Във време на криза всеки втори търси... ценностите

Едва 5% изцяло ги отхвърлят като опора в трудни времена
6
Във време на криза всеки втори търси... ценностите
Снимка: архив, БулФото

46,7% от участниците в изследване изцяло споделят твърдението, че "в условията на криза е най-добре да се опрем на традиционните порядки и ценности".

36 на сто по-скоро го споделят, 13 процента - по-скоро го отхвърлят, 5 процента - изцяло го отхвърлят. 17% - нито го споделят, нито го отхвърлят, 2 процента са без мнение.

Това показват данни ог изследване на социологическа агенция "Афис", представено в рамките на дискусия "Права на жените vs. десeн популизъм. Нови инструменти за развитие на демократичните и социални ценности", организирана от Българската платформа към Европейското женско лоби и Фондация "Фридрих Еберт" - Бюро България.

Допитването, проведено в периода април-май, включва два етапа - количественото изследване сред 300 респонденти - политици, активисти, редови членове и качествено изследване чрез четири фокус групови дискусии - граждани, НПО, експерти, политици.

46,7 на сто смятат, че винаги трябва да се има предвид дали новите закони ще увеличат или намалят равенството между половете, 30,3% - че трябва да се има предвид само когато законите пряко се отнасят до статута на жените и мъжете в обществото, предаде БТА.

12,8% посочват, че законите не могат да повляят върху степента на равенство или неравенство между мъжете и жените, 5,6 процента казват, че в днешно време има други по-важни задачи, а на 4,7 процента им е трудно да преценят.

На въпрос, ако специалистите стигнат до извод, че новите норми ще създадат или засилят неравенството между двата пола, трябва ли едновременно със законите да се приемат и мерки за смекчаване на неравенството, 46 на сто отговарят, че категорично трябва, 36% - че по-скоро трябва, 7% - че по-скоро не трябва, 2% - че категорично не трябва, а на 9% им е трудно да преценят.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА СЕ ВНИМАВА С ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ.
СТРУВАТ СКЪПО, А СА АБСОЛЮТНО МЕНТЕ.
2
0
 
3
 
! Отговори
Ironic преди 3 години
До Preacher

Много добре написано!!! :-)

За съжаление в днешно време родителите не отделят достатъчно време на децата си и така те растат ,без да има кой да ги насочва в най-правилния за тях път.

Родители,децата не са вещи и те имат нужда от внимание,обич и грижа,не под формата на скъпи подаръци,а под формата на разговори.Не се оправдавайте със заетост,защото щом сте решили да имате дете знаете колко голяма отговорност поемате.
1
1
 
7
 
! Отговори
preacher преди 3 години
Във време на криза трябва да се осланяме на любовта на близките си и да черпим сили от тях.Ценности като доброто възпитание,уважението към правилата,реда и към другите хора,вярата в Бог,съхранението на моралните устои,търпението и положителното отношение разбира се също могат да бъдат наш спасителен сал, за душите ни и съзнанието ни.За съжаление повечето българи са озлобени и обезверени заради тежкия начин на живот и те са по-скоро изгубени души,които имат нужда да бъдат намерени и обичани.