На полицаите им писна, излизат на протест. Кога? Как?

Недоволни са от поведението на МВР шефа, искат скок на заплатите
136
На полицаите им писна, излизат на протест. Кога? Как?
Снимка: Булфото, архив

Полицаите сериозно се обидиха на МВР шефът Валентин Радев, който пък коментира, че не е доволен от разговорите им с ресорния зам.-министър в Съвета за социално партньорство, така че излизат на протест.

На свое заседание на 24-25 юни УС на СФСМВР ще обсъди и вземе решения за местата, формите и началната дата на активни протестни действия – в столицата и страната – срещу ниските трудови възнаграждения в системата на МВР.

Още по темата

Федерацията започва и разговори с други синдикални организации, както в системата на МВР, така и извън нея, за участие и подкрепа на тези протестни действия, съобщиха от най-големият полицейски профсъюз.

Синдикалистите смятат, че позицията на Радев за решенията от съвета, след който стана ясно, че ще има скок на заплатите, но не и от кога и с колко, е не само изненадваща, но и неприемлива.

Министърът отсече, че реално не е чул аргументи за увеличаване на възнагражденията на служителите на реда, но пък вчера се поправи и уточни, че ще се търси варианти за увеличение на парите на тези полицаи, които работят на улицата.

"Очевидно министър Радев приема Съвета за социално партньорство като експертна работна група, с чиито решения и позиции той не се чувства обвързан по никакъв начин. Нещо повече, министърът с лека ръка задраска постигнатия в Съвета консенсус по три изключително важни за служителите въпроса – увеличението на заплатите и обвързването им със социално измерим показател, решаването на проблема с компенсиране на служителите, неполучавали с години униформено облекло и необходимостта от нов закон за МВР", оплакват се от СФСМВР.

Освен това от организацията твърдят, че аргументите им по тези въпроси са внесени писмено в Съвета за социално партньорство.

От синдиката настояват за личното участие на Радев в заседанията на Съвета и предупреждават, че всеки опит  преговорите да се възложат на някой с по-нисък ранг, ще приемат единствено като опит за отлагане и протакане.


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
Камен Георгиев преди 6 месеца
Влк номер 5 е за Бургас.
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР си е министерство на привилегиите.Ранно пенсиониране,намален работен ден,големи отпуски храна и дрехи и заплата колкото на 4-ма учители.И всичко това след 6 месеца школа в Пазарджик.Ако беше Орешарски на власт увеличението ви беше в кърпа вързано.Защото той бе страхлив.Борисов за разлика от него е пресметлив-сметнал е,че може 6 пъти на избори да отиде и пак по евтино ще му излезе!Ако смеете излезте на протести,ама ония дето ги млатихте при Орешарски май нещо ви имат зъб и то не един !
125
0
 
6
 
! Отговори
Оперативен служител преди 1 година
На служебното ми оръжие пише 1961 г. Имам 8 бойни и 8 пластмасови патрона + скъсан кобур. Четирима човека си делиме графика за дежурства за цял месец. Почти всяка събота и неделя съм на работа. На два пъти в година ми се случва да надвишавам 70 часа извънреден труд.
124
0
 
4
 
! Отговори
Стоян Ценов преди 1 година
Граждани , помогнете ни с идеи ,правни промени и доверие и ви обещавам след 5 години да имате Много добра полиция.Има много съвестни хора И ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ в МВР , но сами няма как да променят затлачената система .
123
0
 
3
 
! Отговори
Стоян Ценов преди 1 година
... за работа в МВР да са качествени хора.Няма как полицай на 50 години да е в добра спортна форма и да изглежда добре и респектиращо.Има такива , но са малко.При стартова заплата обаче от 1300 лева , ще има много , твърде много кандидати за работа и голям избор.Тогава трябва да сме безкомпромисни при корупция, мързела към работата и лошо отношение с гражданите.Готов съм на всякакви ползотворни дебати с граждани.Свикнал съм да не ме обичат като ченге, но повече от всичко искам да съм истински
122
0
 
2
 
! Отговори
Стоян Ценов преди 1 година
.....обичам тая дума) , ръководител. Това беше кратко за мен. СЕГА ВЕЧЕ ЗНАМ , ЗАЩО И КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ДА ИМАМЕ ИСТИНСКА ДЪРЖАВА и полицаите да имат уважението на хората.Първо и най -важно. Истинско гражданско общество .2 -Правилно възпитание от родители и училище. 3 -Нова конституция.4- Добри стартови заплати за полицай и нов наистина работещ закон за МВР .Знам , че хората не ни харесват и понякога с право.Но няма как с заплата от 700-800 лева да искаме днешните кандидати за работа
121
0
 
0
 
! Отговори
Стоян ценов преди 1 година
До всички Българи. .... трети напуснаха държавата а 4 сложиха карай на живот СИ. Имал съм физически контакт с Иво Караманаски , охраната на Димата Руснака, заплахи от *** и Висаджий за конфискувани 4 тира с цигари. Задържани много дребни крадци на място и няколко големи риби.Спасена бременна жена от наводнение благодарствено писмо от нея. Много награди и сега важното много потъпкване на всички ценности набити ми в главата от моя баща. Сега в момента съм някакъв дребен началник( не я обичам
120
0
 
0
 
! Отговори
Стоян Ценов преди 1 година
ДО ядосан и всиччки Българи........заведението ми съсипа по късно живота , но получих прекрасен урок. 05 РУ ,научих много за работата но от старите милиционери , тези който не са били доносници и мерзавци.След 2 години се преместих в поделение съществуващо и до днес.Там се сблъсках с корупция и доблестни хора.Започнахме 250 човек днес сме само 3-ма.Истински ченгета. Заради малкото пари , повечето отидоха при мутрите .Заради невъзможност породена КОРУПИРАНТА политическа класа напуснаха други....
119
0
 
0
 
! Отговори
Стаян Ценов преди 1 година
Ядосан.
Продължавам. Кратък отчет ....исках да съм цевилине но трябва но трябва;е да мина през школа за офицери, семействот ми е бедни и нямах пари за учени започочнах като сержант в 05 РУ, две годи живеех на общежитие с още 7 момчета .Трудни бяха 90-те годни заплата 250 лева. Последните три или 4 дни до заплата се налагаше да бием и ядем гълъби от тавана на общежитието. Тогавае реших , че трябва да работя на две места о започнах като охрана в заведени със балети и голи жени. Това по късно ми.
118
0
 
0
 
! Отговори
Стоян Ценов преди 1 година
До до Напуснал Полицай

Излизам с името си , не се крия при желание от ваша страна мога да Ви кажа и къде работя, Нямам желание да се карам с никого , но искам тая наша държава да се оправи .Разберете няма как ,ако всеки разбира на други я от професията нещата да е получат. Сега малко за мен .Имам 28 години в системата на МВР , започнал съм на 19 години работа след прочетени много криминални романи.Исках из като всички честни и доблестни ченгета да боря с лошото. Какво научи и какво съм напрвил.
117
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До Така е Като се случи нещо - умират от страх??!?!? Ти какво си мислиш бе, че за 450 лв ще излезе срещу крадците с голи ръце, за да спасява парите на банката ли? А и не всички охранители са бивши служители на МВР. Аре мисли, преди да говориш
116
0
 
2
 
! Отговори
Ченге преди 1 година
Кажете ми друга професия освен лекарската,която е на работа дори,когато почива.Полицаите са дискриминирани във всяко едно отношение.НЯМАТ ПРАВО на никаква странична работа.Дори да ходят в чужбина пишат и уведомяват.Инзвънредния труд след 70 часа не и се заплаща.Дават от личните си пари за консумативи и дори за ремонт на служебно оборудване.Аз лично съм работил 11 години извън системата и мога да направя разлика.На всякъде има мрънкащи и неграмотни но истината,е че родените след 1991 НИЩО НЕ СТАВ
115
0
 
2
 
! Отговори
Към всички полицаи преди 1 година
Момчета събудете се Света и живота не е България и районото управление.2018г е ако имате амбиции преследвайте ги без страх Света е отворен за вас разберете го.не сме в комунизъм на дъното сте няма и 500 евро заплати.Това в западните държави се дава в социални помощи на седмица.Мисляте за децата си и жените си.Утре ислямски екстремисти ще асилват тук децата ви и няма кой да ги спре.Турция ще анексира 90% Тук ще бъде Донбас ,а *** ще убиват наред.Където и да отидете по света помнете от къде с
114
4
 
3
 
! Отговори
Ядосан преди 1 година
До Напуснал полицай
А-а-а-а,значи ти не разкриваш престъпления?! А какво правиш бе ? Пристигаш на ПТП-то и си играеш джобен тенис ли? Ходиш на скандали и какво? Какво като ходиш първи на кражби ? Да не би кражбите да са намалели ? Я се виж бе,неграмотнико! В пет реда и половина имаш 11/единайсет/ правописни грешки! И имаш още претенции,за увеличение на заплата?
113
1
 
7
 
! Отговори
до Напуснал Полицай преди 1 година
Отиди на паркинга на жандсрмерията и виж какво има там , катаджиите с А8 и Х5 искате и заплатите да ви вдигнат че самолети ли да си купите мурзели с мързели!
112
3
 
6
 
! Отговори
до Напуснал Полицай преди 1 година
Абе жмуьооооо ти знаеш ли как се изкарват 1500 лев в частният сектор? Не е като да го местиш от единият крачол в другият и само да пуфтиш. Колко работа свърши за тези 1500 лева? И тези пари който ви дават са много да не забравяме заплатките след пенция все пак
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Напуснал полицай
Не знам защо,но ми се струва,че всеки полицай е длъжен да дава всичко от себе си за разкриване,на което и да е престъпление!
Сайта на МВР го зная,но със стъкмистика не ми се занимава!
С цялото ми уважение към всички РАБОТЕЩИ полицаи,мога да твърдя,че по-голяма част от тези с лентичките и онези със звездичките не се славите с особен интелект,стремеж,към самоусъвършенстване или истинско образоване-извинявам се,но полу-грамотното ти писане го доказва!
110
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 1 година
До Не разбирам 120 Да те поправя приятел. Охранителите са межда 500 и 600 000 .И всичко това пучава заплата за нищо работа.И като се случи нещо умират от страх , припадат като онзи банковия охранител и т.н.И почти всички са пенсионери от МВР или от МО.
109
1
 
1
 
! Отговори
Напуснал полицай преди 1 година
До 109. За разнищване и вкарване в затвора си има отдел който се занимава с това,като отвориш сайта на МВР щом си грамотен прочети и ще разбереш за какво ти говоря. Увеличението го за служават момчетата на които им викат че са ПРОСТИ ПОЛИЦАЙ тези с една две и три лентички т.н СЕРЖАНТИ на тези сержанти на които пише ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ
108
0
 
2
 
! Отговори
Напуснал полицай преди 1 година
До 109 : г-н грамотен с цялото си уважение към вас.1-во аз не разкривам и не вкарвам в затвор защото бях на пътя.За помощ относно граждани помогнал съм за 10 години достатъчно с чиста съвест го казвам.2-ро както пише в един коментар НИЕ СМЕ ПРОСТ народ защото гласуваме и малко стачкуваме.Дано помните годината когато студентите успяха да влезнат в народното събрание,АЗ бях там. Това отново трябва да стане за да има ресурс народа не само полицайте