Борис IV – наследникът на българската корона

Князът свири на китара, обича изкуството и е фен на Реал Мадрид
16 юни 2017 14:07, Красимир Ангелов
165

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Почти цялото многобройно семейство на Симеон Сакскобургготски се събра в София за 80-годишнината на последния български цар. Заедно с тях има и представители на много кралски фамилии от цяла Европа.

Покрай многото гости със "синя кръв" едно момче остава малко в сянка, макар че вероятно трябва да е обратното.

Още по темата
19-годишният Борис, първороден син на починалия през април 2015 година княз Кардам, на практика е наследникът на Симеон II за царската корона, колкото и условно да е това понятие в момента.

Според редица монархисти Симеон Сакскобургготски все още може да се титулува цар на българите, а не цар на България. А според Търновската конституция царската корона се предава по низходяща мъжка линия – от баща при най-големия му син. Toчнo това се случва и през 1943 година, когато умира цap Бopиc III. Тогава короната наследява непълнолетният му син Симеон, а не брат му Кирил, който става регент на малкия цар и бъдещ български премиер.

Наследникът на короната княз Кардам почина през април 2015 година след няколко години в будна кома след катастрофа. Неговият първороден син Борис, който през есента трябва да навърши 20 години, вече се води Княз Търновски т.е. той е престолонаследник. Принцът приема титлата на баща си Княз Кардам след злощастната му кончина и е носител на династичните права. И тъй като до момента в българската история е имало трима монарси с името Борис, един ден внукът на Симеон II би трябвало да приеме името Борис IV. Макар и без царство.

Борис Принц Търновски се ражда на 12 октомври 1997 г. в испанската столица Мадрид. Покръстен е по традиция в източното православие. Негов баща е Кардам Сакскобургготски, а майка - Мириам де Унгрия и Лопес. Има и по-малък брат – Белтран.

Борис е учил в "Европейския лицей" в родния си град, както и в Австрия. Говори испански, английски, френски и малко български език. Обича спорта и е голям фен на Реал Мадрид. Близки до семейството споделят, че той е наследил чувствителността към изкуството на майка си и интереса към музиката от баща си, като дори свири на китара.

Княз Борис Търновски, заедно със своя дядо Симеон II, посрещаха всички кралски особи, включително и испанския крал Фелипе, по време на погребението на Княз Кардам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
19
 
17
 
! Отговори
alf преди 6 години
селски народ и цар неможе да го оправи. между другото Сакскуборготите са една от най големите царски фамилий в европа и едни от най уважаваните ако не беше сега куборготски щяхме да сме като македония може би ама това не е като да си отидеш на Хаскуу и да копаш бостаня
12
10
 
19
 
! Отговори
тъй преди 6 години
Като България е република и не от вчера,А бившият цар симеон беше премиер и се кле в републиканската конституция, всичко това са празни мерациИ прах в очите на наивниците
11
7
 
9
 
! Отговори
чичо Ади преди 6 години
Ниий тоз ни го признаваме , щото сме от Барцилоната . :) :)
10
14
 
24
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Няма такова нещо. България е република. Едва ли има нормален човек, който да иска това да се промени. А тия освен национални катастрофи друго не са дали на страната. И кво българско има в тоя. Нито капка кръв. Наследник? На горите дето незаконно ги взе дъртият с новият морал ли?
9
9
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Знаеме ги тези отпадъци!И на мандолина да свири ни ми пука щом е внук на кухия Симеончо за нищо не става!
8
12
 
11
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
Не успяха нито с азбуката,нито с големия шлем в горкото нЯщо,което ни лъжат,че е енергетика. Сега рашите изтипосаха отново претендентите за тереиторията на България /като лична собственост!/,а ако не мине номерът изцяло - да се пробутат за отглеждане ... Следващият претендент знаел и малко български ... колко "благоволително" ... А симо /хората го титуловат с думичка,започваща с м/ бил имал интерес към музиката. ХА!Най-вече има интерес да изсече колкото може повече гори,щото музиката няма как д
7
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къв 4-ри, българкси знае ли?
6
13
 
28
 
! Отговори
ghg преди 6 години
Каква корона, какви 5 лева?
5
11
 
23
 
! Отговори
Чълмъ бей преди 6 години
Сега е наред Борисчо да ви "оправя", хихихи..
4
14
 
45
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Цара беше единствения човек, който в прав текст си каза какво цели като дойде на власт... само дето съъъъъвсем леко насмете някои думички. Вместо "Ще ви оправя за 800дни" той трябваше да каже... "Ще се оправя за 800 дни" демек ще си оправи там квото има с имотите и реално точно за толкова време ис нагласи нещата... така че като изключим тоя лапсус... евала за честността и искренността на човека :D :D :D
3
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето кой, ще е наследник на заграбените гори от Монката. Кучета ни яли....
2
18
 
17
 
! Отговори
Стратега преди 6 години
Борис четери!!! Кви са теа чертички...
1
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ни занимавате с тези........................?