Всеки втори нашенец твърд: Затвор за Ралф Сундберг

12% от читателите на Dnes.bg обаче очакват той да си тръгне без присъда
15 юни 2017 16:37, Красимир Ангелов
62
Всеки втори нашенец твърд: Затвор за Ралф Сундберг
Снимка: Булфото

Шведски турист неочаквано се превърна в най-дискутираното лице у нас през изминалата седмица. На 3 юни вечерта 53-годишният Ралф Георг Сундберг изрита брутално с ритник в главата камериерката Деяна Петкова в хотел в родния курорт Слънчев бряг, а действията му срещнаха огромна реакция както в родното, така и в шведското общество.

"Аз няма да се укрия, моля ви, не ме пращайте в затвора. Не мога да спя, не мога да ям. Извинете ме за моето поведение, но не си спомням. Моля ви!", каза през сълзи 53-годишният швед пред съда.

Още по темата
Заради действията си обаче той не срещна особена подкрепа дори от свои сънародници, които поискаха в местните форуми затвор за своя сънародник.

Срещу Сундберг бе повдигнато обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда наказание глоба, пробация или лишаване от свобода до 3 г., ако лицето е осъждано.

В разгара на скандала с шведския турист екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Какво да е наказанието за Ралф Сундберг? В традиционната ни анкета участие взеха 1598 души.

Над половината от тях – 52%, искат Темида да си свърши работата и да има ефективна присъда за Сундберг. Други 21% не смятат, че ще се стигне до ефективна присъда, а по-скоро до условна такава и глоба.

За на 12 на сто от анкетираните темата скоро бързо ще отшуми и съвсем скоро шведът ще си тръгне по живо, по здраво в родната си страна.

Не липсват и любители на нетрадиционните наказания, които предлагат Сундберг цяло лято да мие тоалетните в хотели из Слънчев бряг за наказание.

Едва 1% пък е броят на тези, които не се вълнуват от тази история, а чакат началото на своята лятна отпуска и морската прохлада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво значи "всеки твърд"?Ми има престъпление, има си и наказание!Ей го на - сега четем, че щели да съдят българина в Германия за аналогичен случай. Да сте чули за някой германец да не е "твърд"?Ние правова държава ли сме, или Бойков султанат???
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще вземат парите,те затуй попитаха колко имаш и после ще кажат,ееее голяма работа един ритник.Така беше бирса с полицая на златните,удари му шамар,дойдоха всички висши куки Варна и масата готова,чевермето се върти и хапнааа и после казаха на полицая,ее..ай ся един шамар нищо не е..
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опит за убийство - и в Берлин и сега с този швед.
15
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
В момента тече процеса на нашенския "швед" в Берлин за аналогично действие.Би трябвало присъдата тук да е същата.Ако съдиите не решат да му вземат парите,де....
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го оправдавам, но ако трябва да сме честни, този видимо не е закоравял насилник, просто се е издънил в конкретният случай. У нас имаме рецидивисти които се разхождат на свобода без присъда. А и един Бог знае с какво са "нагостили" та е изгубил здрав разум! Постъпката му е отвратителна и доста сходна с тази на нашия "швед" който ритна жената в метрото, но общото между тях е малко. Да го накажат подобаващо, но да не си го изкарваме на него. Да плати обезщетение и да иска прошка от жената.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо не сте толкова педантични и към ромите, които пребиха жена на пазар в София...Ама нали е швед тоя, дайте да му вземем и дрехите!Да дава 30 бона на жената и да си ходи!И без това тя трябва да работи 5 години за тия пари!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде е турчина който уби семейството мотористи!
11
2
 
8
 
! Отговори
??? преди 6 години
Само не разбрах защо го съдят за лека телесна повреда?!Това си беше опит за убийство и трябва да го съдят за опит за убийство. Оня български гражданин в метрото в Германия за лека телесна повреда ли го съдят или за опит за убийство. Тук е почти същото.
10
6
 
2
 
! Отговори
до номер 8 преди 6 години
Недей да цитираш Славейков, безроднико...Значи за убийство нямате против да се дава условна присъда, обаче когато чужденец ритне българка - позор, 50 години в затвора!Шведът трябва да даде колкото се може по-голямо обезщетение на жената, защото парите ще и бъдат от полза!А дали ще лежи 50 години в затвора или ще си отпътува още утре за Швеция, това едва ли ще я грее много!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те Майкъл Шийлдс, дето наръга с нож и по чудо не уби българин по морето го пуснаха ей така, че този за един шут ли ще го осъдят?
8
2
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
-Пуснете го Пуснете го !! - ЧЕ ДА ВИДИТЕ КАКЪВ БУНТ ЩЕ НАСТАНЕ _ Срещу Сляпата Темида в БГ - Явно не е много сляпа тази наша Темида - По скоро е мургавелка от МАГИСТРАЛАТА махаща на "стоп" за някой лев !! Само ако си плати и се извини на тази женица и ТЯ МУ ПРОСТИ !!- ТОГАВА да си ходи в Шведското ТЪПО СЕЛО !!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2 Демек, аз като съм милиардер да предположим и ти обезобразя от бой жена ти и ти ще ми искаш 1 милион долара обезщетение само, а не и затвор? Заради такива като теб, Славейков е казал "Не народ, а ***." Заради такива като теб и този швед си мисли, че може да си прави к'вото си иска в България на почивка.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 тояги на голо и да се маха..
5
3
 
3
 
! Отговори
Отегчен преди 6 години
Моментален затвор да някаква "сани-алекса", която набеди швед че я е пребил. Оказа се, че леката дама си търси мангизи ...
4
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Ти кой беше, че да искаш нещо нека камериерката си наеме адвокат и да го съди, а каква работа има съдията да го пита колко пари има в джоба си ? A дано ама надали, тоя и камериерката са жертва на алчните пилотни линии Кой му е дал в самолета да ошляка 2 бутилки вино и шише водка ми тоя като не е пукнал от алкохолно натравяне е можело да нареже със една брадва половината персонал на хотела.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка нормална държава, такива се арестуват на място, бърза процедура и ефективна мярка! Защо въобще трябва да има заглавия, нашенците, какво мнение имат, нали си имаме закони за това нещо - да се прилагат!
2
1
 
17
 
! Отговори
Край преди 6 години
Демек искате да седи тук и да го храните. Аз пък искам да изплати 50 хил. лева на жената обезщетение и 30 бона глоба и да си върви да си рита в Швеция.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, ако този го осъдят на затвор, от тук на татък очаквам всички побойници също да отидат там.