Жените в стрес как изглеждат на плажа, а мъжете?

2/3 от българите искат да отслабнат, за да са топ на плажа
14 юни 2017 11:45, Красимир Ангелов
99
Жените в стрес как изглеждат на плажа, а мъжете?
Снимка: Reuters

68% от българите биха искали да отслабнат, за да посрещнат летните месеци в добра физическа форма. Същевременно всеки четвърти нашенец не е доволен от тялото си, показват данни от проучване на Алфа Рисърч.

Данните сочат още, че близо 40% от жените се притесняват да се съблекат по бански на плажа и като цяло искат да подобрят фигурата си, докато при мъжете този процент е едва 17%.

Трите най-популярни начина за справяне с излишните килограми сред българите са спазването на специален хранителен режим, увеличената физическа активност и засиленият прием на вода.

Според данните от проучването 76% от анкетираните смятат, че водата спомага и за по-добро здравословно състояние. Мъжете споделят, че през лятото пият средно 2,6 литра вода, докато при жените тази цифра е 2,1 литра. За сравнение, през студените месеци, консумацията на вода е почти наполовина по-малка.

"Световната здравна организация препоръчва през летните месеци да се пият до 2,9 л течности за мъжете и до 2,2 л за жените. Правилото за редовно и балансирано хранене е валидно през всеки сезон, но е добре през лятото да приемаме достатъчно течности, да се движим активно и да прекарваме повече време сред природата", съветва д-р Райна Стоянова, диетолог и експерт по здравословно хранене.

А за по-добра форма през лятото експертите са категорични – по-малко алкохол и безалкохолни напитки и повече вода.

--------

Изследването е проведено от Алфа Рисърч, поръчано от "Девин" и проведено през май 2017 г. сред  пълнолетното население в големите градове на страната

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16 за килограмите ти съм съгласен но че си 177 см. не виж 175 см по-става ;)
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз я карам на 2-3 уискита с бадемки , 1-2 пилешки шишчета и една бутилка шампанско с тях. 1.77 съм 70 кила. Забравете наливането с бира и гъченето на хляб и ще сте във форма.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14 ти си голЕм мъжкар нема що ако човек не знае че си българин ще те вземе за ром а и характера ти е на жена ти знаеш защо.
13
6
 
16
 
! Отговори
Познаващ българката преди 6 години
Как си представя тъпата българка постигането на хубаво тяло?Диета - две филии с лютеница дневно, кафе и цигари.Тя не яде месо защото от него се дебелеело.Яде салата ама с 200 грама майонеза в нея.В резултат сваля ама хубава мускулна маса и остават само отпуснатите мазнини, защото организма като усети глад яде първо мускулите, а мазнините пази за накрая в екстремни ситуации.Това обаче тъпата българка не иска и не може да го разбере дори да й го обясняваш всеки ден.
12
4
 
17
 
! Отговори
Гларус преди 6 години
На кой мъж му пука как изглежда на плажа !???. Само на тези от прайда, ама е спорно дали са мъже !
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като толкова ги интересува защо на плажа не виждам хубави хени?Хайде, има 2-3 на 1000.Вечер по заведенията едни намазани, с хубави рокли, с прически, обувки.........а на плажа само жаби кикерици.
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КаТо изключим болните ...И сз не уважавам тюлени ...Това показва слаб характер и воля. Човек трябва да яде чисто и да спортува без значение годините си. Жените особено стават все по-големи торби. Преди 15 години на плажа трудно се виждаше дебела жена....Сега сме като на северния полюс - пингвини и тюлени.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99% от хората НЕ спортуват. Имат всякакви обесения. ..Били на работа, имали деца, били преуморени. ....С една дума мързели.Във фитнес залите след 17 часа всички спортува щи имат същите проблеми , но спортуват. Сз предното лято за два месеца + добавки за изчистване свалих 5кг и бях перфектно за плаж. Всичко е до желание. Само с ядене и ***, не става.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСОБЕННО НЯКОЙ ТИБ БИЗНЕС ДАМИ И ОНИЯ ПАЧИ В ПАРЛАМЕНТА?????!!!!!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само хормонално заболяване ( и метаболизъм се контролира ) може да оправдае човек нехаресващ тялото си !!!Всичко останало е чревоугодничество,мързел,слаби ангели !Не ми е жал за гюлетата по плажа,които се пекат с дрехи !
6
6
 
13
 
! Отговори
vah преди 6 години
Тази на снимката бих я разтрил с бял крем по г.ъзъ
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то човек е това с което се храни!Иначе погледнато, не може да ядеме *** и да сме здрави и с добре устроено тяло!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам снимката и на мен ми се приходи на плаж.
3
8
 
20
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Имам супер секси шкембе и хич не ми дреме другите к'во мислят за мен!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трите най-популярни начина за справяне с излишните килограми сред българите са спазването на специален хранителен режим, увеличената физическа активност и засиленият прием на вода
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То само с един месец на година, точно преди почивката НЕ СТАВА. Нормално е да са стресирани и депресирани след като се превръщаме в държава на затлъстели комплексари.