По кралски: Скъпи царски гости във "Врана"

Симеон Сакскобургготски празнува 80-ия си юбилей
16 юни 2017 11:23, Петя Славова
34

По повод честването на 80-ия рожден ден на Симеон Сакскобургготски в двореца "Врана" ще се съберат представители на кралски фамилии от цяла Европа. За тържеството са поканени и представители на държавната и местната власт у нас, представители на бившата парламентарна група НДСВ, както и министри от неговото правителство.

Още по темата

В катедралния храм "Св.Александър Невски" се провежда и Благодарствен молебен, възглавяван от Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Високопреосвещените Митрополити на Светия Синод.

Почти цялото семейство на Сакскобургготски пристигна за юбилея. То се е събирало тук за последно преди 10 години.

Роден през 1937 година в София, Симеон наследява на трона своя баща Борис III още на 6-годишна възраст.

Напуска страната със семейството си на 16 септември 1946 г. За пръв път се завръща 50 години по-късно – през май 1996 г. Става става министър-председател от 2001 до 2005 година.

"По време на управлението на Симеон БВП на България беше с най-високи показатели, също така имаше ръст на раждаемостта, а нивата на корупция в страната ни бяха най-ниски в сравнение с мандатите на останалите министър-председатели", посочи в студиото на "България сутрин" Минчо Спасов от НДСВ.

"Въпреки приноса за присъединяване към ЕС и НАТО Сакскобургготски винаги е бил скромен човек и е признавал заслугите на своите предшественици и последователи", коментира още Спасов.

Пред Bulgaria ON AIR Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ, сподели за удивлението си от проявата на разбиране, внимание и уважение от страна на Сакскобургготски към среди, причинили много беди на неговата фамилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Арети преди 6 години
Съпругата на Китин Муньос, апропо княгиня Калина е неуэнаваема!!! Потресаваща виэия, която все повече плаши!!! Фотоси 24-25 са просто НЕВЕРОЯТНИ!!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С управлението си Цара показа, че по му приляга титлата крал.
22
3
 
7
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
завиждлив народ са българите- от поколения на поколение се предава това наследство да си жив и здрав г-н.симион сакскобур. да ти е честито рожд.ден
21
5
 
2
 
! Отговори
Циник до 21 преди 6 години
Не ми кради ника!А иначе - най - крадливо му беше управлението - вярно е!Но народа помни - колкото слънчасала мисирка - видно е!
20
4
 
5
 
! Отговори
500 години преди 6 години
Надупен народ,и туй-то!
19
4
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Тези изобщо не са хора, рептилии са.Аре у лево и бегом марш!
18
2
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
То добро управление няма през последните 28 години, ти пишеш за най-доброто! Поне да беше написал най-малко лошото управление.... Иначе бившия цар открадна едни държавни имоти, които са били ползвани от бившата царска фамилия, когато България е била монархия. Правителството му досъсипа България. Спряха първите 4 блока на АЕЦ Козлодуй. С ДСК и БТК какво стана? Изпопродадоха каквото беше останало държавно и можеше да се продаде(подари) на мафията и ти на това ми викаш най-доброто управление.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И смятам че най доброто управление беше при царя ! Ако има честни хора няма да отрекат. И наистина хората живяха добре. А сега ?!!?корупция диктатура и кражба. Това е истината колкото някой да се мъчи да я преиначи !!!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бивш цар ... после крадлив бивш цар.България е република и сега царе няма. Има ги само в историята ни.
15
7
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Цар е !щото баща му е бил цар. Пък твоя като е бил козар ...
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав. Истински премиер беше, за разлика от всички други.
13
8
 
9
 
! Отговори
Чудовищна наглост преди 6 години
С какви очи мадридският измамник си чества юбилея тук? И в испанските вертепи ли вече не го искат? Богато и комфортно си живеят негодниците у нас.
12
4
 
7
 
! Отговори
Ууууууууууу преди 6 години
Каква наглост и дебелоочие ,тоя дето нагло излъга хората ,и не е никакъв цар , синове ивнуци едно добър ден не казват на български , от къде на къде патриарха служи молебен в Александър Невски?Ние народ ли сме или м.....?
11
4
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Мадридският алкохолик-комарджия "си надви масрафа" ..."оправи ни за 800 дни"...почти не болеше....от "испански просяк" стана български гранд - богата работа - куче влачи - диря няма!
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колега, не си прав - на него Врана наистина му е бащиния :)
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеон Крадливий ...
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво ви е виновен човека?Сами го докарахте от чужбина / както навремето са докарали дедо му/, дадохте му всички имоти,които си поиска.Все измамници избирате да управляват държават,после се чудите къде отиват парите.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за ашуре и бавна разходка с наведени глави и капи в ръце.
6
3
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Един...кусур има Симеон към българите,че лансира и...натресе Боко тиквата в политиката.Сега няма отърване от тази първа и най...голяма калинка.Пази Боже...сляпо да прогледне.
5
0
 
5
 
! Отговори
Ghost1 преди 6 години
Като видят Врана и в частност по какъв път се стига до там, а след това да разгледат и колко зле поддържана е обрасла и само на определени места тревата се подстригва ще си кажат абе височайши ние за толкова години посещения тука все тази гледка намираме защо не сте способни Вие и Вашата община да поддържате такава важна историческа забележителност в прилично даже за туристите, които освен всичко си плащат при посещение. Да видят паркът и дворецът