Dessy или г-жа Радева? Кой контролира "първата дама" във Facebook

Според експерт по бизнес етикет, съпругата на президента фамилиарничи
15 юни 2017 20:29, Петя Славова
135

В България нямаме функцията "първа дама" в политиката. Десислава Радева е жената на президента. Но тя не може да си говори както си реши. Също така тя не може да е "Dessy". Или е "Госпожа Радева", или е "Десислава", но не и това фамилиарничене, което хората мислят, че е стопяване на разстоянието между управляващи и управлявани.

Още по темата

Това посочи Мария Касимова-Моасе, журналист, публицист и специалист по социален и бизнес етикет и протокол в студиото на "България сутрин".

Повод за нейният коментар беше публикация на Десислава Радева, която набързо взриви социалните мрежи. В поста си Десислава Радева обходи теми от котешкия СПИН до София прайд и дискриминацията.

Дали обаче тя може да си позволи да пуска всяка една своя мисъл свободно в интернет или е по-добре да вземе предвид позицията си и да се самоцензурира?

"Госпожа Радева изглежда като неконтролиращ се човек, които пуска всяка една мисъл в интернет пространството. Хората със сигурност сравняват първите дами, дори и при липсата им. Това не е политическа функция у нас, но е част от образа на президента", поясни тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
9
 
! Отговори
Батето преди 6 години
Аве не ме занимавай с глупости, ве!
41
11
 
24
 
! Отговори
Т преди 6 години
А тази "експертка", дето се изказва каква е та не съм я чувал.?
40
28
 
37
 
! Отговори
от един човек преди 6 години
мен па си ме кефи първата дама.. жена с характер.. казва си това,което мисли.. и тя има право на мнение..да не сме в мюсюлманските държави,та ще трае? аман от такива ,,експерти".. ;)
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, формата на Ума. Но едва ли би ме разбрал. =)...Мхм, даже и не искам да разбирам.Кои умствени форми предпочитате? По издължени, по тумбести, по-меки, по-твърди или какви?
38
12
 
13
 
! Отговори
Nobody преди 6 години
Брей, това Моасе уж само едно журнальо, а не остана област, в която да не се мисли за тотален капацитет.... То не е ПР, то не е ЛГБТ, то не е етикет, то не е протокол... Да се уплаши човек, направо... Лека му пръст на Хиндо Касимов, по-добре е, че не може да види какви ги "изповядва" щерка му...
37
17
 
22
 
! Отговори
39258 преди 6 години
М. Касимова си писвоява правото на арбитър елеганциарум, за което не притежава нито ерудиция, нито усет. Тъпо е да се прави на уиндзорка, защото шаякът и цървулите се усещат. Ако първата дама е с име Dessy в профила си, не трубва да си го променя. Президентът е с мандат 5 или 10 години. Дори съъпругата на президента има право на свое лично пространство. Съвсем не е фамилиарничене този начин на общуване, с който мнозина не могат да свикнат. Тя е била такава, такава си остава. Това е по-важното
36
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това от собствен опит ли е? Ако някой контролира Вас не значи, че и другите са контролирани.
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип формата е по-същностната, но все пак, това го казвам от философска гледна точка. =)...Нямам и грам съмнение, че за бубетата е така. Също и размера, нали?
34
7
 
14
 
! Отговори
Македонски преди 6 години
Не знаех, че да си президент е вид бизнес!Мислех си, че се спазва протокол, и то при официални събития, а то било "бизнес-етикет"!Госпожа Моасе да ме прощава, ама май е в грешка!
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 32 Май доста съществено ти го обясних, тоест доста точно, но ти не искаш да приемеш истината....Аз проблем с приемането на истината нямам. Веднага разбрах защо си сгрешил. Проблем имаш ти, защото веднага намираш оправдание за собствените си грешки, но не допускаш, че и другият може да сгреши поради някаква причина.Обръщай повече внимание на съдържанието, а не на формата!
32
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой контролира Деси, но със 100% сигурност знам, че от профила на Еднокнижната полуграмотна Тиква във Фейса пише ПР-ката му Бъчвата.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 32 Май доста съществено ти го обясних, тоест доста точно, но ти не искаш да приемеш истината.
30
4
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
С едно пръстче ли пишеш?
29
8
 
6
 
! Отговори
slayer преди 6 години
Комунистки познават и слушат "Manowar"?!!No shit?
28
4
 
4
 
! Отговори
Helii преди 6 години
Puskaite im ot vreme na vreme po nekoe agance ot brasil, panama ili tailand da im svetnat ochite ot radost na tez bg maje...zer mnogo bg hipopotami i aligatori krai tiah...gledat vse naplasheno...
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 19Май нещо луднахме от злоба, а?Буквата "И" е мнооого далече в клавиатурата от буквата "Е". А буквата " Ш" е на един клавиш от буквата "П". Кой е оллигофрена?Кой е неграмотника? Аз защото пиша бързо или ти защото си ***?....Доста ирелевантно обяснение.Правилно ли го написах?Я провери! Тъкмо ще разбереш и какво значи думичката :)
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората с отклонения имат същите човешки права като нормалните.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева я контролира единствено ендокринолога който и лекува от ПМС.
24
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой контролира профила на съпругата на президента, или както я наричат първата дама, но официалната наука никога не си е променяла мнението, че хомосексуализмът е отклонение от нормата. А хомосексуалистите са доста злобни и дребнави човечета, щом упорито продължават да злобеят и да нападат съпругата на президента, но какво да очакваш от индивиди, които науката официално е класифицирала като с хора с отклонения
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 19Май нещо луднахме от злоба, а? Буквата "И" е мнооого далече в клавиатурата от буквата "Е". А буквата " Ш" е на един клавиш от буквата "П". Кой е оллигофрена?Кой е неграмотника? Аз защото пиша бързо или ти защото си ***?