Dessy или г-жа Радева? Кой контролира "първата дама" във Facebook

Според експерт по бизнес етикет, съпругата на президента фамилиарничи
15 юни 2017 20:29, Петя Славова
135

В България нямаме функцията "първа дама" в политиката. Десислава Радева е жената на президента. Но тя не може да си говори както си реши. Също така тя не може да е "Dessy". Или е "Госпожа Радева", или е "Десислава", но не и това фамилиарничене, което хората мислят, че е стопяване на разстоянието между управляващи и управлявани.

Още по темата

Това посочи Мария Касимова-Моасе, журналист, публицист и специалист по социален и бизнес етикет и протокол в студиото на "България сутрин".

Повод за нейният коментар беше публикация на Десислава Радева, която набързо взриви социалните мрежи. В поста си Десислава Радева обходи теми от котешкия СПИН до София прайд и дискриминацията.

Дали обаче тя може да си позволи да пуска всяка една своя мисъл свободно в интернет или е по-добре да вземе предвид позицията си и да се самоцензурира?

"Госпожа Радева изглежда като неконтролиращ се човек, които пуска всяка една мисъл в интернет пространството. Хората със сигурност сравняват първите дами, дори и при липсата им. Това не е политическа функция у нас, но е част от образа на президента", поясни тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
15
 
! Отговори
Do 77, 78 преди 6 години
Ние с вас можем да си говорим и пишем каквото искаме, но г-жа Радева - НЕ МОЖЕ!!! Нямаме първа дама, нито президенша, нито генералша, а съпруга на президента, която е на НАША издръжка и трябва да пази благоприличие и да не излага прекалено много българският президент и България!
61
15
 
10
 
! Отговори
Градева преди 6 години
Г-жа Радева разцепи мрака с този коментар.Явно мисленето не е от силните й страни.Не виждам как едно хомофобско общество дискриминира многодетни майки или пенсионери.Държавата обаче го прави.
60
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мария Касимова-Моасе, я се занимавай с нещо смислено и остави жената намира. Аман от ПРи на гърба на други хора, до вчера никой не те знаеше, ама днес л.аеш компетентно!!
59
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е суета пак суета-хиляди правила, създавани някога от придворните лакеи на бившите кралски величия. А сега стотици некадърни и мързеливи тарикати се прехранват от даване на акъл за етикет, фъншуй и т.н. Свободният човек сам решава как да се държи, какво да говори и не дължи обяснения на никого!
58
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиева беше мъдра жена, не даде възможност да я одумват!
57
9
 
21
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Стига ни занимавахте със селянки !
56
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това , че г-жа Радева сърфира в интернет не е лошо, много българи го правят и тя е една от многото. Проблема е, че прекалява с появата си на публични места с президента.
55
16
 
18
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
Голяма простачка.
54
15
 
35
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Абе не знам коя е. Ама каза точно това което мисля, а и предполагам огромна част от обществпто мислят за този прайд. Въпреки че е знаела каква ще е реакция на медии и прочие. Адмирации. Не виждам нищо лошо. Който мисли обратното догодина с цветни дрешки на фадромата на гей парада.
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено трябва да има сдържаност. Президентът е този който се произнася , и би трябвало авторитетно.
52
6
 
16
 
! Отговори
Деса Тъпото преди 6 години
Мисля, че се конкурира с Мис Тигрова, може би трябва да се прекръсти на Мис Леопардова...
51
19
 
33
 
! Отговори
gadev преди 6 години
Деса селската сама си е виновна - ако си беше затаваряла голяма уста, сега нямаше да се чудите как да и замажете гафовете
50
11
 
37
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Тази експертка да беше се появила по-рано да даде съвети на Плевнелиева...Ама като не им е удобно,мълчат, чак сега се сети, че е експертка.
49
4
 
12
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Parva dama ima samo v PREZIDENTSKI republiki,ako prezidenta e maz. Pri nas parva dama bi triabvalo da e saprugata na Predsedatelia na Parlamenta,tai kato sme Parlamentarna republika
48
11
 
35
 
! Отговори
anon преди 6 години
мария касимова- моасе... тази пък коя е? за първи път я чувам. като й гледам манталитета, начина на изразяване и цялостното излъчване- надявам се да е за последен.
47
10
 
37
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Коя е пък тази Мария Касимова-Моасе ?
46
17
 
21
 
! Отговори
госпожата преди 6 години
Радева да си гледа децата, писането също не и се отдава ама поне не е задължително. Ама за децата е длъжнаЧе радев младши е станал част от банда побойници
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Философски изказ, драги, не очаквам разбиране. =)...Добре де, всички разбрахме, че на бубетата се харесват *** изпразнени от съдържание форми на ума.
44
8
 
36
 
! Отговори
Селянката с НСО-то преди 6 години
Деската намаза най-много от президентстването на Радев - от втора съпруга, стана първа дама.
43
5
 
25
 
! Отговори
:)))))) преди 6 години
Ех, защо ли чета все още този сайт. Последния месец всеки ден се питам след като завърша някоя статия. Журналисти ли сте или коментатори на MTV reality show...... Жална ни майка не само заради политиците, а и заради 'журналистиката' ни. Колко хора четат статиите и се вълнуват и ви се връзват. "Ай сиктир!" е казал някой някога.