Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре

Били натоварени в пъти повече заради незаети 3000 щата
144
Полицаи за протест се стягат, искат пари... 15% отгоре
Снимка: Булфото, архив
Изказването на МВР шефа Валентин Радев, че не вижда аргументи за скок на заплатите на полицаите, напрегна обстановката сред подчинените му.

"Ако ръководството на МВР отхвърли исканията ни за по-високи заплати, най-вероятно, ще започнем протестни действия", отсече днес заместник-председателят на Управителния съвет на Синдикалната организация на служителите в МВР Генади Тенев.

Още по темата
 
Синдикатът настоява заплатите на униформените да бъдат повишени и това е добра превантивна мярка срещу корупцията, която може да се въведе, отбеляза той, цитиран от "Дарик".
 
Синдикалистът обясни, че утре полицейските синдикати ще се срещнат с ръководството на МВР, за да обсъдят исканията им за увеличение от 15% на заплатите в сектор "Сигурност" от 1 юли. 
 
Синдикатите в МВР са скептично настроени за положителния изход от тази среща, като веднага след нея ще се вземе решение за последващите действия на най-голямата синдикална структура в МВР, каза Генади Тенев.
 
По думите му, заради незаети 3000 щата в сектора, полицаите работят с пъти по-висока натовареност без да се вдигне възнаграждението им.
 
Тенев даде пример със себе си, че по официални данни той е с 330% по-висока натовареност - т.е. три пъти повече.
 
Заради това, по данни от синдиката, служителите в сектора имат неизползвани 900 хиляди дни отпуск. Той отбеляза, че липсата на отпуск довежда до неефективност и допускане на грешки.
 
Синдикалистът посочи също, че вътрешното министерство не е давало нови униформи на служителите от четири години, което се равнява на 30 млн. лв.
 
Според Тенев ръстът в икономиката е и заслуга на сектор "Сигурност", но българската полиция продължава да полза оръжие модел от 1940 г. и да няма добра екипировка.
 
"Проблемът не е в бюджета на МВР, а в разходването му", коментира още заместник-председателят на синдикалната организация.
 
От синдиката са на мнение, че трябва да се направи структурна реформа в сектора. Синдикатите са готови на едно място да се съберат експерти от МВР, НПО-та и граждани, които да кажат каква реформа трябва да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Да ги искат ,ама от кого,аз нямам ,а и не давам дори да имам.
32
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Полицайте трябва да разберат че без промени в работата и реформи няма да заживеят по добре,синдикатите ги заблуждават но народа вече няма сили да ги издържа работещите намаляват а от там идват техните пари...
31
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може - ако почнат да работят. На този етап това не се случва и не следва да им се ходи по гайдата.
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До полицайНеграмотнико,научи се да пишеш правилно и тогава искай 15 % увеличение на заплатата си! Наясно ли си,че с подобен интелектуален и образователен потенциал,в цивилния живот ще умреш от глад ?
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз искам 15% върху заплатата. Ако бях депутат щях да си я вдигна още като спечеля изборите
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На полицаите заплати, после при пенсиониране много заплати, след пенсия на работа и то в работоспособна възраст с предимство. Не им ли стана много. Освен полицаи, съдии, лекари, учители, депутати има и други способни хора на които труда не е заплатен толкова. Или не могат да заемат полагащото им се място заради горепосочени пенсионери. Примери много бъдете сигурни. Тази държава е майка само за някои. И други имат деца които трябва да им се даде път в живота. И да не ми обясняват колко работели
27
2
 
9
 
! Отговори
Цецо Мецо преди 6 години
Продайте новите коли, върнете им старите астри, дайте им по едни джапанки и им вдигнете заплатите и с 30%, па дано са доволни.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицай без кафенце е като ром без златен зъб.
25
1
 
14
 
! Отговори
varg преди 6 години
искайте си и аз много работи искам
24
2
 
31
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Вчера на един пазар,тъмно сини хора ,биха бабичка и полиция естествено нямаше.На някой в последните 8-10год реално да е помогнала полицията безвъзмездно?Едва ли.Че защо съм им по високи заплати?
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инструмента на БСП - МИЛИЦИОНЕРИТЕ, клати държавата всеки път след като БСП не може да вземе властта.
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кафето и поничките не са поскъпвали, искането им е неоснователно.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, първи април мина отдавна.
20
2
 
14
 
! Отговори
Пак преди 6 години
Страно е синдикатите в МВР пак да искат нещо след като те стопират реформите и промените и пазят корунпираните полицай!?много страно!
19
3
 
24
 
! Отговори
Бачо Илия преди 6 години
Я , статистите искали още пари.
18
1
 
20
 
! Отговори
И тогава преди 6 години
По големи заплати да,но при драстични реформи,на всеки да се плаща за свършена работа,пре атестация,тестове за наркотици,физически изпити,на всеки шест месеца,и да научат законите и правилата.
17
12
 
5
 
! Отговори
До полицай преди 6 години
Ти за голямата работа ли се имаш? Знеш ли че такива като теб ми козируват на пътя само като спомена кой съм.
16
2
 
16
 
! Отговори
Желязов преди 6 години
23 калпака са здържали на митницата. Пак!
15
1
 
22
 
! Отговори
ддд преди 6 години
Не искам да съм негативен в оценката си ,но на мързела да му принадиш нещо което не е заслужил е лицемерно.Знам ,че има и свестни и много натоварени от тях полицаи ,които наистина си вършат работата,но те едва ли са повече от 5 % от общата маса.Не искам в селото полицай ,не искам и квартален в града искам да ми разрешат ,като чуя че някой нощес ми е влязъл в къщата или имота и ме е нападнал да имам право да се защитя с оръжие.Като останат наполовина другите ще вземат не 15 а 100 % повече.
14
23
 
5
 
! Отговори
полицай преди 6 години
като влезете в полицията мълчите като току що обезчестена девственица а сега си отваряте устата като на *** дупката