Българите – примерни туристи зад граница. У нас – своеволия!

Предпочитаме Турция за all inclusive, за хубави плажове – Гърция
14 юни 2017 10:37,
27

Българинът е примерен турист - уважава чуждата култура и се съобразява. У нас си позволяваме повече своеволия, отколкото в чужбина - искаме да се представим като възпитани европейци с богата туристическа култура. Това сподели в "Денят ON AIR" Яна Хитова, собственик на туристическа агенция, в коментар за тазгодишния летен сезон, популярните и не дотам туристически дестинации.

"Турция е предпочитана за семейна all inclusive почивка. Гърция е предпочитано място от хората, които търсят прекрасни плажове и вкусна храна. Хърватия е смесица - там има байк туризъм, има нудистки къмпинги, там има култура, има история, има музикални, филмови фестивали - микс от всичко, което бихме получили в Турция и Гърция", разказа Хитова пред Bulgaria ON AIR.

Тя препоръчва още едно интересно място за отдих - полуостров Истрия в Хърватия, "една уникална смесица между Византийската, Римската и Австро-унгарската империя".

Сред любимите на българския турист дестинации се нарежда и Македония, само че не за няколкодневни почивки, а за екскурзии, добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Що ли не видех да паркирате в Солун/Истанбул/ Белград на тротоара или в градинката - сигурно щото има безплатни паркинги в центъра. Цакате си като пичове. Ама тука може - фандъкова дава.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучето скача според тоягата.С други думи, тук липсва контрол във всяко едно отношение. С n на брой акта може да си караш колата, с 99 присъди да продължаваш с престъпленията и още, и още...
15
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Прости сме, живеещите в чужбина, спазваме правилата , не застрашаваме ничий живот и не плащаме глоби за 30-40км превишена скорост от порядъка на 100-200?
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Бг всички са като този който си избират за премиер вече 10 години.Заешки сърца но го дават бабаити.Ау-бау и не може да ги стигне Юсеин Бол.
13
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 6Ставате примерни шофьори защото сте прости и не знаете как се кара.В Европа средната ми скорост винаги е с 30-40км/ч по-висока.
12
0
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Контролът(вкл.и от самите граждани), високата глоба и допълнителни санкции и липсата на корупция по ниските етажи налага самоконтрол на шофьорите в чужбина. Пример: глобата за шофиране без гражданска отговорност в Испания се наказва с глоба от 1800?( 826? е минималната работна заплата), точките на талона са наполовина по-малко и за три незначителни нарушения оставаш без точки, съответно книжка. На пешеходна пътека 90% от шофьорите дават предимство на пешеходеца, защото правилата са им наложени
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В чужбина са мишки а в Бг се првят на отворковци докато не отнесат някой тупаник и тичат веднага в МиеВиРие-тУ да се жалват.СМЕШНИЦИ.....
10
3
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ами то човек като нама пари става скромен и примерен!
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
туй гуде кви ги дърдори ? българина е страхлив и никъде не си позволява своеволия , плаща си за развалени манджи и никога не претендира за правата си .Вчера биха жена на пазара ,защото не искала развалени череши ,а другите гледат и си траят ,вместо да скочат всички и да ги помлят .
8
5
 
17
 
! Отговори
Велин от Велинград преди 6 години
Българите сме по-скоро страхливи, не че не бихме искали да отаковаме и чужбината, както превърнахме България в просташка ***.
7
2
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
А чужденците шофьори в България най-опасно и най-много нарушават правилата.Въпрос на контрол - има контрол, правилата не се нарушават, няма контрол, както е в България, и правилата се нарушават непрекъснато. Както казах, въпрос на контрол, а не до размера на глобите записани в закона, както се лъжат не особено умните.
6
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И супер примерни шофьори ставаме в чужбина.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и в чужбина по курортите си има *** всякакви - най-често немци и англичани. Не превъзнасяйте чуждото! И те са хора като нас и те си имат хора всякакви, както и ние.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В чужбина всички са тихи и спокойни не само българина. Tука идват утайките и наркоманите, за да се дрогират и да се и3серат в хотелите на червените *** и дори могат да им плюят в устата. 3ащото червените *** знаят, че са прости и освен наркомани други клиенти не могат да намерят.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто всеки усеща, че е безнаказано тук. От там идва цялата работа. И при нас и при чужденците. На вънка всички са тихи и кротки, защото или много Евро глоба или затвор.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Истрияу е прекрасно. Бяхме две седмици в курорта Рабац - прекрасно е, много чисто и отлично обслужване.И е по-евтино от Слънчака с мръсния пясък.
1
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които ходят навън са по-интелигентните и могат да си го позволят. Тези които почиват у нас са утайките на обществтото.