Всеки втори нашенец твърд: Затвор за Ралф Сундберг

12% от читателите на Dnes.bg обаче очакват той да си тръгне без присъда
15 юни 2017 16:37, Красимир Ангелов
62
Всеки втори нашенец твърд: Затвор за Ралф Сундберг
Снимка: Булфото

Шведски турист неочаквано се превърна в най-дискутираното лице у нас през изминалата седмица. На 3 юни вечерта 53-годишният Ралф Георг Сундберг изрита брутално с ритник в главата камериерката Деяна Петкова в хотел в родния курорт Слънчев бряг, а действията му срещнаха огромна реакция както в родното, така и в шведското общество.

"Аз няма да се укрия, моля ви, не ме пращайте в затвора. Не мога да спя, не мога да ям. Извинете ме за моето поведение, но не си спомням. Моля ви!", каза през сълзи 53-годишният швед пред съда.

Още по темата
Заради действията си обаче той не срещна особена подкрепа дори от свои сънародници, които поискаха в местните форуми затвор за своя сънародник.

Срещу Сундберг бе повдигнато обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда наказание глоба, пробация или лишаване от свобода до 3 г., ако лицето е осъждано.

В разгара на скандала с шведския турист екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Какво да е наказанието за Ралф Сундберг? В традиционната ни анкета участие взеха 1598 души.

Над половината от тях – 52%, искат Темида да си свърши работата и да има ефективна присъда за Сундберг. Други 21% не смятат, че ще се стигне до ефективна присъда, а по-скоро до условна такава и глоба.

За на 12 на сто от анкетираните темата скоро бързо ще отшуми и съвсем скоро шведът ще си тръгне по живо, по здраво в родната си страна.

Не липсват и любители на нетрадиционните наказания, които предлагат Сундберг цяло лято да мие тоалетните в хотели из Слънчев бряг за наказание.

Едва 1% пък е броят на тези, които не се вълнуват от тази история, а чакат началото на своята лятна отпуска и морската прохлада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
еиу преди 6 години
Това малко наизуст ли го пишеш, защото ако ти изскочи *** на пътя и го сгазиш, вината на кого ще е?
37
1
 
3
 
! Отговори
до хулигана преди 6 години
''Момичето бруално блъснато от неандерталеца в Германия има счупена ръка ,камериерката няма счупено.За това не е тежка повреда...''жената е на 65години ИНДИАНЕЦО. На тази възраст всякакъв удар по тялото може да е опасен, да не говорим за главата.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 20дано и на теб ти натъртят кухата тиква с шутове
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек в нетрезво състояние причинил лека телесна повреда, признаващ вината си и с чисто минало - едва ли е за затвора. Все пак присъдите не се издават според националните комплекси, а според тежестта на деянието.
34
0
 
1
 
! Отговори
Makak преди 6 години
Mnogo hubav chovek...taman e idealen za pozicia kachestven kontrol v bg restoranti i hoteli, gari i autogari, migracionni slujbi ..po kurortite...bg premier da mu dava darjavna bg premia...
33
1
 
2
 
! Отговори
/БЪЛГАРИН преди 6 години
ВСЕКИ 2--РИ Е ЗА ЗАТВОР ЗА ШВЕДА А ЗАЩО НЕ ИСКАТЕ ЗАТВОР ЗА ТЕЗИ ОТ НС КОИТО ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ ВИ ПОДРИТВАТ И ПОДИГРАВАТ ЧЕ И ДРУГО ПРАВЯТ С ВАС КАТО НАРОД СТЕ---00000000000 ШВЕДА ВИ ПОКАЗА ЧЕ СТОИ ПО--ВИСОКО В ЕС КАТО ЧОВЕК ОТКОЛКОТО БЪЛГАРИНАИ ЩЕ ПОКАЖЕ СРЕДНИЯ СИ ПРЪСТ КАТО ГО ПУСНАТ СЛЕД 5 ДНИ
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки да си плаща гяволъците. Поучително за него и за следващите като него. И аз мога да ида да наритам някого и после да рева и да се тръшкам артистично, че нищо не помня. Това не е извинение. Като не умее този занаят да пие, да не го почва.
31
0
 
0
 
! Отговори
От Ванката Русе. преди 6 години
,,Всеки щедьр човек е велик'' Осьзнал е човека за наказание да чисти пода на сьщото място таман ще си осигури билета.
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същовременно един руснак опита да убие трима българи с нож в Хисаря, но няма проблем. Същовременно освободиха родните биячи/измъчители на онова малко момченце в Зона Б-5, но пак няма проблем.Дайте обаче години наред да обсъдим пиянския ритник на един пиян турист и да го превърнем в национална кауза.
29
1
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
"Заради действията си обаче той не срещна особена подкрепа дори от свои сънародници"Поредното м*лоумие на журналиста. Естествено, че няма да го подкрепят. Кой нормален ще подкрепи действията на някакъв си психопат само и само защото е от същата националност? Безумно елементарен и п*ост начин на мислене. В същата графа мислене с родните коментари от рода на "тия шведи били еди кви са". Швеция е една от най-нормалните държави в света.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре! То беше национална чест, то беше чудо! Да го обесим най-добре тоя швед! А ония братлета, дето убиха момчето, се измъкнаха безнаказани и никой копче не каза!
27
2
 
6
 
! Отговори
От Сократис преди 6 години
До ПетрунийНе трябва да се отказваме да говорим истината независимо от реакциите на неголям брой елементарни, първосигнални и неориентирани индивиди, които са жертва къде на Системата, къде на глупостта, мързела и алчността си! Ако поне един от тях проумее какво казваме, то пак е крачка в правилната посока :)
26
2
 
6
 
! Отговори
Петруний преди 6 години
До ПенчоСократис не оправдава шведа ,но е надценил доста читателите ,за което си е виновен.
25
2
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 6 години
Тоя да лежи в дранголника даже можете да го пратите в бобовдолския при бай Ставри да му опъне жартиерите
24
1
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 6 години
Тоя да лежи в дранголника даже можете да го пратите в бобовдолския при бай Ставри да му опъне жартиерите
23
11
 
5
 
! Отговори
Хулиган преди 6 години
Момичето бруално блъснато от неандерталеца в Германия има счупена ръка ,камериерката няма счупено.За това не е тежка повреда...
22
7
 
10
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Когато Ян Хус е горял на кладата и една възрастна жена с трепереща ръка е добавила няколко съчки в огъня, той е изрекъл крилатата фраза - "O sancta simplicitas" или О, свещена простота... Когато в една държава е разрешено на всеки да раздава медийно правосъдие означава, че просто няма правосъдие...
21
2
 
2
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
Тоя ако го пуснат в наш затвор такива жалби за условията ще напише ,че трябва в хотел да го местим.И след това основени ремонти за милярд по затворите да го бутнат по стълбите после да плати 100-200 хилки и забрана за влизане в Бг 50 години и да се маха.
20
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Вече ми е ясно.ще го осъдят да плати глоба на съдиите,защото има 30 000.Защото удобно му повдигнаха обвинение за "лека телесна повреда",а на българина в Германия съдиите се произнесоха за тежка телесна повреда,това е разликата м/у нашите продажни съдии и германските.
19
1
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Право и закон еднакви за всеки, иначе няма държава!Не проучване не мнението на обществото и журналистически наклон на делата!