Крайски: Бях уволнен, за да назначат Капралов!

Драмите в Националния литературен музей пред Bulgaria ON AIR
16 юни 2017 09:00, Петя Славова
27
Крайски: Бях уволнен, за да назначат Капралов!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Мотивът за уволнението ми е да бъде назначен на мое място Атанас Капралов, който беше класиран втори за директор на Националния литературен музей, категоричен бе Пламен Крайски, вече бивш директор на музея в студиото на "България сутрин"

"След като спечелих конкурса от Министерството на културата започнаха да ми отправят намеци да го назнача за заместник. Той постъпи като такъв на 6-месечен изпитателен срок, но след като не показа необходимите за длъжността качества го освободих.

В онзи момент Боил Банов заяви, че е добре Капралов да остане на поста си, тъй като правителството тогава се сменяше със служебно и по този начин ще бъдат избегнати скандали. Затова направих Капралов уредник в къща музей "Петко и Пенчо Славейкови" за срок от 3 месеца, през които да има време да си намери нова работа", обясни Крайски.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че непосредствено след изтичането на договора на Капралов се е появила снимката, която показва как паркира колата си в двора на къщата на Яворов.

"Паркирах със служебна цел в частен имот с разрешението на собствениците. Музеят не разполага с автомобил и затова се налагаше да ползвам личния си", каза още гостът.

Въпреки че случката се е разгиграла в частна собственост, министърът на културата преценил, че не може да работи с човек, който не разбира какво е паметник на културата.

Пламен Крайски подчерта, че не смята да обжалва решението за отстраняването му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ремонтът се разрешава и финансира не от директора, писачо на чалга текстове и негови пиари, а от съответния министър. Който дремал и спал, понеже много се вълнувал.Това уволнение е смешно и излага в значителна степен инициатора, решил на всяка цена да направи директор един чалгописец, който не бил приет на работа от сега уволнения.Елементарно рачистване на лични сметки по нашенски със смяна на столовете при смяна на управлението. Чест спектакъл у нас, но този е доста ниско качествен, за жалост.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 Ми да е ремонтирал къщага като е бил директор, а не да ходи да паркира вътре и да ни разправя, врели - некипели той като е имал що не я е ремонтирал .
3
2
 
10
 
! Отговори
1, преди 6 години
Много ги е еня тия неграмотници за къщата на Яворов, която се руши и при последното предложение на отстранения вече от поста директор за ремонт, са заявили, че пари няма. Иначе им пречи автомобила. И понеже пречи, един чалгар ще го сложат за директор, че е "наш човек"!Добре, че е нета, та да се информираме наистина кой какъв е.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГАРАНТИРАНО!ОТ ГРОБ!Че кой друг може да назначат илитератите за директор на литературен музей, освен писател на чалга текстове?Всичко тук е девалвирало. Прилича интелектуално, естетически и морално точно на управляващите. А нивото им е такова. И няма как да назначават други хора, т.к. не могат да ценят други, освен такива, които приличат на самите тях.https://music.store.bg/c/p-pc/id-6447/kompaktdiskove-ot-seriata-pesni-i-stihcheta-za-naj-malkite-.htmlСРАМ!
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oт сите къщи в къщата на Яворов реши да паркираш и то с разрешение ? A как реши, че там може да се паркира дори с разрешение. Местата за паркиране са определени в закона бе другарю- министър. A ясно закoните не важат за тебе или просто не ги знаеш както и правилника на КАТ