Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре

Били натоварени в пъти повече заради незаети 3000 щата
144
Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре
Снимка: Булфото, архив
Изказването на МВР шефа Валентин Радев, че не вижда аргументи за скок на заплатите на полицаите, напрегна обстановката сред подчинените му.

"Ако ръководството на МВР отхвърли исканията ни за по-високи заплати, най-вероятно, ще започнем протестни действия", отсече днес заместник-председателят на Управителния съвет на Синдикалната организация на служителите в МВР Генади Тенев.

Още по темата
 
Синдикатът настоява заплатите на униформените да бъдат повишени и това е добра превантивна мярка срещу корупцията, която може да се въведе, отбеляза той, цитиран от "Дарик".
 
Синдикалистът обясни, че утре полицейските синдикати ще се срещнат с ръководството на МВР, за да обсъдят исканията им за увеличение от 15% на заплатите в сектор "Сигурност" от 1 юли. 
 
Синдикатите в МВР са скептично настроени за положителния изход от тази среща, като веднага след нея ще се вземе решение за последващите действия на най-голямата синдикална структура в МВР, каза Генади Тенев.
 
По думите му, заради незаети 3000 щата в сектора, полицаите работят с пъти по-висока натовареност без да се вдигне възнаграждението им.
 
Тенев даде пример със себе си, че по официални данни той е с 330% по-висока натовареност - т.е. три пъти повече.
 
Заради това, по данни от синдиката, служителите в сектора имат неизползвани 900 хиляди дни отпуск. Той отбеляза, че липсата на отпуск довежда до неефективност и допускане на грешки.
 
Синдикалистът посочи също, че вътрешното министерство не е давало нови униформи на служителите от четири години, което се равнява на 30 млн. лв.
 
Според Тенев ръстът в икономиката е и заслуга на сектор "Сигурност", но българската полиция продължава да полза оръжие модел от 1940 г. и да няма добра екипировка.
 
"Проблемът не е в бюджета на МВР, а в разходването му", коментира още заместник-председателят на синдикалната организация.
 
От синдиката са на мнение, че трябва да се направи структурна реформа в сектора. Синдикатите са готови на едно място да се съберат експерти от МВР, НПО-та и граждани, които да кажат каква реформа трябва да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
полицаи учители лекари бизнесменипрестъпни босове - ба рони на квартали и шефове на нарко лаборатории , нелегален алкохол фалшификаториТОВА СА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ГЕРБ !
92
3
 
20
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
Ненаситна пасмина, научена да живее без да плаща нищо. Милиционерщината е в основата на всички голими престъпления.(Виж за справка медиите)... въоръжени обири, наркотици, отвличания, убийства от ревност, изнудване, газите деца пияни и пазите унищожителите на България..Жалки ***... за парички ревете А !?
91
4
 
16
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре - В БЪЛГАРИЯ "ПОЛИЦАЯ" Е ПОЗОР ЗА ТАЗИ ПРОФЕСИЯ И ОБИДА ЗА ПАГОНА! НЕ СИ СПОМНЯМ НИТО ЕДИН СЛУЧАЙ КОГАТО СЪМ ИМАЛ НУЖДА ПОЛИЦИЯТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И ТОВА ДА Е СТАНАЛО! ПРЕДЛАГАМ ДА ИМ СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВСИЧКИ И ДА СЕ СЪКРАТЯТ 50% ОТ ТЯХ
90
1
 
12
 
! Отговори
lele преди 6 години
Огромна престъпност и корупция в България. Образователната система е срината. И всяка година, че и по няколко пъти, все полицаи и учители протестират за заплати. Това е уникална наглост.
89
3
 
15
 
! Отговори
КЪМ ПОЛЮЦИЯТА преди 6 години
Ало .полЮцията (зная че е полиция но се сещате защо ТАКА им викам ,ако незнаете чичко гугъл ше ви светне по необразованите) нали си имате ваш човек на най високото ниво ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ ,ПОИСКАЙТЕ ОТ НЕГО Ама той няма да ви даде,нали? Не е съгласувал с шефовете в ЕС Когато гласувахте за бат Цецо и бат Бойко не ревахте ? Сега ревем и се вайкаме ...Когато спрете да биете хората протестиращи срещу изедниците в НС които вие ги защивате ,може и да се съгласят хората с вашите проблеми .
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да преценя дали тия или контролорите са ми по-противни.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цв Цв и Боце ще вдигнат я винетка я плосък данък за да угодят на ушеф
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е. да разбирам, че те открито си признават, че крадат, но тъй като пиенето на кафе по цял ден е толкова напрягащо, че вече ги мързи дори и да крадат, искат направо да почне да им се изплаща това, което в момента се налагат да крадват.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От новината да се разбира ли, че ще се назначават още 3000 човека само в "Сигурност"??? Да направиме всеки полицай направо...
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея па никаква работа не вършат, взимат постоянно рушвети, как се не наядохте бе, и за още ревете!
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ще ходя на протест, за да знам откъде да си закупя нужните яйца и домати за замерване?
82
11
 
2
 
! Отговори
българина преди 6 години
Прави са, ако заплатите им са с 50процента повече корупцията ще падне и ще станат по ефективни
81
7
 
8
 
! Отговори
Хайде по-сериозно преди 6 години
Ако трябва да говорим сериозно, мисля че трябва да им се даде право да упражняват втора работа. В Щатите го има това, а там ченгетата са много по-натоварени. Говорим за обикновения патрул, който има най-ниска заплата. Като цяло драстично трябва да им се намали броя. Те работят неефективно за бройката си...още са милиционерите от соца..мисленето им също, само са по-корумпирани.
80
3
 
19
 
! Отговори
ОВЧИ НАРОД преди 6 години
няма такава загубена държава един *** полицай да взима повече от един лекар или учител
79
2
 
7
 
! Отговори
15% off преди 6 години
Дали следващата акция на ДАНС няма да е в МВР ? И там има такива, които папкат като митничари!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че без брутните заплати кой ще седи там бе... Накрая 30 хилки да дойдат на 52-3год си е благинка
77
1
 
3
 
! Отговори
Жалка история преди 6 години
Тоя Тенев като го слуша нормален човек, да се чуди да се смее или да плаче...
76
10
 
6
 
! Отговори
Николай преди 6 години
Доста "хейт" коментари се събраха срещу полицаите, а както писа 80 "Гражданин" те са част от нас - от Народа. Аз съм за вдигане на заплатите им, но при отпадане на 20-те заплати накрая. Тази "привилегия" е ретроградна и на практика ги държи послушни под страх от "дисциплинарно" през целия им стаж в полицията. Иначе без нормални доходи няма как да очакваме качествена полиция. В МВР рибата е вмирисана откъм главата и плаката от снимката казва много!
75
2
 
5
 
! Отговори
qmbol преди 6 години
Това вече е нахалство да си малчът там да не ги намалят на тва лежане и толкова им е много
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за пари реват, а се крие колко взима един полицай ЧИСТО... Почти всеки има познат/приятел/роднина полицай и ,нае горе-долу реалността там. Новопостъпил в охранителна да пази метрото (лятото на хладно, зимата на топло се разхожда и дреме общо взето) с 0д.0м.0г. трудов стаж взима ЧИСТА(+ всякакви надбавки) в края на месеца 1050лв. С увеличението значи се искат около 1200лв. за това, че пиеш кафета и се бъзикаш с тия дето продават билетчета за метрото.