Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!

Шоуменът смята, че с решението си за мажоритарния вот НС е извършило преврат
341
Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!
Слави Трифонов. Снимка: архив, БулФото

Шоуменът Слави Трифонов заяви в писмо до медиите, че "ще има възмездие" след решението на депутатите да няма промяна в изборните правила. Според него днес те са суспендирали Конституцията.

Още по темата

"В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат", смята Трифонов.

По-рано днес депутатите отхвърлиха на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се въвеждаше мажоритарно гласуване в два тура.

Зад поправките застанаха само народните избраници от ГЕРБ и Воля, общо 98 на брой. Против тях очаквано гласуваха БСП, ДПС и партньорът на ГЕРБ във властта - Обединени патриоти, общо 122-ма.

Трифонов заявява още, че от днес ние не живеем в демократична държава, а в някаква "уродлива форма на партийна аристокрация".

"Аристокрация, която живее и управлява с една-единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем. В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция - няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение", посочва шоуменът.

По думите му всичко зависи от българския народ, който е суверенът по Конституция.

"В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър. Затова ще завърша с две поговорки. "Каквото повикало - такова се обадило". И "На зла круша – зъл прът", пише Слави Трифонов в края на писмото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора може бу се възхищават на Славито, ама неговото си е чист популизъм, породен от очевидното намерение да се пробва в политиката в близко бъдеще.Изборните правила не са проблема в българския (политически) живот. Проблема е, че мутрите, начело с най-голямата такава, не спазват правила, защото санкции не ги ловят. Всичко живо в парламента без чистачки, секретарки и друг обслужващ персонал трябва да е зад решетките, както направиха в Румъния.Оправия иначе няма да има, то е ясно.
275
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Демокрацията в този си вид е не по-малко утопична от комунизма, а в България сме олигархия, не демокрация!За истинска демокрация трябват компетентни избиратели, отстояващи спазването на политическите ангажименти, на които са гласували доверие! - ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, СВОБОДНИ МЕДИИ, НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, КАЧЕСТВЕНО МАСОВО ОБРАЗОВАНИЕ!Докато тези неща ги няма, всичко е манипулация на тълпата от нагли селски тарикати, като Борисво,Първанов,Доган,Гергов и марионетката им Трифонов барабар със сценаристите му!
274
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 304.По какъв начин мажоритарния вот ще направи депутатите по-качествени, след като мажоритарният избор на кметове не е направил кметовете такива? - За справка Ценко Чоков, Стефан Софиянски, Кирил Йорданов, Иван Евстатиев и т.н.Мажоритарният вот, по-малкия брой депутати и символичната държавна субсидия са само в полза на олигархията с медийна власт(Гергов,Пеевски,***). По-евтини и по-зависими от тях политици. Народът е ***, овчедушен и манипулиран. Каква ВОЛЯ има?
273
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Слави е естествено да бъде разочарован ....Защото при пропорционалната с-*** евентуална негова партия надали ще прескочи 4%."" ...Така ли мислиш наистина???Помисли пак. ако реши накрая да влезе в политиката , за което се надявам ти гарантирам,че ще събере най много гласове. Особенно след като народа се отврати от кражбите и далаверите на ГЕРБ, БСП и вече "патриотите" , а десните се разцепиха.Най вероятно ще вземе по 70% от всяка партия с изключение на ДПС разбира се. Помни ми думите
272
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе все големи "капацитети" тука си счупиха пръстите по клавиатурите да ни обясняват КОЛКО ЛОШО щяло да бъде ако дойде мажоритарния вот...!?!!.?За мен са ясни някои неща1. ПОСЛЕДНИ Сме в ЕС по всички показатели не можа да стане по-зле и промяна ТРЯБВА2. Щом тези , които крадат от НАС и България вече 28г не го искат значи е добро за БЪлгария3. За пореден прът се подиграха с волята на НАРОДА...тоест демокрация НЯМА
271
2
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Анонимен 303.Ще ти кажа трима, които считам, че са интелигентни и принципни:Христо Иванов, Радан Кънев, Лозан Панов.Но не се гласува за хора ! Гласува се за програма: цели, начини за постигане на целите, срокове за изпълнение и очаквани резултати в близък и по-далечен срок.И след като се гласува, се изисква обещаното да стане изпълнено, ако е нужно с протест, ако не става с протест с бунт!
270
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До П.ПетровХа! Петров я изреди няколко "свестни"хора по име, за да гласуваме за тях. Може би Нинова, Овчаров, Петков, Гергов, Сидеров и т.н. Хайде сега да гласуваме за тарикати, за да изплуваме от блатото.
269
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ставриАко Слави имаше скрити доходи "партийте" отдавна щяха да го сдъвкат.
268
2
 
4
 
! Отговори
nina преди 6 години
"Държавният преврат" на Слави много ми прилича на "държавната измяна " /по отношение на Йончева/ на Валери Симеонов.Слави е естествено да бъде разочарован /и бесен/:просто за него няма друга възможност да влезе в НС освен мажоритарен вот. Защото при пропорционалната с-*** евентуална негова партия надали ще прескочи 4%.
267
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
А като бутаха бюлетините в ръцете на бабичките и ги лъгаха, че е задължително да гласуват на референдума беше много честно нали. Тоя дългия със смешния матор за какв се мисли? Ще си остане един застаряващ болен ***, защото се подиграва на мало и голямо.
266
2
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До extremist.1. Мажоритарен вот - Мнозинство от прости хора, които са лесни за манипулиране чрез медиите ще избира, кой да пише законите - мутри, чалгари и футболисти ще са ни "законотворци".2. 1 лев за глас, а кой ще даде останалите пари и какво ще иска в замяна ? 30 секунди в телевизията на Гергов,за когото работи Трифонов, струват 5000лв. За под 2 милиона реклама, не се занимават.3. 120 депутати. На олигархията им трябват само 61 купени депутати,за да прокарат каквото си искат.Андрешко!
265
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя го вижте на снимката -*** той страшен бе!
264
4
 
5
 
! Отговори
куп преди 6 години
"знаещи" коментират Слави, къв бил, що бил, колко лошо било мажоритания вот и прочее глупости,а всъщност става дума, че 120 народни избранници, се подиграха с народа и не знам къв *** трябва да си, та да не го виждаш
263
12
 
1
 
! Отговори
Палмето преди 6 години
Истински шоумен,талантът си е талант.Даже и на улицата да излезе,пак шоу ще направи.Евала,голем артист.А и номерата му безчет,всеки месец,с нов номер излиза,никога не се повтаря.
262
6
 
7
 
! Отговори
ставри преди 6 години
Това което го отричат навсякъде Слави иска да го въведе тук.Интересно какво иска да постигне?Сигурно да си узакони доходите.
261
4
 
7
 
! Отговори
клевети от битиви преди 6 години
Зли круши няма, има диви пъдари . Крушите са сладки и сочни и само се люшкат тежичко като пазва на младо моме . Напълно са безобидни . Трябва да си дългобастунест костюмар за да ти хрумне да ги биеш с прът ! Срам .
260
7
 
9
 
! Отговори
Ххх преди 6 години
Преди години гласувах за ГЕРБ... И никога не съм бил фен на Слави.... Но след това което се случва напоследък чакам Дългия да се заеме най сетне с политика за да го подкрепя . Сигурен съм че поне 2-3 милиона Българи мислят като мен
259
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ за пореден път доказаха че са клонинг на БСП ..и че само са блъфира ли за мажоритарния, както ни подсказа Магарешки.. Браво на аптекаря , единствен разкри страхът на ПРЕСТЪПНАТА ВЪРХУШКА (БСП+ГЕРБ+ДПС ..., че и "патриотите") от такъв закон. Демокрацията , която между другото така и не видяхме Отново бе потъпкана!Както Антикорупционния закон преди време. Сега някой съмнява ли се, че ГЕРБ и БСП са едно и също зло, като скачени съдове...престъпленията на едните държи другите на власт
258
8
 
11
 
! Отговори
гп преди 6 години
Слави се опитва да прави нещо за България още от преди времето на Каналето! Лесно е да го плюете, но той е един успял българин, човек с мисия и който се опитва да направи нещо за тази умираща държава! Вие само помагате на политиците България да потъне като плюете Слави!
257
6
 
8
 
! Отговори
Дино преди 6 години
Ами като ви харесва да си живейте така, ето ви. Продължавайте да се наслаждавате и плюйте Слави. Успех.