Борис IV – наследникът на българската корона

Князът свири на китара, обича изкуството и е фен на Реал Мадрид
16 юни 2017 14:07, Красимир Ангелов
165

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Почти цялото многобройно семейство на Симеон Сакскобургготски се събра в София за 80-годишнината на последния български цар. Заедно с тях има и представители на много кралски фамилии от цяла Европа.

Покрай многото гости със "синя кръв" едно момче остава малко в сянка, макар че вероятно трябва да е обратното.

Още по темата
19-годишният Борис, първороден син на починалия през април 2015 година княз Кардам, на практика е наследникът на Симеон II за царската корона, колкото и условно да е това понятие в момента.

Според редица монархисти Симеон Сакскобургготски все още може да се титулува цар на българите, а не цар на България. А според Търновската конституция царската корона се предава по низходяща мъжка линия – от баща при най-големия му син. Toчнo това се случва и през 1943 година, когато умира цap Бopиc III. Тогава короната наследява непълнолетният му син Симеон, а не брат му Кирил, който става регент на малкия цар и бъдещ български премиер.

Наследникът на короната княз Кардам почина през април 2015 година след няколко години в будна кома след катастрофа. Неговият първороден син Борис, който през есента трябва да навърши 20 години, вече се води Княз Търновски т.е. той е престолонаследник. Принцът приема титлата на баща си Княз Кардам след злощастната му кончина и е носител на династичните права. И тъй като до момента в българската история е имало трима монарси с името Борис, един ден внукът на Симеон II би трябвало да приеме името Борис IV. Макар и без царство.

Борис Принц Търновски се ражда на 12 октомври 1997 г. в испанската столица Мадрид. Покръстен е по традиция в източното православие. Негов баща е Кардам Сакскобургготски, а майка - Мириам де Унгрия и Лопес. Има и по-малък брат – Белтран.

Борис е учил в "Европейския лицей" в родния си град, както и в Австрия. Говори испански, английски, френски и малко български език. Обича спорта и е голям фен на Реал Мадрид. Близки до семейството споделят, че той е наследил чувствителността към изкуството на майка си и интереса към музиката от баща си, като дори свири на китара.

Княз Борис Търновски, заедно със своя дядо Симеон II, посрещаха всички кралски особи, включително и испанския крал Фелипе, по време на погребението на Княз Кардам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
29
 
6
 
! Отговори
Кристиан Борисов преди 6 години
Цар на какво бе?Това *** смее да се нарича български княз?Боже господи!21 век сме а тия още си играят на принцове и принцеси!Само ако знаеше какви престъпления е извършил дядо му срещу народа ни!
132
6
 
9
 
! Отговори
вени преди 6 години
До Мони Хазартавърна си бащинията,а сечтта е по лесоустройствен проект-идете в Боровец и се убедете с очите си има ли гори
131
1
 
18
 
! Отговори
вени преди 6 години
До АнонименКлишето "Чиста и свята република "е фалшификат-няма документ,пък и по това време дори Гарибалди се е биел "В името на Краля"
130
3
 
33
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Бог да пази Царя на Българите!
129
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
според Търновската конституция царската корона Наложена конституция. Левски е ясно казал ,,свята република'' и затова се страхували импереалистите от идеите му повече отколкото османлиите от него.
128
8
 
2
 
! Отговори
/ преди 6 години
Тоя има око над републиката ни от мен да знаете , и сите шмекери са навити.
127
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
130-ti vidiah my savetnicite, oshte si biah v Bulgaria. Taka che ne mi hvali SaxeCoburg-ite (Windsor-ite). Germantsite da si stoiat v Germany. Kakto the tretirat bulgarite tam taka sledva da se tretirat. Ako ne nosiat pechalba van or Bulgaria.
126
1
 
25
 
! Отговори
123 преди 6 години
Симпатичен младеж.
125
14
 
15
 
! Отговори
Мони Хазарта преди 6 години
Голям късмет изкара царчето, че го домъкнаха в България да ни "оправи". И той позаглади косъма, че беше скъсан като мишка, а и бая мошенници натрупаха много пари покрай него. Върна си резиденцийте и горите, после някои му ги взеха, но дърветата и каквото можеше беше разпродадено и изнесено.
124
17
 
10
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Достойни крадливи наследници на дяда си Фердинанда - всичките ! И Ст. Стамболов е съжелявал, че го е извел от бърдаците на Виена и го е довел в България за княз. А негово крадливо нищожество Симеон, защо дойде у нас ? Още ми е хубаво, дето ме оправи точно за 800 дни......
123
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горко му на тоя цар с такъв народ.....
122
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Реал бе Борисчо? Ми ние тук сме от Барцилона
121
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕНИЗЕЛОС е всъщност от черните римляни представящ се за Елинас, каля дакси филе се каталявено поли каля апо пуй се ке ти исе ,а на пас на гамитис ре маляка.Царе, князе, всички са един дол дренки, в средновековието са вървели, но в днешно време не.... . На България не и трябват такива извънземни със синя кръв, моята пък е зелена като пия абсентче - луда работа. Аз пък съм на хан Аспарух внук, ама кел файда като Боко селяка и Симеончо партийката на лукчето ни управляват . Пийте по ракийка и бягайте към 2-ри терминал.
120
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 136 Всички монархически фамилии в света са в роднинска връзка,още от Средните векове.Какво право има германката Екатерина Велика над руснаците?Да зачерктнем и тяхната история ли,според теб?Сакс Кобургота са част от българската история и точка.
119
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Saxe-Coburg Gotha e germanska familia. Kakvo prava I'ma Tia bad bulgarite?
118
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Виготура 134 ТЕ,са част от историята,а не действащи крале,***.С изключение на монархиите в ЕС,които са половината от европейските държави.
117
27
 
33
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
България е парламентарна република за какви наследници и корони говорите бе вашата ***.ца миризли.ва журналистическа!?!?!?!?!
116
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кАжете и за другото чадо- Хасан ли беше Мустафа ли или Исмаил?
115
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 119 Не четеш от правилният източник.Всичките лидери на Октомврийската революция са евреи,без Сталин.Или си вмирисан руски,или сръбски ***,или от БЮРМ,или от БКП/БСП.
114
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните гърци са смесица от турци,араби и слевяни,така наречените.