Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре

Били натоварени в пъти повече заради незаети 3000 щата
144
Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре
Снимка: Булфото, архив
Изказването на МВР шефа Валентин Радев, че не вижда аргументи за скок на заплатите на полицаите, напрегна обстановката сред подчинените му.

"Ако ръководството на МВР отхвърли исканията ни за по-високи заплати, най-вероятно, ще започнем протестни действия", отсече днес заместник-председателят на Управителния съвет на Синдикалната организация на служителите в МВР Генади Тенев.

Още по темата
 
Синдикатът настоява заплатите на униформените да бъдат повишени и това е добра превантивна мярка срещу корупцията, която може да се въведе, отбеляза той, цитиран от "Дарик".
 
Синдикалистът обясни, че утре полицейските синдикати ще се срещнат с ръководството на МВР, за да обсъдят исканията им за увеличение от 15% на заплатите в сектор "Сигурност" от 1 юли. 
 
Синдикатите в МВР са скептично настроени за положителния изход от тази среща, като веднага след нея ще се вземе решение за последващите действия на най-голямата синдикална структура в МВР, каза Генади Тенев.
 
По думите му, заради незаети 3000 щата в сектора, полицаите работят с пъти по-висока натовареност без да се вдигне възнаграждението им.
 
Тенев даде пример със себе си, че по официални данни той е с 330% по-висока натовареност - т.е. три пъти повече.
 
Заради това, по данни от синдиката, служителите в сектора имат неизползвани 900 хиляди дни отпуск. Той отбеляза, че липсата на отпуск довежда до неефективност и допускане на грешки.
 
Синдикалистът посочи също, че вътрешното министерство не е давало нови униформи на служителите от четири години, което се равнява на 30 млн. лв.
 
Според Тенев ръстът в икономиката е и заслуга на сектор "Сигурност", но българската полиция продължава да полза оръжие модел от 1940 г. и да няма добра екипировка.
 
"Проблемът не е в бюджета на МВР, а в разходването му", коментира още заместник-председателят на синдикалната организация.
 
От синдиката са на мнение, че трябва да се направи структурна реформа в сектора. Синдикатите са готови на едно място да се съберат експерти от МВР, НПО-та и граждани, които да кажат каква реформа трябва да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
11
 
3
 
! Отговори
Вазелина преди 6 години
Жалки драскачи в жалка Държава...Така плюете и по родителите си...
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ченгетата карат най-скъпите коли.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nai smeshnata profesia v bg ... policai selski smeshnik s uniforma nai golemite paliachovci na moq nabor stanaha policaii ....15 % ot gore ... ma ot nebeto li da padnatt "ot gore"xaxaxa
70
4
 
13
 
! Отговори
Eeee преди 6 години
Еее стига вече де, нищо не правят по цял ден и само пари искат. Ами да излезнат и пенсионерите като майка ми с 43г стаж и пенсия 160лв.Да работят по усърдно и да си ги заслужат парите пък тогава.У нас в БГ сме свикнали само да искаме искаме искаме
69
2
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Реформите да започнат с масова чистка на всички РПУ,за начало в София,после и в други градове.Ако полицай откаже съдействие,прави си оглушки,иска подкуп-да се уволнява и той,и началника му.
68
4
 
23
 
! Отговори
zg преди 6 години
Свършиха цирковете покрай гейпарада и ето на. Изскочиха другите вечно онеправдани. Страшно кофти са третирани и тези достойни хорица. Чудя се все пак. Норамален, здрав и прав мъж, като не му харесва работата, напуска... Ама пусто в "цивилизацията" се бачка. И то до гроб. 45 годишни шкембелии с пенсия и по 20 заплати накуп за "вярната служба" няма. А отгоре на всичко и други неща искат - образование, умения някакви...
67
1
 
25
 
! Отговори
вм преди 6 години
Вчера една жена, на един пазар е била бита. Позвънила е в полицията за помощ, никой не се е отзовал на сигнала й- имали си по-важна работа. Днес все още нито дежурният на РПУ-то, нито неговият началник, нито министърът на МВР-то не е осведомил широката общественост каква е била тази по-важна работа, която е възпрепятствала полицията да установи и задържи биячите на един български данъкоплатец. За сметка на това, обаче четем, че българският полицай смята, че народа трябва да му плаща още и защо!
66
1
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
ПРЕДЛАГАМ с реформите да се почне със следното...полицай който е уличен в престъпление да връща всеки лев данък който данъкоплатеца е платил вместо него и това да е изписано в договора му ,а защо не и на всеки който е на държавна работа.Любопитен съм колко ще останат на държавна хранилка...примерно и митничари!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако учителите спрат да учат децата, лекарите и те могат да спрат, що не.Не така бе. Преди време - пушене на цигари, пиене на вода.
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като ти потрябват, никакви ги няма. В същото време ако тръгнеш да си пазиш имота и здравето от Електората, веднага простогат да те озаптят! УВОЛНЕНИЕ И СЪКРАЩЕНИЕ! Сами ще се оправим по-добре. Току-виж и говедата в НС си го отнесат подобаващо
63
2
 
15
 
! Отговори
България преди 6 години
Ще отидете да си ги вземете от вашите братчеди роммбовете.Българите които работеха вече работят на запад.А и от това скапана мвр ползата е никаква.Като ви са ниски заплатите напуснете бе моми .Ама не ви стиска.И даже да ви ги намалят заплатите на 560 чисто лева половината от вас ще си стоят .Половината от вас полюцаи взимате и пенсии едновременно и заплати.Откъде бе пари кой да работи в бантустана.В совето безплатен превоз 310 111 щъкат по маршрута фор фрее .Кражби всяка минута.??????
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпите полиционери не се нахраниха!
61
3
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Ми то каквито сме ние , такава и полицията бре. Та те са хора от народа.Не са извънземни. :-)
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търтеи нагли и прости!
59
1
 
21
 
! Отговори
селчо преди 6 години
Да увеличаваш парите на някого за да не краде е виц,така разправяха за митничарите и Кулата е жив пример,че не става така
58
1
 
16
 
! Отговори
БОКОТИКВОКО преди 6 години
ОГРАБЕНИТЕ,ПРЕБИТИТЕ,МАЛТРЕТИРАНИТЕ ОТ РОМИТЕ,ПИСТРАДАЛИТЕ ОТ ТЕЛЕФОНИТЕ ИЗМАМИ , ВСИЧКИ ТЕ ДА СЕ СЪБРРЪТ И ДА НАПРАВЯТ КОНТРА ПРОТЕСТ.ВСЕКИ ПОЛИЦАЙ СЕ ПРАВИ НА КАТАДЖИЯ ЩОТО ВРЪНКА ХОРАТА ЗА ПАРИ ,ПЪК ПРЕСТЪПНОСТА ЩЕ ПОЧАКА КОГАТО ИМ СТАНЕ КЕФ.КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ НЯМА ЛОШО,НО НА ТОЗИ ЕТАП И ТОВА ИМ Е МНОГ
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безочие, тия рекетъори много нагли?Доктори, учители с 2 пъти по-малки заплати а неграмотниците искат само ПАРИ!!!!Никакво увеличение, за да не кажа, че и това им е прекалено много.
56
1
 
1
 
! Отговори
ot nqma smisal преди 6 години
Zashtosa im visoki zaplati za poveche ponichki I kafeta li. I za kakvosa im po dobri orajia kato neznaqt kak dagi polzvat. Chak se oplakvat ot tezi 1940g. Dori da sprat da sa chengeta nqma nikakva ama nikakva razlika te I bez tva nishto nestava ot tqh. Men same spreli I sami nalravili fish za det karah s halogeni za edno nishto 20lv platih sigo I si kazah v bulgaria nee za hora a za jivotni dase trepat v edin drugigo. Tova e samata istina mn jalko
55
1
 
23
 
! Отговори
ох преди 6 години
Тази повишена натовареност,спрямо какво е изчислена? А и къде са тези полицаи ? В Варна да видиш полицай на улицата си е атракция.Ако ти се наложи да търсиш помощ от полицията - забрави.Само ще те карат да пишеш жалба и обяснения,а после нищо.
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде бяхте вчера когато ромите бребиваха жената на пазара? Къде сте когато роми пребиват и ограбват стари хора, къде сте когато пребиват лекари? Ние ще ви намерим да охранявате гей парадите, когато народа излезе на протест срещу управляващите там сте най многобройни.Но когато трябва да помогнете на обикновенните Българи, ВАС ВИ НЯМА.Имаме най многобройната полиция от глава на население, и ефект никакъв.ЩО ЗА НАГЛОСТ ОТ ВАША СТРАНА.