Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре

Били натоварени в пъти повече заради незаети 3000 щата
144
Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре
Снимка: Булфото, архив
Изказването на МВР шефа Валентин Радев, че не вижда аргументи за скок на заплатите на полицаите, напрегна обстановката сред подчинените му.

"Ако ръководството на МВР отхвърли исканията ни за по-високи заплати, най-вероятно, ще започнем протестни действия", отсече днес заместник-председателят на Управителния съвет на Синдикалната организация на служителите в МВР Генади Тенев.

Още по темата
 
Синдикатът настоява заплатите на униформените да бъдат повишени и това е добра превантивна мярка срещу корупцията, която може да се въведе, отбеляза той, цитиран от "Дарик".
 
Синдикалистът обясни, че утре полицейските синдикати ще се срещнат с ръководството на МВР, за да обсъдят исканията им за увеличение от 15% на заплатите в сектор "Сигурност" от 1 юли. 
 
Синдикатите в МВР са скептично настроени за положителния изход от тази среща, като веднага след нея ще се вземе решение за последващите действия на най-голямата синдикална структура в МВР, каза Генади Тенев.
 
По думите му, заради незаети 3000 щата в сектора, полицаите работят с пъти по-висока натовареност без да се вдигне възнаграждението им.
 
Тенев даде пример със себе си, че по официални данни той е с 330% по-висока натовареност - т.е. три пъти повече.
 
Заради това, по данни от синдиката, служителите в сектора имат неизползвани 900 хиляди дни отпуск. Той отбеляза, че липсата на отпуск довежда до неефективност и допускане на грешки.
 
Синдикалистът посочи също, че вътрешното министерство не е давало нови униформи на служителите от четири години, което се равнява на 30 млн. лв.
 
Според Тенев ръстът в икономиката е и заслуга на сектор "Сигурност", но българската полиция продължава да полза оръжие модел от 1940 г. и да няма добра екипировка.
 
"Проблемът не е в бюджета на МВР, а в разходването му", коментира още заместник-председателят на синдикалната организация.
 
От синдиката са на мнение, че трябва да се направи структурна реформа в сектора. Синдикатите са готови на едно място да се съберат експерти от МВР, НПО-та и граждани, които да кажат каква реформа трябва да се случи.

144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
до 128 от 122 преди 1 година
Аритметиката си е аритметика.Когато фактите говорят и боговете мълчат!
116
0
 
0
 
! Отговори
до 127 преди 1 година
Моля ти се,върни се в първи клас и си оправи правописа.В МВР от детската градина ли ви вземат на служба?
115
0
 
0
 
! Отговори
пинкертон преди 1 година
Оправете си къщичката.Вън от МВР на полуграмотниците ,дебелаците,некъдърниците и корумпираните.Всяка година изпити за лоялност ,грамотност ,физическа и стелкова подготовка.Вън от МВР бълдъзите ,булите и чантаджиите.Редуцирането на щатовете в полза за тези които работят на терен.Тези в канцелариите -трета категория труд .Трансформация на АМВР в този и вид.Свършете си работата-ниска битова престъпност ,по-малко жертви на пътя и тогава искайте пари.Ако не ви харесва -в производството
114
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
Щ е ги увеличат Да ама Не Това беше предизборно обещание когато минимална пенсия стигне зоо лв .и минимална р.з. 610 тогава ще имат основание за протест и 15-20 процента увеличение .Не възразяват на чл.69 от КСО че всеки придобил осигурителен стаж за пенсия може и над 4000 души я получават едновременно със заплата без да се иска пределна въздраст.Въпреки това МВР продължава да ги осигурява .
113
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 130 Тези 2750лв. ги получават само от директор нагоре.
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък не знам кой ги назначава на работа с тия шкембета и високи по 1 и 60 м. Няма ли някакъв критерий?
111
3
 
7
 
! Отговори
стоянов преди 1 година
какви пари пак искат?не знаят ли,че пари се дават за свършена работа? те от десетилетия не са работили теи паразити,асега изведнъж искат ,та искат
110
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не с 15 а поне с 30 процента е редно да се вдигнат заплатите на полицейските служители. Професията е високорискова и високоотговорна и в момента определено не е добре заплатена. Служителите редовно си рискуват живота в името на държавата и в услуга на обществото, така че редно е да се увеличат заплатите в сектора.
109
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полиция хубаво, но да е полезна на гражданите.Викам ги за нарушаване на тишината след 22ч.Идват двама с патрулна кола.Обяснявам им проблема.Те започнаха да ми вадят доводи срещу моите думи.Даже щях да изляза виновен.Имало малко нарушение ама така е.И какво правим?Продължаваме нощната разходка с патрулката.Вземаме 1000лв.и сме голяма работа. Варна е градът.
108
7
 
13
 
! Отговори
малко сметки преди 1 година
Синдикалният им шеф случайно или не каза,че за увеличението на заплатите им с 15% са нужни 300 милиона лева.В системата на МВР работят 70 000 човека.А сега малко да поразсъждаваме-след като 300 милиона са 15% от настоящата сума за заплати значи сумата за старите заплати е ...2 милиарда лева!След увеличението ще са 2,3 милиарда!Средната годишна брутна заплата би станала 33000 лева-тоест 2750лв/месечно!Не смятам да коментирам числата -всеки да си прави сам изводите!
107
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека им покачат заплатите.Но да се премахнат тези скандални 20 заплати при ранното им пенсиониране.Да се пенсионират 5 години по-рано от останалите,не като сега.Да си внасят осигуровките сами,а не от бюджета!
И да вземат да свършат нещо!
106
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що ревете бе?
2/3 от вас нямат сърце и душа за тази работа!
50% от вас въртят и някакъв собствен бизнес,а работата за която ви се плаща,е последната ви грижа.
2/3 от вас са функционално неграмотни,въпреки дипломите от разни свободни и не знам какви"университети",дори трудно ви се отдава за осмислите служебните ви задължения!
2/3 стоите на работа защото на вън и за общи работници няма да ви вземат
Защо са ви 7/ седем / синдиката?
Смешници,ако ви боли колкото ви мързи,до сега да сте умрели!!!
105
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕКСТРАДИРАЙТЕ ГИ В РУСИЯ ПРИ СПОНСОРА ИМ ПУТИН
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ В БЪЛГАРИЯ - СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И РАЗСТРЕЛ! МАМА ИМ *** ПРОДАЖНА.
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то че по-високите заплати няма да спре корупцията е ясно, полицаите така са свикнали, но къде са парите за екипировка, защо оръжието им е толкова старо, къде са парите другари бивши и настоящи?...
102
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКАТА ХИБРИДНА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ, КУПИХА ИЗБОРИТЕ НА РАДЕВ И СЕГА ПРАВЯТ ПРОБЛЕМИ. НАТО ДА ПОМАГА.
101
6
 
12
 
! Отговори
смок преди 1 година
Не им ли стига заработеното като членове на мафията в България?
100
7
 
31
 
! Отговори
случка преди 1 година
Семейство ляга да спи и жената вижда че гаража свети. Мъжа отива да изгаси и вижда трима ромеи които му разглобяват колата. Обажда се по телефона, но му казват че дежурния екип е на адрес и не може да дойде. След няколко минути мъжа се обажда отново и казва че вече няма нужда да идват защото ги е утепал. След пет минути идва полицията.
Въпрос: А нали полицаите бяха заети?
99
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ако ви ги увеличат и няма да работите извън системата,няма да вземат рушвети да участват в кражби на коли,ало измами,проституция,дроги???
Вълкът козината си мени,но нрава не!
Никакво увеличение откъде??
Молбите за напускане утре на бюрото ми и а много знаете,отивате на строежите в Лондон,да забогатеете и после цял живот ще ми се отблагодарявате.
98
5
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Я кажете, кой предупреждава телефонните измамници, когато срещу тях се води разследване ? Пример, разследването на НОВА.