Порожанов отсече: Разлики в качеството на храните има!

Проверките на властите продължават, предстоят лабораторни изследвания
18 юни 2017 08:30,
79
Порожанов отсече: Разлики в качеството на храните има!
Снимка: архив Reuters

Проверки на българските власти потвърждават, че хранителни стоки, произведени от европейски компании и предлагани на българския пазар с различен състав и качество спрямо Западна Европа, макар цените им да са сравними съобщи пред "Дарик" земеделският министър Румен Порожанов.

Още по темата

За сравнение са използвани храни, купени от супермаркети в Австрия, Германия, Италия, Швейцария, Дания и други. Досега е установено, че в безалкохолните напитки за българския пазар захарта е заменена с изоглюкоза (сироп от царевица).

Разминаване има и при детски храни. В сирената, предлагани в България, пък имат отклонения във вкуса – за западния пазар вкусът на мляко е по-силно изразен, каза Порожанов.

Физикохимичните изследвания ще продължат до края на месеца. След това се очаква ресорните министри на България и други източноевропейски държави да сезират еврокомисаря за защита на потребителите за премахване на тази несправедливост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
3
 
! Отговори
Водата е отровна преди 6 години
В БЪлгария наркомафията от години провежда съзнателно отравяне на милиони Българи.Цел ограбване чрез принудително лечение на отровените на над 5 000 000 000 допълнително годишно..Отровени са чрез пси препрограмирани и озверени престъпници почти всички водо источници.от чешмите на милиони текат само хлор токсични канцерогенни разтвори вместо лечебна питейна вода. Няма арестувани няма уволнени не се вземат проби от чешмите на хората ..УБиват десетки хиляди с инсулти,инфаркти рак и скоротечен рак
41
2
 
5
 
! Отговори
Бирата е отровна преди 6 години
НАпомняме че в УкраIна с помоща на милиони бутилки пиво с зомби затъпяващи спец составки бяха зомбирани и привлечени на площада десетки хиляди..чрез прости пси генератори ги принудиха да имитират протести .Вместо да се въведе извънредно положение власта бе предадена на контролирани от извън земни масови убиици наркотизирани престъпници ..В ръцете на престъпниците попадна огромна армия и спец служби..последва зверско показно нападение над источна украйна с цел масови особенно жестоки убииства
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви дойде акъла, ама ще е късно! Историята е показала ясно, че западът партньори няма, а роби! А робите ядат това, което господарите изхвърлят. Пък вие се надявайте да станете равноправни партньори, както индианците вече станаха.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава ли, че разформироват БАБАБХ?
38
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Както е в енергетиката, селското стопанство и всяка индустрия у нас, със неизгодни за нас договори. От там хората са в правото си да ни цакат. В заключение ще подкрепя един друг коментар по долу, както и съм призовавал много пъти-На нас ни трябва революция, ако не със кръв то поне със желание за промяна?!
37
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 6 години
... виждали надписи върху лаптоп да речем - произведено за страни от източна Европа, или на телевизор?По- долу някой, писа и смешки, че у нас храните били по -евтини, та за това и с по ниско качество? Да ама не, и месните продукти и млечните продукти и минералната вода и повечето полуфабрикати, шоколади, козметика - всичко е ПО-ЕВТИНО. НАРОДЕ?При свободните пазари всичко е в договорите!!! Нашите управляващи се наведоха преди години на чуждите вериги и сключваха неизгодни за нас договори.
36
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Словакия (или/и Словения), както и Полша алармираха за подобни резултати преди около 6 месеца. Тогава ги контрираха ако не се лъжа, че било фирмена политика (един вид излязоха, че се съобразяват със традициите на съответните пазари- примерно че ние не обичаме прекалено сладко, затова не със захар а с подсладители). Незная, какво става със тяхното оплакване във европейската комисия за защита на потребителя.Иначе разликата е във всичко на пазара, техника, автомобили, мебели. Не сте ли виждали...
35
1
 
13
 
! Отговори
PD преди 6 години
Агенции, стандарти, контрол, рушвети, и пак от там от където почнахме. А смелост е нужна, не да го примказваме, а да да го действаме. Ама по леко е да буташ пълна количка с айна, вместо да вложиш собствен труд, за да знаеш какво ядеш. А и после, като се разболееш, пак чакаш някой дрг да те спасява. Е лекия живот си има цена. И мнозина живеят с илюзията, че ще добият нужните средства, за да си платят. А и птичка пролет не прави. Така че , и от вашите действия, а не приказки, нещо зависи.
34
0
 
10
 
! Отговори
В. преди 6 години
Думата е КРЕНВИРШ, не кремвирш!!! Идва от криворазбраната австрийска дума Kraenwurst, която на много места в немскоезичния свят се изговаря "...вуршт". Krain е област в Австрия и Словения. Австрийците и словенците доскоро се съдеха за правата над името на тази наденица, но сърбите са по-хитри и я произвеждат не като Кренска наденица, а като сръбска.
33
2
 
4
 
! Отговори
Българин до Млекаря преди 6 години
Понеже си натурално-любив те съветвам да приемаш и бащиното мляко директно от извора!
32
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лабораторните анализи още не са излезли, но той вече знае." - ами защото това се знае от години и не само в България, но и в другите източноевропейски стране.---------------Какво се знае бе, офчи?Кога някъде е доказано, че има разлика в състава на едни и същи храни?И най-дребното отклонение е записано в етикета, като не ти харесва, не го яж. Просташка пропаганда е всичко, но *** много обича да знае, че всичко е конспирация. Да извади лабораторни резултати и да докаже твърдението си.
31
0
 
18
 
! Отговори
К. преди 6 години
Купете си бурканче течен шоколад - там винаги държат да ни кажат, че то съдържа 9,7 % лешници. Когато стигнат обаче до захарта и ходргенираните растителни масла, там процентите липсват. Защо? Със стандарта "Стара планина" при сирената и колбасите яко изиграха потребителите, защото вдигнаха цените на "качествените" продукти по БДС, а после всички вериги обявиха, че няма интерес към тях и вече всеки произвежда, каквото му харесва, но евтино. И се извиняват, че за ценителите има "Стара планина".
30
1
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
ако стандартите за контрол на вносни продукти са низки или високи, но само на хартия и изобщо не се съблюдават, защо производителите да са виновни за това...стандартите на всяка страна са различни и износителите се нагаждат към тях...ако не желаете да сте боклукчийското кошче на запада вдигнете летвата високо...ако можете...
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес луканките се правят от това,което са се правели кремвиршите в бедният комунизъм.!А познайте какви стандарти са сега,! Евала на демократите - капиталисти
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да погледнем най напред в нашата ,,паница".Мляко,сирене,колбаси,сладкарски произведения и напитки-във всичко се влагат подобрители,оцветители,заместители,ускорители,ерзац съдържание и т.н.Каква Европа,ние сами така яко се тровим ,че даже вносните са по -малко вредни.Сиренето ни сирене ли е,или луканката- луканка.?Който ги е ял преди повече от 30 години знае вкуса им.
27
0
 
15
 
! Отговори
Махленски преди 6 години
Определено на пазара ще останат само търговците,продаващи качество и след това цена.Трябва време и за жалост човешки животи.Хубавото е,че все още имаме добри зеленчуци и може да се намират млечни продукти от локални пресни производства.Проблем са колбасите,но той си е по цял свят.
26
1
 
28
 
! Отговори
Йепии преди 6 години
За това всички трябва да купуваме от локалните производители,както и да се бойкотират търговците продаващи некачествени храни.Справка разорения Карфур -България
25
3
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Има смел да каже......рака е от чернобил, а *** от европа ги внасят и продават такива шумкари като теб.
24
1
 
26
 
! Отговори
шуменето е лошо преди 6 години
Сега чакаме председателя на някаква агенция по храните да каже: За Бога братя нека да не се шуми толкова, че немците и датчаните са горди хора, да не ги обидим, че ще спрат да си внасят *** тук.
23
1
 
28
 
! Отговори
ДО 29 преди 6 години
Няма един смел човек който да каже че повишаването на починалите от РАК се дължи на Храната която ядем в България .Статистиката за заболелите и починали хора от Ракови заболявания е Стряскаща , прилича на Епидемия .