Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!

Шоуменът смята, че с решението си за мажоритарния вот НС е извършило преврат
341
Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!
Слави Трифонов. Снимка: архив, БулФото

Шоуменът Слави Трифонов заяви в писмо до медиите, че "ще има възмездие" след решението на депутатите да няма промяна в изборните правила. Според него днес те са суспендирали Конституцията.

Още по темата

"В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат", смята Трифонов.

По-рано днес депутатите отхвърлиха на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се въвеждаше мажоритарно гласуване в два тура.

Зад поправките застанаха само народните избраници от ГЕРБ и Воля, общо 98 на брой. Против тях очаквано гласуваха БСП, ДПС и партньорът на ГЕРБ във властта - Обединени патриоти, общо 122-ма.

Трифонов заявява още, че от днес ние не живеем в демократична държава, а в някаква "уродлива форма на партийна аристокрация".

"Аристокрация, която живее и управлява с една-единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем. В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция - няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение", посочва шоуменът.

По думите му всичко зависи от българския народ, който е суверенът по Конституция.

"В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър. Затова ще завърша с две поговорки. "Каквото повикало - такова се обадило". И "На зла круша – зъл прът", пише Слави Трифонов в края на писмото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари