Порожанов отсече: Разлики в качеството на храните има!

Проверките на властите продължават, предстоят лабораторни изследвания
18 юни 2017 08:30,
79
Порожанов отсече: Разлики в качеството на храните има!
Снимка: архив Reuters

Проверки на българските власти потвърждават, че хранителни стоки, произведени от европейски компании и предлагани на българския пазар с различен състав и качество спрямо Западна Европа, макар цените им да са сравними съобщи пред "Дарик" земеделският министър Румен Порожанов.

Още по темата

За сравнение са използвани храни, купени от супермаркети в Австрия, Германия, Италия, Швейцария, Дания и други. Досега е установено, че в безалкохолните напитки за българския пазар захарта е заменена с изоглюкоза (сироп от царевица).

Разминаване има и при детски храни. В сирената, предлагани в България, пък имат отклонения във вкуса – за западния пазар вкусът на мляко е по-силно изразен, каза Порожанов.

Физикохимичните изследвания ще продължат до края на месеца. След това се очаква ресорните министри на България и други източноевропейски държави да сезират еврокомисаря за защита на потребителите за премахване на тази несправедливост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цените в Бг. са значително по- ниски, няма как качеството да е същото, по същата логика западните държави могат да по искат по-ниски цени при по-високо качество.
21
0
 
27
 
! Отговори
PD преди 6 години
Северозападна Европа, винаги е имала проблем с количество на качествените храни. За това е авангард в производството на промишлени такива. А най интересното е как излъгаха народите, чиито земи, от векове са произвеждали най качествени култури, да играят техния филм. Дори и при предната власт, все пак не беше толкоз тежък проблема. Успоредно с промишлените храни, българина се хранеше и с качествени, лично производство. Сега остана само избора, кое промишлено айно, е по качествено. Жалка картинка.
20
0
 
12
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Млекарю,пожелавам ти да фалираш!На такива като теб трябва да им се отнеме лиценза,ако го имат.И да нямат право повече да произвеждат,щом имат такова мислене.
19
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Порожанов да каже не само за качеството на вносните стоки,но и за тези,които са българско производство.Защо например се разрешава вноса и влагането му във всички продукти на толкова вредното палмово масло?Защо вместо захар в сладкишите/които децата толкова обичат и купуват се използва аспартам и други подсладители?Защо има толкова много коинсерванти,бои и всякакви други ***?Ясно е,че така излиза по-евтино.Но не е ли по-важно здравето на хората и защо няма проверки и санкции за алчните произ
18
35
 
2
 
! Отговори
Млекар преди 6 години
Стана ясно,че за да се угоди на българина,трябва вече да правим сиренето от майчино мляко. Аз предпочитам майчиното мляко да си смуча натурално,от "извора".
17
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че беше Вишеградска четворка, иначе нашите *** нищо нямаше да свършат
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този гепач се гъна преди месец, ще видим, ще проверим, а то се знае от поне 20 години, че тук се внасят баклуци. Рапона с половин уста коментира, да не засегне случайно някой шваба или франсе. Революция трябва, вдигаме се и влизаме в НС и МС, всичко що е вътре през прозорците. Тогава ще има резултат. Иначе лъжи и кражби, кражби и лъжи. За десерт, предателство към изджасаният Ердоган.
15
1
 
38
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 6 години
то нито фашизма ни беше като хората , ни комунизма , ни демокрацията е такава
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че има разлика. За западняците сме под човеци и не трябва да ядем храна с западно качество.
13
19
 
13
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
винаги така е било, българина под съветско робство беше трето качесто - след СССР и БКП елитът! Сега отново е трето качество - след наследниците на БКП елитът и техните слуги от ДС - и отново сме под робство - кремълски фашизъм!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15"Лабораторните анализи още не са излезли, но той вече знае." - ами защото това се знае от години и не само в България, но и в другите източноевропейски стране. Въпроса се повдига сега, за да може да отместят фокуса от себе си за критиките от запада, че не приемали "бежанци". Умния играч знае кога да си играе картите. А тази игра очевидно не е за теб
11
1
 
27
 
! Отговори
закон преди 6 години
Нов закон - задължително 70% от стоките да са българско производство от български продукти.
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Османлията не българин-провокатор, толкова ли не го разбрахте? И казва истини, а това, че те не ви харесват е друг въпрос. Кое от това, което е написал не е вярно? Че не са ни взели в ЕС за пълноправни членове, а за роби и консуматори на боклучивите им стоки ли? Абсолютно е вярно това, че не е предвидено да ядем на една трапеза със западняците, а да седим под масата като кучета и да чакаме да ни подхвърлят остатъци. И естествено да им слугуваме, а на слугите не се полага от господарската храна.
9
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният министър-***.Лабораторните анализи още не са излезли, но той вече знае.Нека назове конкретни продукти и компании, да го осъдят да платите за лъжите му.
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега стана ясно как се постигат ниските цени, с които вноса уби местните производители...Ама цените бяха ниски, само докато завземат пазара...
7
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно време по така наречения лош комунизъм както му викате си купувах салам кучешка радост от най евтиния но повярваите ми вкуса му не може да се сравнява даже със днешните суджуци от магазина , така е защото тогава храните бяха наистина от месо
6
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО, отне им само 30 години.Двоен стандарт има във всичко.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е????? Вчера нямаше. Ще купуваме през ден, утре няма да има разлика в качеството.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Порожанов отсече: Разлики в качеството на храните има!"Не думай. Въпроса сега - това престъпление ли е и кой ще бъде подведен под отговорност, ако е.
3
1
 
31
 
! Отговори
? преди 6 години
аз не знам как толкова години никой не го разбра това с качеството?