С 650 лева не се пази обществото... Полицаите не са просяци, но?

Униформените готвят протест на 5 юли, заяви Илия Хрисимов
20 юни 2017 09:07, Петя Славова
230

Най-вероятно на 5 юли служителите на МВР излизат на протест.

Те не са просяци, но "не може с 650 лева заплата и без прилична униформа да пазят обществото", поясни Илия Хрисимов, зам.-председател на СФСМВР в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му, те не искат да протестират, защото жертват част от свободното си време така. Той припомни, че законът забранява на униформените да протестират, когато са на смяна.

Нястоя, че всички изказвания, че се увеличава престъпността, когато полицията протестира, са изключително грозни.

"В по-спокойните районни има битка за извънреден труд между служителите. Да, позволените часове подобна дейност се увеличиха, но полицаите не са просяци", настоя Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че вътрешният министър Валентин Радев отхвърли решенията на управителния съвет на синдикалната федерация за увеличение на заплатите в сектора с 15%, а след среща с премиера Борисов си промени мнението. Хрисимов смята, че голяма част от публичните изказвания на Радев са неиздържани.

"Нямаме логично обяснение, защо се е променила позицията на министър Радев. Ние поискахме нова среща. Думите му, че складовете в "Симеоново" са пълни с униформи са празни. Там склад няма. Униформи идват, но сега идват зимните, а есента ще дойдат летните. Така са се стекли поръчките", обясни още Хрисимов.

Според него не може основният източник на допълнителни средства за полицаите да бъде извънредният труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
32
 
! Отговори
факт преди 6 години
Народа не е доволен от работата на полицията,защо полицаите не искат истински реформи и промени,хората искат работеща полиция а не тези клоуни разпасани и разгърдени който не работят.
3
6
 
32
 
! Отговори
Аз зная преди 6 години
Добави към тях порцион ,облекло,клас прослужени години,извънреден труд,40 дена платен отпуск и ще видите,че наистина не може да се живее!
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си вършеха работата качествено в полза на народа, можеше да получат подкрепа.
1
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тази работа която вършат /тоест която не вършат, а по цял ден се скатават/ и тези пари са им много. Като им се вижда малко да напуснат.....