е изключително важно как се рекламира България като туристическа дестинация. Това определя и профила на туристите, които ще я посетят, коментира тя.

Ангелкова припомни, че миналата година страната ни е била поставена на първо място от "Нешънъл джиографик Русия" като дестинация за семеен туризъм.

По нашето Черноморие могат да се предлагат най-различни видове туризъм, като може би "Слънчев бряг" е единственият курорт, който е по-известен като дестинация за забавление, отбеляза министърът.

Ангелкова направи аналог с дестинации за забавление в други държави като Миконос в Гърция и Ибиса в Испания и отбеляза, че те са в пъти по-скъпи от родния курорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че шведа е постъпил грубо и грозно - да,но... И едните и другите реагират прекалено.Чак пък да уволнявате опитен кадър,защото се е опитал да реши проблема тихомълком и да ѝ се плати на камериерка,без да вдигат голям шум,това е политика на всяка фирма,всяка фирма би реагирала така.Има ли полиция?Има.Тя да си свърши работата и толкоз,а съда да го осъди и това е.Какво го дъвчете толкова и вдигате пушилката?
35
2
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Тая е като ритнат кон в главата. Иначе е доста посредствена, типичен кадър на герберите.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Щом го докарахме дотам, да дадем ПОСМЪРТНО "Стара планина" на Макгахан, ясно е колко струва нашата администрация! Прости натегачи и подлизурковци! Макгахан е голяма личност с огромни заслуги пред народа ни. Чест и слава на делото му! Но орден ПОСМЪРТНО? Тогава да наградим и Ботев, и Левски, и Бенковски, и Цар Освободителбарабар с генералите му! Има няколко хиляди българи, които бихме могли да наградим!Монетният двор няма да смогне!
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40Рагин направи такова изказване, за което трябваше да му ритнат *** публично, под барабанен бой! Ей Богу, когато го прочетох, ми се искаше да имам един Ragging Bull!
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се рекламираш като евтина алкохолна дестинация, какви точно "туристи" очакваш?
31
0
 
16
 
! Отговори
101 преди 6 години
Досега не чух изказване на собственика на хотела. Да го видим кой е и колко се грижи за персонала си.
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рагин стана изкупителна жертва. Важното е има ли тежки последици за здравето на жената. Ако няма тежки последици - вадят късмет и тя и главанака швед
29
2
 
6
 
! Отговори
ПОПА преди 6 години
Приказки от 1001 нощ!!
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шийлдс не уби , а му пукна главата на бармана.Нашите го осъдиха, но се намеси посланика на Великобритания.Щял да лежи там.После онзи се прибра и го посрещнаха като герой.Правосъдието им потули случая.То ще е защото сме много на почит в ЕС:)))
27
3
 
16
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
България ще стане най-богатата държава в света ако измисли какво да прави със стоящите празни 9 месеца Хотели.Ако отглеждаме гъби и за оранжерии маи повече ще изкарваме.Сметки се правят ,тридесет години никои не смята.Я да попитам при минимална заплата от 1200 евро за кемериерка дали ще имаме хотел на печалба?
26
1
 
15
 
! Отговори
Anonimennnnn преди 6 години
Кога ще защитите Българите и нашият национален хилядолетен признак?Кога?...Шведи, Руснаци, Англичани и Каракачани....Дай да им слугуваме и робуваме за една пара. За да може да влизат приходи в бюджета....Сега ще си пусна филма Мики Маус.Поне там е нарисуван....
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не говорете против ЧЕЗ за да не ни се разсъдят чехите!Шушулов-ДКЕВРПълно с такава продажна из-мет в БГ администрацията!
24
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко ангелакова спри ослушай се погледни на ляво погледни надясно погледни отзад погледни отпред! Какво виждаш? Нищо ли? Браво на теб другарко! Щом невиждаш че сме в тинята калта и мизерията значи си добре! Да ти си добре и такива като теб! Затова ти казах да се о гледаш за да видиш на какъв хал е обикновеният народ този с 400-те лв- заплати и 180 лв. пенсии! Ти с колко живееш на месец с 200 лева ли? Затова такива като онзи дето ритна камериерката ни имат за Африканци и още много ще ритат.
23
2
 
11
 
! Отговори
от ХМ преди 6 години
Парцел ,разрешителни ... 1милион.Сграда и оборудване ,басейн ,кухня ... 2 -3 милиона.Стай 40-80 плюс ,ресторант 50 места!4 милиона вложени ,при заетост от 50% за два месеца при разходи за заплати печалба 300000 годишно.Изплащане на 20 година.Три малки цеха ,печалби от по 10 000 месечно = 120 000 годишно по три 360 000общоРазход за цеховете 1/2/Е но друго си е да кажете ,че имате хотел на морето.
22
1
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
-Браво Браво !!- Министрите - Това е Властта в БГ - Така трябва да се говори- ТАКА ТРЯБВА -!! да се защитават българските граждани-- бедните нещастни хорица отишли за няколко месеца да искарат една малка сума от 1500 лв общо - за да имат хляб за зимата !! БГ алчните бизнесмени ДОРИ НЕ ЗАЩИТИХА своите работници - После никой не идвал да им работи - българите били мързеливи държавата им била виновна че не им праща ученици за стажове (без заплащане) в тяхните Велики хотели - АЛЧНИ *** са това !!
21
0
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Управляващите са демагози !Те действат на принципа: "Ще говорим това, което иска да чуе от нас народа, а ще правим онова, което е угодно на западните ни господари".
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Ангелкова! А навремето Станишев и БСП позорно мълчаха за случая с Майкъл Шийлдс, който уби барман в Слънчев Бряг.
19
2
 
6
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Колко милиарда се изсипаха в сезон със само три месеца?Дори да беше 12 пак нямаше да има икономическа изгода на фона на парите които е глътнало.Един приятел ме навива за хотелче ,извадих му лист сметнах му: викам ти защо искаш да си затвориш всичките спестявания за да се изхранваш с трохи от дъжд на вятър. Стартирай си 2-3 малки бизнеса с 1/10 от тази сума и пак ще изкарваш колкото от хотела при това и за вила на морето ще има.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да не се радваме толкова че сме скочили адекватно на западняк. Позволяваме си със шведите защото те от край време са пу7ьовци и всеки ги качва, особено тарамбуките. Ако американец или англичанин беше направил това вече щеше да си е в родината.
17
1
 
1
 
! Отговори
Elpape преди 6 години
Mnogo e vajen industrialnia turizam za rbg...kak se sadi pipera....kak se pravi safari, pushka, gazov pistolet, orajie AK, patroni, pribori za kosmonavti, dinamo, persiiski kilimi, ovcha kupel, kak se butilira mineralna voda bankia, kak se praviat tuhli, kak se dobiva soda, cement, zlato, jeliazo, med, lov i ribolov, tabletki, sprincovki, mazut, toaletni wc sedalki, smesitelni baterii za bania, klozet, kuhnenski mebeli, krevati, vrati, prozorci, laleta, zumbuli, rozi, lokum, shishcheta, buhti ;)