140 ентеровируси ни атакуват, затягайте хигиената!

Вирусите протичат леко, успокои експерт пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 юни 2017 09:30 | 14 юни 2017 09:30,
1

Над 140 ентеровируси ни атакуват през лятото. Д-р Ангел Кунчев успокои, че не става въпрос за "апокалиптично прогнозиране",  а просто началото на летния сезон с всички типични за него инфекции.

"Статистическите данни за миналата година и текущата до последната бройка са еднакви, което не е успокояващо. В началото на годината имаме 7000 случая на ентероколитни заболявания, само през изминалата седмица са 300", поясни д-р Кунчев и допълни, че за население като това на България това не е нормално.

Въпреки това обаче вирусите протичат леко, успокои експертът пред Bulgaria ON AIR.

Главният здравен инспектор подчерта, че не става въпрос за летен вирус, тъй като летният грип е с по-различни прояви. Но обясни, че при ентеровирусите организмът се нормализира в рамките на 2-3 дни.

Запитан каква е превенцията от ентероколитните заболявания, д-р Кунчев обясни, че е достатъчно само около нас да има човек, който киха и кашля, но основният механизъм на вируса е замърсената храна, което предполага да имаме по-добра лична хигиена и да мием добре плодовете и зеленчуците, които консумираме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И СОФИЯНЦИ ДА СЕ КЪПЯТ ПОНЕ ВЕДНЪЖ В МЕСЕЦА, ЩОГО ВЛАЧАТ ЗАРАЗИТЕ ПО МОРЕТО.