Стотици изпратиха майор Анастасов. Поклон!

Поклонението пред тленните му останки се състоя в Ямбол
11 юни 2017 20:44, Петя Славова
22

Снимка: БТА

Днес се състоя поклонението пред тленните останки и погребението на майор Георги Анастасов – командир на падналия в Черно море вертолет AS "Пантер" – 565 MB от морската вертолетна авиобаза "Чайка".

Стотици военнослужещи и граждани се събраха пред ритуалната зала на Централните гробища в Ямбол, за да отдадат последна почит пред загиналия пилот. Траурно слово произнесе командирът на Военноморските сили контраадмирал Митков Петев.

Още по темата

В него той заяви: "Днес е ден на тежка загуба, защото се прощаваме с нашия боен другар пилот първи клас майор Георги Анастасов. Той превърна мечтата си в съдба, а съдбата си в дълг да защитава България". Контраадмирал Петев напомни, че майор Анастасов жертва живота си, за да спаси своите колеги.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се поклони пред тленните останки на загиналия пилот майор Георги Анастасов. В съболезнователно писмо той заяви: "Отиде си подготвен летец и истински човек, който се открояваше със силата на своя дух, всеотдайност, неизчерпаема енергия и оптимизъм".

Военният министър подчерта, че майор Георги Анастасов ще бъде запомнен като отговорен, принципен и подготвен офицер, който е бил отдаден на професията си.

Десетки съболезнователни телеграми и венци бяха изпратени от президента на Република България, от министър-председателя, от представители на държавната и местната власти, от видовете въоръжени сили и военни формирования на Българската армия.

Майор Георги Анастасов загина на 9 юни при инцидент с хеликоптер "Пантер" по време на тактическото учение "Черно море-2017".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон!
13
2
 
2
 
! Отговори
До Застрахователя преди 6 години
Абе, застраховател, кой ще застрахова толкова скъпа техника? Нали ще фалира ако трябва да изплати застраховката. Ученията са си бойни действия , рискът да стане нещо е голям , тъй чее.. стига си писал глупости.
12
1
 
11
 
! Отговори
До Бойко преди 6 години
Бойко ти си най долното и глупаво същество раждало се някога на тази планета. И тези които те подкрепят също
11
1
 
7
 
! Отговори
Asan преди 6 години
Ако не беха американците да карат *** си да джавкат около мечката това нямаше да се случи, следователно те са виновни за смъртта му!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези управляващи и който хване кокала само пари и милиони им са в главата, човека и човешкия живот на другите за нищо го нямат!!!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ - патриотТи какво - да не искаш бог да си ги прибере и останалите?
8
4
 
5
 
! Отговори
Военен преди 6 години
До АнонименВоенна техника не се застрахова. Това важи за целия свят.
7
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом най-добрия ни пилот катастрофира изправен въртолет в добри метеорологични условия по време на рутинна маневра, бог да пази останалите!
6
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безсмислена и ненужна трагедия. И скъпа.
5
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда.Сбърка маневрата, разби хеликоптера и умря. Типично за армията е тези дни.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съболезнования :/
3
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI DA MU KONFISKUVAT UMOTA I GO PRODADAT,NE STIGA CE E VINOVEN AMI I DARGAVATA DA GUBI TOVA SA 50 MILONA EI HORA SABUDETE SE.50 000 000 LV. NARODNI PARI PRAV E BOIKO,KOITO MILEE ZA DARGAVATA SI.
2
1
 
31
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
до 1 прав си ,поне да беше минало погребението, пък тогава да ги смятат колко са..
1
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата, говори за 50-те милиона пак!