Защо да изберем устойчиво строителство?

Архитект Стоимен Демерджиев пред Bulgaria ON AIR
14 юни 2017 11:52, Анисия Иванова
7
Защо да изберем устойчиво строителство?
Снимка: Bulgaria On Air

Българските купувачи стават все по-образовни и търсят качеството. Все повече клиентите идват и търсят сертификати за устойчивост и държат на качествената инвестиция.

Това сподели в "България сутрин" архитект Стоимен Демерджиев, който е един от хората, проектирали първия еко квартал в София, който се намира във "Витоша".

"Това строителство намалява в максимална степен отпечатъка, който хората оставяме върху околната среда. Устойчивото строителство е много по-енергоспестяващо, по-евтино за експлоатация и много по-лесно за ползвателя", поясни гостът на Константина Живова.

Той добави, че при проектирането в радиус от половин километър се преценява какви обслужващи звена има, какво липсва и какви хора са необходими на този квартал.

"Прави се детайлна оценка на рисковете от наводнения и природни бедствия. Разглеждат се всякакви аспекти, когато започва проектирането на един такъв проект", каза още гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Близо 50% от вредните емииси, които изпускаме в атмосферата, идват от строителната индустрия. Устойчивостта е бъдещето", подчерта Стоимен Демерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пръв път чувам, че българите търсели качественото, а не евтинкуту
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глуппост медийна.
5
0
 
1
 
! Отговори
БИГ БОСС преди 6 години
Докато умните се наумуват ,мъдрите купуват .
4
0
 
2
 
! Отговори
Язека преди 6 години
"клиентите идват и търсят сертификати за устойчивост" . Ами почвайте да ги принтирате и да ги продавате на строителите. Чиста пара е това. Нали вече някой прави стикери за коректна фирма...50 кинта и си коректен. Пуснете и стикери за устойчивост, турете им цена и се молете кооперацийката да не потъва у тиняка с повече от метър на година.
3
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Нова мода - шантиклер - "устойчиво строителство"! А има ли неустойчиво? Чудят се какви нови глупости да ни набиват в главите. Така и това момченце, да е живо на мама и тате!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То понеже все купуват устойчиво строителство застроиха зеленият коридор в Младост на насипите и блатата, по който влизаше чист въздух в София. Пък Селта и те се избиват да купуват на 1200 евро на насипите и блатата.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те тоя отпечатък в Лондон струва доста жертви. Горяшия небостъргач е саниран 2013 година