Няма как да сме слугинаж на чужденците, отсече Ангелкова

Няма данни за отказали се да посетят страната ни шведски туристи
10 юни 2017 14:32, Елка Василева
55
Няма как да сме слугинаж на чужденците, отсече Ангелкова
Николина Ангелкова. Снимка: архив, Булфото

"Няма как да бъдем слугинаж или чуждопоклоници на чуждестранни граждани, независимо за какво идват те в нашата страна“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Дарик радио.

„Всеки, който посещава България, е длъжен да се съобразява с традициите, културата и най-вече със законите в нашата страна. На първо място е законността. Така че всеки, който е посетил нашата страна било то турист, било бизнесмен или по някакъв друг повод, веднъж стъпил в България, трябва да спазва нашето законодателство и оттам, когато наруши закона, трябва да бъде съден както всеки друг гражданин",  каза министърът по повод шокиращото нападение на шведски турист над камериерка в курорта "Слънчев бряг" и последвали реакции.

Вече бившият вече шеф на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин призова да не се шуми около случая и да не се преекспонира, за да не секнат посещенията на туристи от скандинавската страна.  След предизвикалото скандал изказване на Рагин министърът посочи, че е морално и редно той да се оттегли. Рагин подаде оставка в четвъртък.

Още по темата

"Човек, който формира мнението в сектора, какъвто е Благой Рагин като председател на БХРА, е длъжен да се държи на положение и най-малко от него следва да се очакват подобни изказвания, защото на първо място това е защитата на българските граждани, които работят в сектор туризъм", аргументира Ангелкова призива си за оставката на Рагин.
 
"90 на сто от услугата в сектора се формира от тези хора, които работят като камериери, сервитьори, готвачи, пикола, бармани, рецепционисти. Това са хората, които ние като стъпим в един хотел, първо виждаме тях, те ни посрещат. Затова и не само затова е важно ние да защитаваме техния интерес и да може да ги насърчаваме да работят в сектора", каза министърът.

Тя припомни, че има проблем с кадрите в туризма, който по думите й е огромен. "Ами представете си, шефът на хотелиерите казва един вид "Ами, дайте да сведем глава, защото туристи". Ами като не дойдат тези, ще дойдат други", каза Ангелкова.

Хората отиват на места, където има спокойствие, където справедливостта е гарантирана, където законите се спазват, защото са сигурни, че не дай си Боже, ако нещо подобно се случи, може да се случи на тях, тогава и техните права ще бъдат гарантирани и спазени, защото се действа принципно, напомни Ангелкова.
 
Няма данни за отказали се да посетят страната ни шведски туристи, каза още министърът. Миналата година страната ни е посетена от 38 000 шведи. Тази година от януари до април туристите от скандинавската страна са около 4200.

Ангелкова е категорична, че е изключително важно как се рекламира България като туристическа дестинация. Това определя и профила на туристите, които ще я посетят, коментира тя.

Ангелкова припомни, че миналата година страната ни е била поставена на първо място от "Нешънъл джиографик Русия" като дестинация за семеен туризъм.

По нашето Черноморие могат да се предлагат най-различни видове туризъм, като може би "Слънчев бряг" е единственият курорт, който е по-известен като дестинация за забавление, отбеляза министърът.

Ангелкова направи аналог с дестинации за забавление в други държави като Миконос в Гърция и Ибиса в Испания и отбеляза, че те са в пъти по-скъпи от родния курорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало как да сме слугинаж!Има ли поне един български политик след 1989г, който да не е последна слуга и *** на САЩ и ЕС? Цв.Цв. получи значка на ЦРУ ,Бойко бодро докладва,че изпълнил ценните указания за руските проекти! Защо нямаме икономика и вече половин население?Нинче!Ако не е от вашия,на политиците и управляващата ни престъпна *** слугинаж пред САЩ и ЕС,то по чия воля сме на днешното положение? От слугинаж или по БГ-инициатива се изпълнява плана "РАН-ЪТ"? Отговорете!
15
3
 
31
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
преди 2 години един из род от Американския окупационен корпус в Сливен, би 16 годишен ученик, защото го бил обидил !защо като сте толкоз сербез не го осъдихте !?точно в това я превърнахте България - жалки слуги сме на Американските и шенгенските гадове
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хубава конска муцуна :)
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак не можете да отречете, че за пръв път чуваме адекватно изказване на наш министър. Когато или ако всички управляващи започнат да отстояват интересите на България, да зачитат народа си и да мислят за страната си, има шанс да започнем да излизаме от блатото в което сме в момента. Ако реагират обаче като мижи-туркото Рагин, нямаме шанс.
12
4
 
1
 
! Отговори
видео терор има преди 6 години
Както виждате по очите има тежки увреждания от черен проникващ видео терор..Подобни много по жестоки имат милион деца принудени да седят пред педофилски камери в училищата.Риска от попадане на прашинки и *** в очите огромен.
11
3
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Това кърджалийско недоразумение даже не разбира колко е нелепо...
10
5
 
5
 
! Отговори
кротко преди 6 години
АНгелкова е нова няма опит..Пускането на хапчета в чашите на чужденци и последвало ограбване не е от оня ден..
9
0
 
10
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Кухото министерство ,да вземе да изкара ролетките и да премерва колко процента са чадърите и колко свободните площи.Да не давам примери ,че ще засегна интереси ,просто въведете норми да се спазват.После следете за извънредния труд и изплащането на заплатите.Драги концесионери ,що ме карате да бягам от плажа ,ами не ми се стои в клетка с чадъри не ми се пиива на бара от плажа ,а и бягам като вида сграда върху пясъка.Защо не си търсите интереса ,имам пари ,но направете ми уют ,че да ви ги дам
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4 Щото нямат право да го държат над 24 часа без разпореждане от съд ,а да има такова -трябва да има повдигнато от прокуратурата обвинение на база доказателства и експертизи -точно експертизата за лека телесна повреда /която се прави от медици / е забавила нещата !!
7
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никой няма да ВИ отговори защо шведския хулиган беше освободен,ако НЕ беше мединия натиск дебелите *** нямаше да го задържат и той щеше да избяга както турчина който уби 2двама души.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво още го дъвчете? Шведа отива да си почива в затвора, защото е виновен. Няма пречки за други шведи да идват, защо ще има отлив на такива туристи. Да не би да идват и те да ритат? Трябва да се научат, че това не им е някое затънтено място където да си показват тъмната страна, а държава от ЕС в която има закони
5
2
 
15
 
! Отговори
Чълмъ бей преди 6 години
Тая па , сравнява Слънчев бряг с Миконос и Ибиса , хахахахахаха !! Аз на Миконос и Ибиса незнам да има мутри , фалшив алкохол , кафяво море, джебчии и всички останали "екстри" от ... Слънчака , хахахаха
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още не ми е ясно, защо шведът беше освободен и беше арестуван отново след като видеото се появи по медиите. Това искам да знам.
3
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Шопската песен:"....море...имааа...имааа...как да немаа..."Няма всъщност нищо срамно, да подържаш стандарт в хотелите.." По миналата седмица се върнах от Триберг(Шварцвалд) и на мен ми оправяха леглото, и ми подържаха стаята! Разликата е, че аз не ритах камериерките в главите - давах им по 2 ? бакшиш.Нашите мутроСмени, по презумпция имат персонала си за "сменяеми роби", когато се научим ,да се самоуважаваме...и другите ще усетят!
2
3
 
15
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Няма как да сме слугинаж на чужденците, защото сме техни роби, отсече Ангелкова
1
0
 
13
 
! Отговори
хм преди 6 години
Е как да няма?Гледаме политиците какво правят в ЕС и копираме.Нали нито веднъж не казахте "това при нас не може".Защо не разговаряте на политическо ниво какво реално ни е нужно ,а само приемате и изпълнявате.