На полицаите им писна, излизат на протест. Кога? Как?

Недоволни са от поведението на МВР шефа, искат скок на заплатите
136
На полицаите им писна, излизат на протест. Кога? Как?
Снимка: Булфото, архив

Полицаите сериозно се обидиха на МВР шефът Валентин Радев, който пък коментира, че не е доволен от разговорите им с ресорния зам.-министър в Съвета за социално партньорство, така че излизат на протест.

На свое заседание на 24-25 юни УС на СФСМВР ще обсъди и вземе решения за местата, формите и началната дата на активни протестни действия – в столицата и страната – срещу ниските трудови възнаграждения в системата на МВР.

Още по темата

Федерацията започва и разговори с други синдикални организации, както в системата на МВР, така и извън нея, за участие и подкрепа на тези протестни действия, съобщиха от най-големият полицейски профсъюз.

Синдикалистите смятат, че позицията на Радев за решенията от съвета, след който стана ясно, че ще има скок на заплатите, но не и от кога и с колко, е не само изненадваща, но и неприемлива.

Министърът отсече, че реално не е чул аргументи за увеличаване на възнагражденията на служителите на реда, но пък вчера се поправи и уточни, че ще се търси варианти за увеличение на парите на тези полицаи, които работят на улицата.

"Очевидно министър Радев приема Съвета за социално партньорство като експертна работна група, с чиито решения и позиции той не се чувства обвързан по никакъв начин. Нещо повече, министърът с лека ръка задраска постигнатия в Съвета консенсус по три изключително важни за служителите въпроса – увеличението на заплатите и обвързването им със социално измерим показател, решаването на проблема с компенсиране на служителите, неполучавали с години униформено облекло и необходимостта от нов закон за МВР", оплакват се от СФСМВР.

Освен това от организацията твърдят, че аргументите им по тези въпроси са внесени писмено в Съвета за социално партньорство.

От синдиката настояват за личното участие на Радев в заседанията на Съвета и предупреждават, че всеки опит  преговорите да се възложат на някой с по-нисък ранг, ще приемат единствено като опит за отлагане и протакане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият ми трудов стаж е в МВР. От началото на 2016г. до оня ден погребахме 15 колеги, само един от които бе над 70г. Държавата ни изтисква до край, дава ти "голяма" пенсия и те чака да умреш. В Румъния полицията взема ДВА пъти по-голяма заплата и се пенсионира с 80% пенсия от последната заплата. Тук полицаите се пенсионират с 36%.Ако ви кажа как им се актуализират пенсиите няма да повярвате.Обикновен полицай в Румъния взема по-висока пенсия от директор на ОД на МВР у нас.
63
8
 
24
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Пълна подкрепа! Всеки трябва да си търси правата. А в МВР проблемите идват не толкова от липса на пари, колкото от ниското некомпетентно ниво на управленския състав. Като се почне от приема, в който се включват само свои хора, до гоненето на къдърните и доказалите се. Най-малкото, вижте им униформите, вижте им условията за трениране, вижте правовата уредба, вижте ниското самочуствие.
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо да им се вдигнат заплатите, но не на всички еднакво. Да го направят като в частният сектор. На всеки различно на базата на една атестация.
61
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Енич-арите на Боко Тиквата пак ли са недоволни ?
60
10
 
11
 
! Отговори
Тъпчо преди 6 години
Защо като стане нещо пак викате на полицията аааа кажете със 730 лв ако мислите че се храни семейство ела ни вижте и работете с нас
59
5
 
20
 
! Отговори
Бивш служител преди 6 години
На никого не му е лесно в тази страна.Но се замислете първо от къде тръгва всичко това хора,ОТ НАС защото НИЕ НАРОДА сме празни тикви че им гласуваме по изборите. Как да се спре това ,няма как да стане като всеки партиен води семейството си да гласува за да му обещаят место в държавна институция. От там идва и всичко останало.Обиждате полицията но не сте прави. Всеки си е в къщи и спи но полицая на терен е на пътя и работи не спи и постъпва на работа с аналгин и се пенсионира с инсулин.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До воененКква армия бе,един стадиона хора,барабар с генералите,готвачите и писарите!
57
7
 
10
 
! Отговори
уво преди 6 години
Реформи трябват и уволнения,я вижте каква касапница е по пътищата а в пътна полиция всичко е спокойно няма наказани или уволнени,а по закон пътна полиция /кат/са отговорни за контрола по пътищата и само там ли,в полицията е пълен бардак а те още пари искат!?
56
1
 
19
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Кажете, кое в държавата ни е наред, че полицията да е изключение? Кажете, кой виновен за това? Ако нещо не работи в държавата ни, са виновни политиците, които избираме, на които плащаме заплати, които не носят отговорност за нищо, които нищо не правят, а само искат аргумети ...
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключително глупави заглавия от този сайт напоследък...Явно се опитват като блиц да са провокативни
54
0
 
35
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Честито още един пред изборен балон на ГЕРБ се спука,програмата в всяко село полицай е закрита а назначените са освободени!!!за това не се пише и говори а?
53
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем отговорно смятам ,че българина не заслужава и такава полиция каквато има в момента !!! Дребнав ,завистлив -не вижда от къде идват косурите в държавата и никога няма да си търси правата от отговорните за мизерията в която живее ,но иначе смело и единно възстава срещу някой ,който е тръгнал по някакъв начин да си търси правото ...не може така да надигат някои хора глави и да искат пари ....я отново обратно в блатото -там в всеобщата мизерия !!!!! Ей това е България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
13
 
14
 
! Отговори
321 преди 6 години
До ивчоТи сигурно си полицай и затова пишеш неграмотно,мисленето в полицията трябва да се промени не заплатите....
51
3
 
23
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Разбирасе, че ще има протести. Тази престъпна политическа олигархия, която плучава незаслужено високи доходи, докараха хората до мизерия. Трябва да протестират не само полицаите, а всички сфери. За какво се санират прзни апартаменти, при положение, че хорта живеят в мизерия.
50
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мизерните заплати които получават полицаите основна 680лв и това което правят в момента ви е премного ,но недейте се притеснявайте -след няколко години в тази държава няма да остане никой -ще останат само армията от 400 000 души от чиновници от над 70 агенции и дирекции само в София -верни гласоподаватели на партията на бай Х. -за техните "превилегии"нещо да кажете ,за това че не плащат осигуровки ,за 13 -тата им заплата или на полицайчетата мизерните пари ви бодат очите?
49
10
 
19
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Не може служители на МВР и другите подобни търтей да не плащат данъци а да искат рано пенсиониране и привилегии това е скандално и трябва да се прекрати,затова в бюджета на НОИ дупка и пенсиите на народа не се повишават.
48
18
 
11
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
народ от дребни душици с претенции, ско може полицията ангария да работи, по парче хляб и толкова. За семейства да забравят. При такова отношение не ще ви бръснат по пътищата а ше ви дерат. Наивен народ , манипулиран на принципа разделяй и владей.Като ви дразнят нещата с които се компенсират, 20 заплати ,пенсиониране, отпуск, стснете полицаи, военни, пазачи в затворите...ама си траете под завивкуте.
47
6
 
18
 
! Отговори
агент Пуйка преди 6 години
Еничарите искат повишение на еничарските си заплатки само и само за да пазят КОМСОМОЛА от НАРОДНАТА ЛЮБОВ !!! Докога хората в институциите и държавата като цяло ще си продават достойнството и родата за няколко сребърника и ранно пенсиониране и почивни бази !? Предателите ... накъдето и да погледна ПРЕДАТЕЛИ ... не ПОП КРЪСТьО а всички вие сте ПРЕДАТЕЛИ В УНИФОРМИ !
46
4
 
5
 
! Отговори
Стоймен преди 6 години
Пак ви питам....какао бихте дали от себе си? Искам да направя партия и да вкарам всички в белене
45
4
 
20
 
! Отговори
BG преди 6 години
Скок в заплатите ?! Дадено, ама вързано с понижение на коремната обиколка и броя на цигарите изпушвани по време на работа !