"Бузлуджа" музей на соца! И за добрите, и за лошите моменти

В БСП умуват дали да обхваща и режимите в други държави
20 юни 2017 10:30, Василия Пейчева
49
"Бузлуджа" музей на соца! И за добрите, и за лошите моменти

В какво може да се превърне монументът на Бузлуджа? БСП се готви да си върне собствеността и вижда бъдещето на паметника като музей.

Още по темата

Най-големият паметник на комунистическия режим у нас от години тъне в разруха, а идеи да бъде възстановен през годините е имало много.

Още през 2011 година БСП си поиска собствеността, за да превърне "чинията" в музей на социализма.

Сега Корнелия Нинова отново постави идеята на дневен ред и прави стъпки партията ѝ да си върне монумента. Тя вече изпрати писмо до премиера, а тази седмица предстоят срещи с министри.

Всички в партията са съгласни, че в Бузлуджа трябва да се разказва историята на комунизма в пълния ѝ спектър – и добрите моменти, и лошите. Но има различия в мненията относно дали музеят да обхваща и социалистическите режими в други държави.

Областната управа в Стара Загора обаче не иска да си сътрудничи с БСП. Губернаторът Гергана Микова вижда бъдеще за монумента, но като държавна собственост.

"Не смятам, че трябва да споделяме нещо с БСП. Аз смятам, че този архитектурен паметник трябва да бъде възстановен по подходящия начин, има достатъчно инвестиционни намерения и предложения за публично-частно партньорство", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Историк преди 3 години
А защо държавата да не направи нещо по темата. Собствеността е нейна и трябва да си поеме отговорностите към този паметник на културата.
Има една толкова хубава идея на Фондация "Проект Бузлуджа", сградата да се реформира и да се превърне в музей на историята на България - от древността до днес.
Ако не сте чували за този проект ето линк да се образовате. :)

buzludzha-project
urbex.bg/урбекс/паметникът-на-връх-бузлуджа/
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарката Нинова смята,че с незначителни ремонти и с малко руска помощ елитът на БСП пръв от всички в света ще се добере до Марс.Подозирам,че баце Боко е внедрил в групата за ремонт свои хора които да повредят двигателите за обратно връщане на Земята.Ако тая му диверсия успее ще спечели не само ГЕРБ а всички българи.Както е казал баце-"Червеният елит-на червената планета".Много мъдро решение.
46
1
 
1
 
! Отговори
двама преди 3 години
До Един

турци, спесявайте ни! никой не ги е викал! дори ботев и левски! какво пове4е!
45
0
 
1
 
! Отговори
Ботев и Левски преди 3 години
До Wind

Когато мразиш нещо - мрази го докрай!!!!
44
4
 
7
 
! Отговори
Един преди 3 години
Кои точно са добрите моменти на 55 години Съветско иго?
43
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
пак ще се редите за тоалетна хатрия с тези разсъждения , но така ви се пада
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТИГА ГЛУПОСТИ!!!!

ТОВА Е ЕДИН ПАМЕТНИК И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!!! СЛОЖЕТЕ НАДПИС ОПАСНО ЗА ВЛИЗАНЕ И ГОТОВО И ТОЛКОЗ ОТЖИВЕЛИЦА НЕ ЗНАМ СИ КЪДЕ НА БАИРА ДАЛЕЧ ОТ НАСЕЛЕНО МЯСТО!!
41
2
 
10
 
! Отговори
Жо преди 3 години
"БСП иска да си върне собствеността".
Само че, *** се правят на забравили, как събираха пари за тази "чиния" от целокупния български народ. В годините на СОЦА, уж доброволно, но на практика директно удържаха от заплатите на всички българи по 5 лв. няколко месеца поред. Срещу парите ни даваха някакви измислени марки с картинка на бъдещата "чиния". Та, комунистите да не говорят за "собственост" на нещо, което са съдрали от гърбовете на българския народ. Искам си парите от БСП.
40
9
 
5
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
Красота! Добри спомени....Когато имаше комунизъм,бяхме много добре.
39
0
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Абе дайте го на Гената Бакъра, само за една седмица ще го оправи.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези тъпи музеи! Пак ще искат да се дотира от държавата! Толкова ли са безнадеждно затъпяли, че не могат да измислят нещо доходоносно!?
37
3
 
9
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Браво на бсп! Така трябва. *** да качва електората, да монтира реакторите от Белене и да изчезват в необятния космос по търаектория непозволяваща завръщане обратно.
36
5
 
5
 
! Отговори
Wind преди 3 години
Мразя комунизма от дъното на душата си, но си е част от историята ни. Определено трябва да има един голям музей посветен на този период, който да обяснява случилите се неща. Бузлуджа за добро или лошо стана най-известния комунистически паметник на България и според мен трябва да бъде възстановен и поддържан като такъв.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
направете го на тоалетна да има де да пикaт другарите на лятното сборище
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За каква демокрация в България говорим, това е някаква финансово-олигархична, а в момента и силно тоталитарна структура, всичко се решава от един човек, който по неясно какви причини толкова дълго е министър-председател
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да не споделяте нещо с БСП ма како, нали всичките ви титани начело с ББ са бивши комунисти или деца на комунисти
32
4
 
12
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Аз съм навит да им дадем парички да я закърпят. После да хващат да излитат към марс с нея. Илон Мъск наскоро каза, че са необходими 1 000 000 колонизатори за Марс. Тамън електората стига. Марсианското БКП ще е вечно на влсат и ще си пеят " Ние сме на всеки километър"
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП да бяха събрали парички от членски внос и да бяха опазили тази уникална сграда...тогава да имат претенции на стопани. Сега с нашите данъци ще правят нова сграда, пък и музей на системата, която изтреби интелектуалците и осъди на мизерия милиони в България.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сталин е бащата на Кирил и Методи, а майка им е Владимир Владимирович. Византия по това време е окупирана от червената армия за да спаси византийските евреи от концентрационните лагери. Сами разбирате, че Кирил и Методи са говорели и пишели на чист руски, който са научили от баща си и майка си, които също са руснаци.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да се прави музей на соц-а на лобното място на Хаджи Димитър?

Защо не тачим героите си които са се борили за нашата свобода?